Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Na Draka slétl i MIG21

Logo akce s její tvůrkyníV sobotu 9. března 2024 v 18:00 přiletěl do Prahy do Obecního domu drak! Díky bohu ne živý! Konal se tam totiž již 6. ročník Galavečera na Draka. Jako každý ročník na podporu pacientů s nemocí SMA (spinální muskulární atrofie). Ta vznikla v roce 2018, aby pomáhala lidem s touto vážnou nemocí zapojit se do běžného života. Akci pořádá organizace Spolu na draka, která vznikla na podporu malého Zdeňka Rejzka.

Představení příběhů obdarovávanýchZahájení večera si vzala na starost Prague Film Orchestra, která zahrála přítomným k tanci i poslechu. Poté nás dračím světem provedla moderátorská dvojice Lucie Ptáčková a Dan Hrdlička, kteří představili letošní příběhy dvou lidí se SMA - Margarety a Ester, kterým bude výtěžek z akce věnován. Následně sál zhasl, aby více zazářilo nové vystoupení umělců z Pyroterra show. Bylo jako vždy naprosto dechberoucí, přesně načasované a pohladilo po duši všechny přítomné, kteří jej odměnili velkým potleskem. Hostesky pak nabízely lístky do tomboly, ve které byly zajímavé ceny.

Radka Pavlovčinová vystoupení rozzářilaModerátoři pak uvedli blok mixu písní a žánrů, o který se postarali Šimon Bilina a Radka Pavlovčinová. Jako první vystoupil s písněmi swingovou, a poté s romantickou písní od Franka Sinatry “I love You Baby“ herec a zpěvák Šimon Bilina. Po Šimonovi rozzářila pódium svým úsměvem i krásnými žlutými šaty zpěvačka Radka Pavlovčinová. Ta zazpívala pomalou “Unfinished sympathy“ od Masive Attack v předělávce od Hoowerphonic orchestra a poté rychlejší píseň, která všechny přítomné v sále roztančila. Třeba i její kamarády Míšu Tomešovou nebo Jana Fantu.

Vavřinec a Kateřinou dali do tance vášeňS písní „Ještě jednou“ vystoupili Kateřina Morozová a moderátor večera Dan Hrdlička, pro něhož to byla veřejná pěvecká premiéra. Zpěv pak vystřídal tanec - konkrétně krásné tango s moderními prvky předvedli český kajakář Vavřinec Hradílek a jeho taneční partnerka, profesionální tanečnice Kateřina Bartůněk Hrstková. Dámy tak mohly obdivovat krásné šaty, a pánové neméně krásné křivky. Po tangu se na obrazovce z pódia z Grégrova sálu přihlásila Lucie Ptáčková, aby představila Tichou aukci předmětů zhotovených různými umělci. A přítomní umělci pak podepsali obraz - logo malířky a fotografky Markéty Grimaux, který před lety pro nadaci Spolu na draka vytvořila.

OrianadanceJako další vystoupila v hlavním sále taneční skupina Orianadance pod vedením Marie Vaněčkové. Taneční skupina je složena jak z malých tanečnic ve věku od 5 let, tak z dospělých dívek či žen, které předvedly krásné orientální tance. Některé dívky měly na sobě modré, červené kostýmy, jiné zas zlaté a stříbrné kostýmy s třásněmi, a k tomu velké vějíře z bílého peří. Na závěr pak všechny tanečnice dohromady překvapily okolo stojící a sedící diváky, kdy je vytáhly na parket, aby si s nimi zatancovali. Já jsem byla jednou z nich, a moc jsem si to užila.

Svoji poslední světelnou show předvedla opět Pyroterra. Byla to show spojená s akrobacií, ve které na konci zazářilo i logo draka.

Jiří Macháček a MIG21 řádiliVe 22:30 hodin přijel Jiří Macháček na „Malotraktoru“, za kterým přitáhl celý MIG21! Ten zazpíval další hity jako např. „Snadné je žít“, „Chci ti říct“, atd., k písni „Tančím“ zatančil malý taneček. A při písni „Chci ti říct“ měl na trubku sólo Pavel Hrdlička. Poté, co byl Macháček trochu "v náladě", tak na publikum "v kotli" pod pódiem a do dalších řad rozptýlil vodu ze sklenice a publikum šílelo. Jako poslední zazpívali očekávanou píseň „Slepičí pírka“, ke které zatančil rozveselený Macháček svůj originální slepičí tanec. Slepičí tanec v podání Jirky Macháčka se mi moc líbil. Bylo vidět, že je opravdu „šoumen“.

Výtvarnice Markéta s vítězkou aukce MarkétouPo koncertě a krátké přestávce proběhlo losování hlavních cen tomboly a vyhlášení vítězů aukce. Všichni pak netrpělivě čekali, zda se Štěstěna na ně usměje a oni vyhrají některou ze zajímavých cen. Dva obrazy Duo chaloupek“, kterou malovali Markéta Grimaux a Marián Vojtko, v tiché aukci vyhrála slečna Markéta a byla moc ráda. Galavečer zakončil DJ Saxofrancis svým spojením elektrické taneční hudby a saxofonu. Na Galavečeru byla skvělá atmosféra, všichni přítomní se bavili, tančili a galavečer skončil až k ránu. Večer se moc povedl a já začínám vyhlížet další přílet tohoto draka.

Galerie z Galavečera 
Míša Tomešová a Jan Fanta si tanec užívali Pyroterra byla vidět… … a nakonec draka porazila Radka Pavlovčinová připomínala Ellu Fitzgerald
S Orianadance tančili i vozíčkáři Krásky z Orianadance Míša Tomešová Šimon Bilina
Princeznovská róba Stvoření podle Pyroterry Dan Hrdlička a Kateřina Morozová v duetu Na konci už byli všichni příjemně unaveni
Jirka se rozdělil i o víno MIG21 pěkně hřměl Slepičí tanec šoumena Macháčka Posádka MIGu21

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.