Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Léto plné hvězd s Petrem Ryšavým

Petra Ryšavého zpovídala na Létě plné hvězd autorka výstavy Olga ČernohorskáVýstava Léto plné hvězd spojená s koncerty muzikálových umělců, kterou pořádá umělecká agentura Anahata, se letos koná již podvaadvacáté. Dne 13. července měli být  hosté hned dva Petr Ryšavý a Ivana Korolová. Spolu se potkávají na řadě muzikálových představení, ať už je to Sněhová královna, Alenka v kraji zázraků, Ať žijí duchové!, Mefisto, Noc na Karlštejně či Mamma mia! Zaznít tak měly i jejich společné duety. Na poslední chvíli se ale Ivana Korolová nemohla dostavit, a tak letní podvečer patřil pouze Petru Ryšavému.

t Petra Ryšavého vyzařovala pohoda a dobrá náladaŘeč byla jak o muzikálových rolích, tak i o dabingu. Petr Ryšavý prokázal také svoje nadšení pro hudbu, když během večera vystřídal dva hudební nástroje, klavír i kytaru. Na piáno zahrál píseň "Pěkná, pěkná", která pochází z muzikálu Vánoční zázrak aneb Sliby se maj plnit o Vánocích od Janka Ledeckého. V souladu s trendy moderní doby na stojánek místo vytištěných not bez váhání umístil tablet. Pochvaloval si také po odeznění posledních tónů zvuk piana, které je na Léto plné hvězd pro umělce ve výstavním prostoru připravené. Piano na akci pravidelně sponzorsky propůjčuje firma Petrof. Během večera zazpíval Petr i písně z dalších muzikálů Mefisto, či Tří mušketýrů, ale také z děl, v nichž Petr Ryšavý neúčinkoval: Monte Cristo Lucie, větší než malé množství lásky. I když jak poznamenal, ačkoliv muzikál Monte Cristo neměl možnost vidět, rád by si v něm zahrál a přál by si, aby se vrátil na scénu, tak jako se to děje i u jiných muzikálů.

images/Muzikaly/foto/akce/LetoPlneHvezd2017/Rysavy/MS17C-005684.jpgJeden další sen se mu už splnil, v díle Tři mušketýry si zahraje od října D´Artagnana. Na podzim ho také budou jeho příznivci moct vidět v Sestře v akci a v Madagaskaru. Jak vtipně glosoval, zkouší obě role v Hudebním divadle v Karlíně, takže se převtěluje ze zebry Martyho na Španěla Pabla. Chystá také nový hudební projekt s Janem Kopečným. Pro čtenáře Musicalnet.cz jsme po Létu plném hvězd Petra Ryšavého vyzpovídali a více se o jeho nejbližších záměrech a oblíbených muzikálových rolích dozvíte v rozhovoru Nejvíce se těším na zebru Martyho.

Redakce Musicalnet.cz zve ještě na dva koncerty, na Létě plném hvězd si nenechte ujít 8. srpna od 19 hod. Markétu Procházkovou a Petru Sladkou, doprovodí je Ester Godovská (piano) a Ondřej Klímek (saxofon) a 16. srpna od 18 hod. Moniku Sommerovou, kterou na piano doprovodí Kristina Brachtlová. Podrobnosti a dostupnost lístků na telefonu 724 305 737 (10-21 h.), nebo na www.anahata.cz.

 

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.