Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Večer pro Nadaci Melodio se Zdeňkem Bartákem

Zdeněk Barták si na večer pozval své hudební přátele a měli na co vzpomínat, například s Jakubem SmolíkemDivadlo Bez zábradlí v pondělí 11. března 2024 v 19 hodin poskytlo přístřeší Nadačnímu fondu Melodio, aby podpořilo charitativní akci, kterou podpořilo handicapované při hledání nové životní cesty, tento večer konkrétně vozíčkářku Kristýnu Křenovou a nevidomého Radka Baštáře. Představení se odehrálo v duchu filmové a muzikálové hudby skladatele Zdeňka Bartáka, který se akce zúčastnil osobně, samozřejmě s celou řadou vzácných hostů, zpěváků a tanečníků. Představitelé Nadačního fondu Melodio Šimona Mašková a Petr Mašek se ujali rolí hostitelů Petr Mašek coby číšník a jeho žena se pod uměleckým jménem Shimona představila dokonce jako zpěvačka. Zajímavě pojatý byl i samotný tištěný program večera, který byl koncipovaný jako hudební menu v restauraci.

Svou troškou do mlýna přispěli i Nikola Ďuricová a Lukáš RandákPrvním bodem z nabídky byl bod K nakousnutí – Melodie a muzikál. Režisér a moderátor Josef Hervert se ujal slova a přivítal na jevišti první hosty Nikolu Ďuricovou a Lukáše Randáka, aby zazpívali duet „Chci tvou dlaň vzít“. Po nich se mikrofonu ujal Marian Vojtko a přednesl s noblesou sobě vlastní píseň „Život“. Jako dračice pak vtrhla na jeviště Dita Hořínková a roztančila sál s písní „To je on, pan kavalír“ z muzikálu Casanova, na pomoc si přizvala náhodného diváka z první řady, který jí ochotně sekundoval. První blok hudebního menu zakončili Michaela Nosková a Lukáš Randák s písní „Hleď vzhůru k výšinám“. V pauzách mezi písněmi se na jevišti objevoval coby Děda Karel Heřmánek mladší, aby všechny umravňoval a hlavně zabavoval a dopíjel po moderátorovi jeho skleničky vína.

Zazpívat přišel i Petr MacháčekModerátor Josef Hervert usadil Zdeňka Bartáka do křesla pro hosta a průběžně jej zpovídal. Druhým bodem meníčka byl bod Něco na zahřátí – Harmonie a nástroje. Michaela Nosková připomněla muzikál Sněhová královna stejnojmennou písní a Nikola Ďuricová zazpívala song „Jsem stále tvá“. Potom už se na jevišti objevil Jakub Smolík, aby zavzpomínal na začátky své spolupráce se Zdeňkem Bartákem a zazpíval dvě písně „Návrat“ a ikonickou „Jen blázen žárlí“. Před přestávkou přišla Michaela Nosková zazpívat píseň „U nás v Americe“, Petr Macháček si střihnul „Oči sněhem zaváté“ z repertoáru Karla Gotta a blok zakončil Marian Vojtko písní „Na křídlech fantazie“ z muzikálu Baron Prášil, za jehož hlavní roli získal v roce 2010 Cenu Thálie.

Jako host přišel zavzpomínat také dirigent Ivan ZelenkaPo přestávce přišel na řadu Hlavní chod – Nadace a pan dirigent. Na úvod zazněla předehra z Barona Prášila „Amuse Bouche“, a na jeviště byl přiznán dirigent a dlouholetý spolupracovník Zdeňka Bartáka Ivan Zelenka, aby společně zavzpomínali na doby své spolupráce. Potom se společnou písní „Cover Me With Stars“ představily zakladatelka Nadačního fondu Melodio Shimona a vozíčkářka Kateřina Morozová, následovala „Jako hedvábí“ se Shimonou a Zdeňkem Bartákem. Poté se na jevišti se třemi hedvábnými ručně malovanými šátky akademické malířky Brigity Krumphanzlové roztančili Barbora Treichelová, Eliška Kopecká a Jan Mouca, aby je touto neotřelou formou nabídli do holandské aukce.

Obraz vydražil pro charitu producent Tomáš SáglDražba proběhla házením nabídek do krabic u vchodu do sálu a výsledky vítězů dražby budou zveřejněny na stránkách Nadačního fondu Melodio druhý den. Tento blok uzavřela písní „Can´t Help loving That Man / Stoney End“ opět Shimona za doprovodu rozpohybovaného obrazu animátora Matěje Johanssona. Dražba obrazu malířky Elizabeth Idy Novotné proběhla přímo na jevišti za účasti diváků a byla pořádně napínavá. Obraz nakonec vydražil producent Tomáš Ságl za 111 000,- Kč. Potom už došlo na hudební dárky Divadla Bez zábradlí, Michaela Tomešová a Karel Heřmánek ml. zazpívali duet z muzikálu Cabaret, poté zazněla instrumentálka „Joyful Waltz“ a v podání všech zpěváků na jevišti „Karneval“. Jako poslední bod hudebního menu přišel bod Sladké vábení – Film a budoucnost.

Zdeněk Barták hýřil dobrou náladou a přidával jednu veselou historku za druhouJosef Hervert měl pro diváky připravený kvíz hudebních hádanek z díla Zdeňka Bartáka. Vždy zazněla ukázka z filmu či seriálu a diváci museli uhodnout, o který se jedná. A diváky je nutno pochválit, poznali všechny čtyři ukázky: Policie Modrava, Zdivočelá země, Ples upírů a film Pěsti ve tmě. Na závěr pořadu vystoupil syn Zdeňka Bartáka – zpěvák Daniel Barták, který zazpíval „Sen kovbojů“, a jako poslední tečku duet s Nikolou Ďuricovou „Dál měj vůli žít“. Po skončení pořadu se všichni aktéři mohli ještě sejít v divadelní kavárně na malém rautu a u skleničky dobrého moku nechat v sobě doznít tento krásný a bohulibý večer, který byl věnovaný dobré věci – Nadačnímu fondu Melodio.

Galerie z hudebního menu
Karel Heřmánek si zahrál vtipného údržbáře divadla Jakub Smolík zazpíval hit „Jen blázen žárlí“ Pořad moderoval Josef Hervert Michaela Tomešová a Karel Heřmánek zazpívali duet z muzikálu Cabaret
Zdeněk Barták doprovodil na klavír Shimonu Maškovou Petr Mašek z Nadačního fondu Melodio zastával roli hostitele a barmana Marian Vojtko je jednou z hlavních hvězd v muzikálech Zdeňka Zpěvák Daniel Barták zvedl Kateřinu Morozovou jako pírko
Kateřina Morozová se představila i jako výborná zpěvačka Zdeněk Barták dostal od Šimony Maškové jako poděkování dárek Následné posezení v divadelní kavárně se stalo příležitostí pro příjemné popovídání s přáteli Dita Hořínková si zalaškovala s naším fotografem Michalem Škvorem

 

COUVERT
Scénárista Daniel Miňovský
Režisér a moderátor Josef Hervert
Hostitel Zdeněk Barták
Pianista Radim Linhart
Děda Karel Heřmánek ml.
Host, dirigent Ivan Zelenka
Číšník Petr Mašek

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.