Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Čas růží představil Benefiční představení

Producenti muzikálu s radní TřeštíkovouHudební divadlo Karlín svolalo v pátek odpoledne 8. listopadu novináře přímo na své jeviště, aby jim sdělilo důležitou věc: muzikál Čas růží přidal představení. To by samo o sobě nebylo až tak důležité, ale to, že se bude jednat o benefiční představení, už důležité bylo. Bylo tak vyhlášeno přidané benefiční představení na magické datum 20. 2. 2020. Producneti muzikálu Oldřich Lichtenberg, Egon Kulhánek a Sagvan Tofi se totiž rozhodli vyhlásit válku leukémii, a přidat se k nim bude moci kdokoliv z nás. Záštitu nad představením převzala autorka této myšlenky, radní pro kulturu hl. m. Prahy, Mgr. Hana Třeštíková.

Autor muzikálu Sagvan TofiJednotliví účinkující v tento den budou moci věnovat svůj plat - ať už celý nebo jeho část - na boj s touto těžkou smrtelnou chorobou. Bude také založen transparentní účet, kam budou moci přispět i další účinkující, ale také další lidé, kterým přijde jako vhodná vzpomínka a hold Karlu Gottovi, který boj s akutní myeloidní leukémií bohužel 1. října 2019 prohrál, zaslat jakokoliv malou částku, která bude použita na výzkum této choroby, a to konkrétně výzkumnému pracovišti profesora MUDr. Marka Trněného CSc. 1. interní kliniky a hematologie Všeobecné fakultní nemocnice vedené přednostou Onkologické kliniky, profesorem MUDr. Lubošem Petruželkou, CSc.

Producenti s účinkujícími muzikálu Čas růžíPro snadnější začátek se producenti rozhodli věnovat částku 100 000 Kč. Výtěžek z představení a další příspěvky od všech, kteří chtějí k tomuto boji přispět, věnují výše uvedenému oddělění, jelikož výzkumný tým má za sebou mimořádné úspěchy ve výzkumu a léčbě onkologických onemocnění. Jejich aktuálním cílem jsou tzv. sekundární onkologická onemocnění, jež se objevují jako recidiva po předchozí úspěšné léčbě primárních onkologických onemocnění. Pracoviště se také zabývá psychologickým vlivem prostředí a vnitřního psychického nastavení pacientů na úspěšnost a efektivitu léčby. Tým odborníků onkologické hematologie VFN mj. spolupracoval na léčbě našeho kolegy a kulturního doyena Karla Gotta.

Představování dobré myšlenky veřejnosti Všichni věří, že se lék jednou najde Honza Kopečný už zase něco připravuje... Sagvan je stále na kolotoči... tedy spíše v jednom kole

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.