Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Kat Mydlář začal brousit sekyru

Oldřich Lichtenberg, Michal David a režisér Libor Vaculík poprvé představili své chystané díloV Divadle Broadway se konala tisková konference, kde produkce poprvé seznámila novináře s chystaným muzikálem Kat Mydlář, který má premiéru naplánovanou na 24. únor 2011. Představit se přišli jak tvůrci tohoto díla, skladatel Michal David, libretista a textař Lou Fanánek Hagen, režisér a choreograf Libor Vaculík a další. Nechyběla ani většina účinkujících v čele s Danielem Hůlkou.

Daniel Hůlka ztvární Kata MydlářeV úvodu producent Divadla Broadway Oldřich Lichtenberg vzpomněl na v květnu 2010 náhle zesnulého zpěváka Petra Muka, pro něhož byla hlavní role v muzikálu Kat Mydlář původně plánovaná. Místo Petra Muka se tedy mikrofonu ujal Daniel Hůlka a zazpíval ústřední píseň Kata Mydláře „Právo mám“, která jistě zaujme na první poslech. Pokud se hudba muzikálu bude ubírat tímto směrem, máme se tedy na co těšit.

Copak vážného asi Marián Vojto s profesorem Klezlou probírali?Oldřich Lichtenberg nám dále prozradil, že muzikál Kat Mydlář patří zatím k nejdražším projektům, které Divadlo Broadway vyprodukovalo. Během ústřední písně „Právo mám“ nám bylo dovoleno v ukázce nahlédnout do filmové 3D projekce. Promítaná středověká ulička vypadala skutečně „jako živá“ a divák měl dojem, že se v ní prochází. I vizuální stránka muzikálu tedy vypadá velmi slibně.

Poprvé jsme si mohli prohlédnout návrh dekorace Kata MydlářeNovináři si mohli také prohlédnout model dekorace od Michala Klanga a návrhy kostýmů od Romana Šolce. Kostyméři operativně využili toho, že mají všechny hvězdy takhle pěkně pohromadě, a přímo na jevišti před očima a objektivy přítomných fotografů se odehrálo velké měření a braní míry na kostýmy. Pravda, že některé z přítomných zpěvaček, zvláště ty mladší, se u toho pořádně pýřily, protože výtvarník Roman Šolc všechny míry hned hlásil své asistentce.

Ani nová posila souboru Divadla Broadway Alžběta Bartošová neunikla metru Romana ŠolceNovinářům byla také představena nová vycházející hvězdička a posila Divadla Broadway ze Slovenska Alžběta Bartošová. (Oldřich Lichtenberg nám kladl na srdce, abychom si ji nepletli s jinou umělkyní shodného příjmení.) Pokud tato mladá dáma zpívá tak, jak půvabně vypadá, máme se i v hlavní ženské roli na co těšit. Zbývající čas tiskové konference byl věnován fotografování a natáčení rozhovorů s umělci.

Obsazení rolí - alternace:

Jan Mydlář, chrudimský, později pražský kat    Daniel Hůlka, Marian Vojtko, Bohuš Matuš
Jan Jessenius, Mydlářův spolužák a přítel Petr Kolář, Jan Tužimský, Ladislav Spilka
Magistr Eduard Kelley, alchymista, vypravěč Josef Vojtek, Bohouš Josef
Ferdinand Vaňura, Adamův bratr, chrudimský purkmistr Martin Pošta, Vilém Čok, Tomáš Trapl
Jan Jessenius mladší Tomáš Beroun, Daniel Barták
Dorotka, Mydlářova první láska Marta Jandová, Alžběta Bartošová, Radka Fišarová
Žofie Pešanová, hospodyně A. Vaňury, později manželka jeho bratra Ilona Csáková, Kateřina Brožová, Olga Lounová
Mandalénka, Mydlářova a Dorotčina dcera Zdenka Trvalcová, Lucie Černíková, Kamila Nývltová
Bětuška, Mydlářova manželka Luďka Kuralová, Markéta Procházková, Ivana Jirešová

Tvůrčí tým:

Producenti  Oldřich Lichtenberg, Michal David
Koproducent ART FOR COMMUNICATION GROUP s.r.o.
Hudba Michal David
Námět Libor Vaculík, Oldřich Lichtenberg
Scénář Libor Vaculík
Texty Lou Fanánek Hagen
Choreografie a režie    Libor Vaculík
Scéna Michael Klang
Kostýmy Roman Šolc
Multimediální část scény, spec. efekty  Kiro Tomoski, Cyril Hořánek
Výtvarník projekcí Tomáš Gaisler
Hudební nastudování Eduard Klezla
Asistentka choreografie a režie Yvona Balašová

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.