Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Vraždící přízrak byl spatřen v Hybernii!

Že by vrah osobně?Sychravá noc roku 1888... Jednou z ulic tajemné londýnské čtvrti Whitechapel kráčí postava… vlastně už ne jen jedna… ze stínu se vyloupl stín neznámého člověka, a dvoje kroky zní na dlažbě křivolaké uličky. Dívka vepředu zrychlí krok, kterým kráčí od zákazníka, který si na pár minut koupil za mrzký peníz její tělo… Stín ji však lehce dohonil a získal ostřejší obrysy… Dívka se otáčí, její vlídný úsměv se rychle mění ve zděšení, když místo slov, které by stín přiřadili člověku, prosviští vzduchem nůž, který svou krutou pouť zakončí v hrdle nebohé prostitutky.

Žena z vrstvy nejnižší ve společnosti královny... kde jinde to můžete vidět?Možná i toto prožijeme na premiéře představení Přízrak Londýna, kterého se dočkáme 11. března tohoto roku. Nyní jsem však na kostýmové zkoušce v Divadle Hybernia, kde se na jevišti nachází velká většina postav – od královny až po prostitutky, od žebráků až po nóbl pány, bobbyové dohlížejí na ten shon s despektem, ale ostražitostí v oku, a mezi nimi pobíhají další, veskrze současně oděné postavy Lumíra Olšovského, Carly Jefferson, Kateřiny Bláhové, Martina J. Poláka a mnoha dalších lidí. Včetně několika fotografů a televizních štábů.

Martin J. Polák v akci...Všichni dohromady chtějí, aby to na premiéře dopadlo na výbornou. Všichni se snaží, aby i dnes to dopadlo na výbornou. Návrhářka kostýmů se snaží, aby všem dobře seděly, a zároveň aby splnily požadavky režiséra a choreografky. Fotograf se snaží, aby nedošité kostýmy nevypadaly jako nedošité, a ještě k tomu aby byla skvělé fotky. Režisér se snaží se z toho všeho nezbláznit a duševní zdraví zachovat sobě i jiným. Fotografové se snaží získat úžasné záběry, technici zase, aby na ně nespadly kulisy či pomocné konstrukce.

Radka Pavlovčinová - rudá jak krevZatím se všichni usmívají, zatím září štěstím, ale to se brzy změní… Když jsem procházel vzadu za scénou, mihl se tam nějaký stín… zamrazilo mě, ale zkusil jsem rychle zmáčknout spoušť a zůstat naživu… povedlo se, ale na scéně nikdo nechyběl!

Koho jsem to tedy vlastně zahlédl?

 

Že jim to spolu sluší? Švihák Jan Kopečný Londýnští bobbyové zatkli podezřelého Skota Že by duch matky znal vraha?
Eliška Ochmanová - dříve komtesa, nyní... metresa? Ivanka Gottová vidí krev na nevinných rukou Kdo koho drží zkrátka? Pro takovou ženu by nejeden... vraždil!

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.