Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Děti ráje s novou posilou

Děti ráje působí jako balzám na pohodovou a rozdováděnou náladuHit muzikál Děti ráje v GoJa music Hall na pražském Výstavišti očekává již za týden svého dvěstětisícého diváka, a tak jsme neodolali a rozhodli se zajít podívat, jak se po tolika úspěšných reprízách představení usadilo, jaké jsou v souboru změny a jestli jsou reakce diváků stále tak nadšené a bouřlivé jako na premiéře. Navíc jsme byli zvědaví na nejmladší posilu souboru, šestiletého Filipa Antonia, který v Dětech ráje ztvárňuje malého Čusbuse, přítele hlavního hrdiny příběhu Michala.

František Pytloun a jeden z jeho zasněných pohledůDen D nastal v sobotu 2. dubna 2011. Musím se přiznat, že celkem dobrodružná cesta do divadla přes všechny atrakce právě probíhající Matějské pouti, plná nadšeného výskání dětí na kolotočích, jekotu pubertálních slečen na horské dráze a vůní cukrové vaty, připálených klobás, mísících se s odérem koblížků v kruhu korzujících poníků, nám vytvořily zajímavé netradiční entrée. Člověk si oddechl, že dorazil do divadla zdráv, nepolit a neumatlán.

Sagvan Tofi a Lukáš Vaculík vytvářeli na jevišti věrohodnou nerozlučnou dvojkuKdyž jsem se ve vestibulu zastavila u cedule s obsazením dnešního představení, mé srdce zaplesalo při pohledu na jména Sagvana Tofiho a Lukáše Vaculíka. Sagvan si roli napsal přímo na tělo a jeho nerozlučný „kamarád do deště“ Stanley u toho samozřejmě nemohl chybět. Tito dva pánové jsou totiž zárukou opravdu dobré zábavy. Své role zvládají s nadhledem a dovedou si dělat legraci sami ze sebe. Jejich výkony jsou brilantní jak v první polovině, kdy excelují jako dídžejové, tak v druhé půlce, kdy ztvárňují tyto bývalé hvězdy diskoték o dvacet let později, zestárlé, jako trosky, které už jen vzpomínají na svou zašlou slávu. Alkoholikovi Tomovi se manželství s hlavní představitelkou Evou rozpadlo, bývalá hvězda diskoték Stanley je pěkně pod pantoflem.

Michaela Sejnová jako mladá Eva předvedla ucelený a dobrý výkonCelkově nutno ocenit, že v tomto hit muzikálu hrají až na malé výjimky celkem neznámí a začínající zpěváci a svých úloh se zhostili skutečně na výbornou. Mladého Michala ztvárnil vynikající František Pytloun, role mu sedí a i pěvecky podává slušný výkon. Má velmi příjemnou barvu hlasu. Mladou Evou hrála rovněž výborná Michaela Sejnová, která také na prknech, co znamenají svět, začíná. Je skvělá, přirozená, pěvecky i herecky jistá. S Františkem Pytlounem tvoří pěkný, vyrovnaný pár.

Filípek Antonio jistě potěšil i pobavil každéhoMichalova kamaráda, malého rozumbradu Čusbuse, hrál šestiletý Filip Antonio. Tento sympatický špunt je pro soubor příjemnou posilou a pro diváky určitě velkým tahákem. Přes svůj nízký věk (chodí teprve do první třídy), svůj herecký part zvládá na jedničku a směle sekunduje svým dospělým kolegům. Svou dětskou přirozenost si ale zachovává. Při jeho vtipných a pohotových hláškách se směje celá vyprodaná GoJa music Hall a při děkovačce sklízí Filip zasloužený potlesk nadšeného publika. V Dětech ráje jsme byli zvědaví mimo jiné právě na Čusbuse a skutečně nás nezklamal.

Hana Kubinová měla coby Kájina možnost se ukázat a také se jí to povedloKamarádku Evy Kájinu hrála Hana Kubinová. Její role je napsaná vtipně, věrohodně a charakter postavy, kdy dovede podrazit svou nejlepší kamarádku jen proto, aby se zavděčila Tomovi a Stanleymu, dává herečce dost příležitostí se rozehrát. Michalova otce ztvárnil Jaroslav Klein. Tato postava má v ději vedlejší úlohu, a je divákovi představena jako rádoby chápající táta, který si stejně nakonec prosadí svou nehledě na synova přání a touhy. Ředitelku Vostrou hrála Marie Horváthová. Z jejího výkonu jsem byla bohužel velmi zklamaná. Asi před rokem jsem viděla jinou alternaci, která byla komediálnější, výraznější i pěvecky jistější a tehdy mě skutečně pobavila. Herecký výkon Marie Horvátové se mi zdál být průměrný a plochý.

Michael Foret a Genny Ciatti - ani jeden z nich svým projevem nezklamalV druhé polovině představení, kdy se děj odehrává o dvacet let později, dceru Evy Báru ztvárnila Genny Ciatti. Pojala ji jako citlivou, samostatnou mladou slečnu, která působila velmi věrohodně. I její protějšek Mickey, syn dospělého Michala, který se se svým otcem vrátil z Austrálie zpět do rodné země, byl ztvárněn Michaelem Foretem opravdu přesvědčivě. Velmi se mi v této roli líbil, jeho zpěv i projev byly příjemné, překvapil mne hlavně po herecké stránce.

Bořek Slezáček a Peter Veslár a opilec Sagvan TofiDospělý Michal Bořek Slezáček mi nijak zvlášť nesednul. Možná, že to bylo i tím, že v této roli jsem dříve viděla Petera Veslára, který dospělého Michala ztvárnil více než skvěle. Jeho postava měla hloubku a barvy, byla plná citů a věřila jsem mu každé slovo, což se právě u Bořka Slezáčka nedalo říct. Jeho Michal na mne působil trochu ploše a jednotvárně, příliš mě nepřesvědčil. Peter Veslár se ovšem v dnešním představení objevil, a to v roli dospělého Čusbuse. I v této roli se mi celkem líbil, ale mám za to, že v roli Michala měl přeci jenom větší prostor ukázat své herecké a pěvecké dovednosti.

Jaký byl výkon účinkujících se na děkovačce jasně ukázaloZávěr představení se odehrával podle již tradičního scénáře. Publikum v GoJa Music Hall tleskalo ve stoje s rukama nad hlavou a závěrečný blok nejznámějších hitů zpívalo společně se zpěváky. Myslím, že se zde nenašel divák, který by z představení neodcházel nadšený. Po takovém monstrózním závěru člověku ani moc nevadilo, když se po skončeném představení musel cestou na tramvaj či parkoviště znovu ponořit do mumraje Matějské pouti, která neměla na to dojem z Dětí ráje překonat.

A na závěr ještě obsáhlá galerii, neboť je stále se na co dívat.

Michaela Sejnová, František Pytloun a Hana Kubinova Decibely lásky v podání dětí školou povinných Brácha nenechá Toma v průšvihu, dokonce ho i do RaJe přiveze Tom balí Evu, Eva toho zneužívá
Sagvan Tofi (Tom) zpívá ''Každý mi tě lásko závidí''a Michaela Sejnová (Eva) pomalu podléhá Tom a Stanley a jejich ''Poupata'' Tanec je důležitou součástí dění na scéně a všichni ho zvládají Michal se zastal Evy proti Tomovi
Eva a Michal - láska vzniká pod deštníkem na lavičce... Čusbus nese vzkaz od Michala pro Evu, ale nakonec ho předává Kájině Rozhořčený Lukáš Vaculík Tom těžce oblbuje Evu, která mu nakonec podléhá
Tom po 20 letech - opilá a zkrachovalá existence Michal potkává Evu po 20 letech... a stará láska se vrací Tančit a zpívat najednou musí zvládnout všichni Stanley se stal členem dechovky Rájovanky, což publikum velmi pobavilo
Příběh Dětí z ráje se blíží do finále Akrobat Filípek Antonio Veselá děkovačka byla plna energie Protentokrát se loučíme s tímto představením a přejeme mnoho úspěchů do dalších dní
Obsazení
Mladý Michal František Pytloun
Mladá Eva Michaela Sejnová
Dospělý Michal Bořek Slezáček
Dospělá Eva Michaela Nosková
Tom Sagvan Tofi
Stanley Lukáš Vaculík
Bára Genny Ciatti
Mickey Michel Foret
Šoumen Jan Honig
Mladá Kájina Hana Kubinová
Velká Kájina Lucie Pospíšilová
Malý Čusbus Filip Antonio
Dospělý Čusbus Peter Veslár
Michalův otec Jaroslav Klein
Ředitelka Vostrá Marie Horváthová
První vyhazovač Robert Hlavatý
Druhý vyhazovač Roman Duda

Komentáře k článku

avatar Romča
0
 
 
Ufff! I tady ani slovo o Míše Noskové - kvalitativně (ve vší úctě k obsazení všech rolí) jasně největší jistotě - pěvecky i herecky - celého castu...?! Poněkud zvláštní... Copak vás nedostávají její výšky? Její svižná hra s nejrůznějšími polohami hlasu? Její procítěné herectví, které v kombinaci s Genny Ciatti je prostě absolutním divadelním blahem?!
Jinak jsem rád, že si náš server vzpomněl na brilantního Filípka Antonia, ale on je tou posilou už od listopadu a v době, kdy se tady objevil Alenin článek, tak už dávno není posilou novou. Tou je nová mladá Kájina (šikovné protáhlé děvče z company - zasvěcení mě jistě doplní...). Taky to zařazení článku na web (s úvodem, jaký má) v době, kdy už máme 9 dní po 200 000. návštěvníkovi a kdy bych čekal spíš report z oné 250. reprízy, fakt nepůsobí 2x svižně:) To se to nedalo spojit do jednoho textu, šéfe? :) Byli jsme tam oba...
Každopádně musím znovu podotknout, že Děti Ráje jsou perlou současné muzikálové scény (i když s Katem Mydlářem dostaly výraznou konkurenci) a že až budou někdy po 350. repríze končit, bude to rána, bude po nich neskutečně prázdno - tak si to pojďme ještě pořádně užít! S láskou kráčíme jak blázni létem...:)
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Michal Škvor
0
 
 
Romane, samožřejmě jsem se snažili na Filipa dostat hned ze zečátku, leč produkce měla problém s místem :-)
25 také bude, musím jen zpracovat to quantum fotek a vytvořit galerii.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Martin
0
 
 
Stejně pro mě pražské Děti ráje byly větší zážitek než ty brněnské. Mladá Kájina super to je pravda. A malému Čusbusovi F. Antoniovi bylo necelých 8 let nikoliv 6,ale to je jedno i na 7 a půlletého kluka byl dobrý a vypadá mladší. Myslím, ale že víc prostoru v recenzi mohla dostat skvělá Genny. Jsem zvědavá, zda se objeví recenze Dětí ráje z Brna. Zatím jsem ji tady na serveru nenašel a nebo špatně hledám.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.