Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Slunce svítilo všem v Obecním domě

Kateřina Brožová rozsvítila Slunce pro všechnyNacházíme se v první řadě zaplněného hlediště nádherného koncertního sálu, kde za chvíli začne charitativní koncert Slunce svítí všem. Sál se pomalu noří do tmy a ticha, když tu náhle hlas z režie přenosového vozu protnul sál odpočítáváním: „Do začátku přímého přenosu zbývá už jen pět minut ... jedna minuta ... 30 sekund… Začínáme!“ Je 26. září 2023, 20:10 a na ČT1 právě začal přímý přenos charitativního koncertu Slunce svítí všem ze Smetanovy síně Obecního domu v Praze, který pořádá Agentura DIVINUS Kateřiny Brožové pro Nadační fond Slunce pro všechny.

Ondřej RumlKoncert zahájil Velký smíšený orchestr pod vedením dirigenta Dalibora Kaprase úvodní písní „Chraň Bůh“ v podání Ondřeje Rumla a za doprovodu čtyř vokalistů. První píseň večera končí potleskem, přicházejí moderátoři Kateřina Brožová v jednoduché a krásné róbě bílé barvy a neméně elegantní Marek Vašut, kteří nás provedou dnešním večerem.

Slunce všem je unikátní soubor zařízení, která poskytují řadu vzdělávacích (Soukromá mateřská, základní a střední škola Slunce) a sociálních služeb (Centrum služeb Slunce všem) pro děti a dospělé s různými druhy zdravotního postižení. Nacházejí se v Unhošti, Stochově, Kyšicích a Horním Bezděkově v okrese Kladno ve Středočeském kraji.

Manželé Blanka a Jaroslav Dvořákovi, zakladatelé SlunceSlunce všem bylo založeno v roce 1991 manželi Blankou a Jaroslavem Dvořákovými. Nadační fond Slunce pro všechny toto vše zastřešuje a podporuje i projekty jiných organizací a umožňuje tak naplňovat své motto „Slunce svítí všem". Kateřina Brožová je patronkou nadačního fondu (a není sama – dalšími patrony jsou i jiné známé osobnosti, jako například Mahulena Bočanová, Radka Fišarová, Hana Heřmánková a další) a její Agentura DIVINUS má velkou zásluhu, že právě dnes se tento charitativní koncert koná.

Monika BagárováPrvním zástupcem Slunce, kdo vstoupil na pódium, byla Yveta, která převzala šek v hodnotě 250 000,- Kč od společnosti ČEZ, a.s. Poté zazpíval Michal Malátný „Chicago“ a za chvíli vystoupila Monika Bagárová s písní „Vysněná“. Červená barva byla zřejmě symbolem dnešního večera, protože i Monika, a nebyla sama, se představila v dlouhých šatech této barvy. I moje kolegyně Gábina byla v krásných šatech barvy krve, a moc jí to slušelo.

Radim Schwab měl nádherný duet s Kateřinou BrožovouPoté přišla na scénu Kateřina Brožová – také v rudých šatech, aby spolu s Radimem Schwabem zazpívali nádherný duet „Přísahám, že jsem to já“, který sklidil velký potlesk. Následně jsme nahlédli do Centra služeb, kde se pomoci dostává dospělým a seniorům formou terénní, ambulantní či pobytové služby. Jsou zde i terapeutické dílny, kde se vyrábějí různé předměty. Například Honza vyrábí svíčky, a pak je prodává. Pracuje i v pekárně, kde také obsluhuje, anebo pomáhá s úklidem. Honza převzal šek, tentokrát od společnosti Veolia Komodity s.r.o. ČR v hodnotě 200 000,- Kč.

Marián Vojtko a Bohuš Matuš si zazpívali árii z Prodané nevěstyJako další lahůdku nám orchestr naservíroval známý duet Jeníka a Kecala z Prodané nevěsty. Zajímavé bylo však jeho hudebníaranžmá a také zvolení interpreti. V podání Mariána Vojtko a Bohuše Matuše to byl opravdu nevšední zážitek.Známými slovy „Znám jednu dívku, ta má dukáty, má dukáty...“, se nám všem vybavil i božský Karel Gott, který již mezi námi není, ale neustále jakoby byl s námi. I tato árie je s ním neodmyslitelně spjata.
Je 20:52 a první informace, kolik peněz se od televizních diváků vybralo zní: 1 211 000,- Kč.

Ilona CsákováSilný hlas Ilony Csákové zazářil v písni „Září malý vůz“, která rozpohybovala celý sál a mnozí přítomní si s ní i zazpívali. Poté zhlédneme krátký vstup do zařízení pro zdravotně postižené - tělesně i mentálně - v Nouzově. Ladislav Albrecht je bohužel nevidomý, ale moc hezky hraje na klavír. Má výborný sluch a výjimečnou paměť, která mu umožní zahrát i takové písně, které slyší poprvé. A my máme to štěstí v jeho podání slyšet naživo klavírní verzi písně „Pramínek vlasů“ za doprovodu saxofonu.

 Ladislav AlbrechtMezitím konto charity navýšilo svou hodnotu na částku 1 374 000,- Kč. Před dalším vstupem zazpívá skromný a charismatický Radim Schwab píseň, kterou původně zpíval Karel Hála „Na sedm strun budu hrát“. Po velkém potlesku jsme se v krátkém videovstupu podívali tentokrát do Horního Bezděkova, kde Tomáš a Radka připravují obědy v kavárně 3x v týdnu a práce je moc baví. Následně každý z nich na pódiu přebral šek od společnosti EIF a.s. a Carbounion Bohemia spol s r.o. v hodnotě 150 000,- Kč.

Štefan MargitaPředstavení by určitě nebylo kompletní, kdyby zde nezazněl rovněž jazyk slovenský. Komu by tak mohl patřit? Na pódium přichází Štefan Margita s písní „Jaká to nádhera“. A nutno konstatovat, že nádhera to byla. Abychom i my diváci nezůstali pasivní, Štefan Margita se na chvilku stane dirigentem a my pěveckým sborem. Zazpíváme si společně „Išel Macek do Malacek...“ a jako sbor si všichni přítomní vysloužíme i pochvalu. A od Kateřiny Brožové také odborné vysvětlení z informací z internetu, proč byl Macek tak zapomětlivý.

Účinkovala i ABBAA to už se pomalu dostáváme do finále. Bohuš Matuš nám připomene Waldemara Matušku s písní „Slavíci z Madridu“, kterou složil francouzský autor a skupina tanečníků roztancuje celý sál několika skladbami od švédské skupiny ABBA. Zazní například „Mamma Mia“, „Dancing Queen“, „Voulez-Vous“ a „Waterloo“. Předposledním účinkujícím, který na tomto večeru vystoupil, byl Marián Vojtko s písní „Dám dělovou ránu“. A rána to vskutku svým způsobem byla, když jsme se dozvěděli tři minuty po půl desáté konečnou částku, která dnes byla vybrána, a to: 2 162 033,- Kč.

Michal David zapěl píseň Pár přátelPíseň na rozloučenou „Pár přátel stačí mít“ zazpíval hitmaker Michal David a rozloučit se přišli i všichni účinkující včetně Marka Vašuta a Kateřiny Brožové, kteří dnes tento charitativní koncert uváděli, a to velice pěkně, fundovaně, zábavným způsobem a s jim vlastním jemným humorem. Byli jste opravdu skvělí! A tento koncert byl nejen potřebný, ale byl to rovněž krásný zážitek!

Kateřina Brožová a Marek Vašut byli moderátory celého večeraVelký dík patří všem, kdo přispěli ať už větší či menší částkou, všem účinkujícím, kteří vystoupili bez honoráře za doprovodu Velkého smíšeného orchestru pod vedením dirigenta Davida Kaprase. A hlavně, velké poděkování patří sponzorským darům od společností: ČEZ, a.s., Veolia Komodity s.r.o. ČR , EIF a.s. a Carbounion Bohemia spol s r.o.

Děkujeme!

 

Galerie z charitativního koncertu Slunce svítí všem
Michal David a jeho Pár přátel (mít)... Manželé Dvořákovi, zakladatalé nadace Slunce Kateřina Brožová uronila i slzu štěstí Společné foto umělců
Tým Musicalnetu Kateřina Brožová se svou dcerou Vzácní hosté koncertu Manželé Dvořákovi byli s koncertem více než spokojeni
Ilona Csáková a Ondřej Ruml Na rautu se navazovala nová přátelství Radim Schwab Členové Nadace Slunce svítí všem po koncertu

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.