Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Václav Noid Bárta oslavil 15 let na scéně ve Fóru Karlín

Noid dokázal Fórum Karlín zcela vyprodatVe zcela vyprodaném sále Fóra Karlín oslavil v pondělí 16. prosince 2019 Václav Noid Bárta 15 let svého působení na hudební scéně. A jak se na pořádnou oslavu sluší, Noid si na jeviště pozval i celou řadu zajímavých hostů. Scénu lemovala velká projekční plátna, která dokreslovala atmosféru jednotlivých písní. Václav samozřejmě věděl, že v publiku velký počet míst zabral jeho početný, věrný fan klub, a tak pro něj navázání okamžitého kontaktu s diváky nebyl nejmenší problém. Často pak během koncertu chodil až na forbínu k prvním řadám, kde si s diváky povídal. Pojďme se nyní společně podívat, jak koncert probíhal.

Houslové trio Inflagranti to vždy dokáže pořádně rozjetPrvním hostem večera byla Noidova mladičká muzikálová kolegyně Ines Ben Ahmed, se kterou si zazpíval duet. Jako další vtrhlo na jeviště dámské smyčcové trio Inflagranti v čele s houslistkou Markétou Muzikářovou, která i přes své nedávné zranění kolene odvedla se svými kolegyněmi skvělý výkon. S Noidem si střihly i Fantoma opery, který zazněl ve speciální úpravě pro vánoční turné Infragranti, na němž byl Noid letos vzácným hostem. Jako uragán pak vtrhla na pódium kapela Dymytry a společně s Noidem připravila divákům pořádný metalový nářez. Mimochodem jejich kostýmy vzešly z autorské dílny věhlasného výtvarníka Romana Šolce. Po celou dobu koncertu Vaška doprovázela kapela Bek Bek Klan s kapelníkem Štěpánem Eliášem, který obstarával klávesy, smyčcového doprovodu se ujal Unique Qvartet. Za bicími se střídali Richard Scheufler ml. a vynikající Eda Štěpánek. Na kytaru hrál Ján Tulenko, za baskytarou se střídali Richard Scheulfer st. a Jiří Marek. Veronika Veselá a Tereza Rajnicová se ujaly rolí vokalistek.

Mezi Martou a Noidem to pořádně jiskřiloMilým překvapením večera se stala zpěvačka Marta Jandová, která se nejprve představila v sólové písni, a potom se s Noidem pustili do duetu „Hope never dies“ (hudba Václav Noid Bárta, angl. text Tereza Šoralová), se kterým v roce 2015 reprezentovali Českou republiku v 60. ročníku Eurovizion Songu ve Vídni. Tehdy sice v soutěži nepostoupili ani do finále, ale v karlínském Fóru píseň sklidila obrovský potlesk a bylo příjemné si ji opět připomenout. Diváci ocenili, že ani po letech píseň neztratila své kouzlo a je možná škoda, že se u nás vůbec nehraje. Možná by stálo za to otextovat ji i v češtině, ale jen její autoři vědí, proč tak dosud neučinili.

Vánoční atmosféru koncertu působivě vytvářela tři projekční plátnaBěhem koncertu Noid představil celou řadu písní ze svého repertoáru. Mně osobně však trochu mrzelo, že nezazněla alespoň některá píseň z mnoha muzikálů, ve kterých Václav za 15 let svého působení na hudební scéně ztvárnil hlavní role. S muzikálovými hity Noid tentokrát trochu šetřil, nějaké árie z Jesus Christ Superstar by koncertu určitě velmi slušely a diváci by to jistě ocenili. Po celou dobu měl však Václav s publikem vřelý kontakt, často přicházel až na kraj jeviště a dojímal diváky nejen zpěvem, ale i vyznáním lásky ke svým blízkým, především ke svým dcerám Terezce a nedávno narozené Elišce. V závěru koncertu nemohly chybět ani vánočně laděné písně a samozřejmě ani přídavky. Zde konečně došlo i na muzikálový hit "V zahradě getsemanské". Všichni si večer opravdu naplno užili a my za naši redakci Václavovi můžeme jen popřát hodně zdraví, štěstí a úspěchů do dalších muzikantských let!

Duet s Veronikou Veselou Dále Noid představil Markétu Muzikářovou s houslovým triem Inflagranti Noid to s Inflagranti pěkně rozjel Metalová kapela Dymytry předvedla v působivých kostýmech od Romana Šolce pořádnou metalovou show
Noid pokřtil své třetí studiové CD Zem a kalendář s fotkami Petra Janovského Celý sál tleskal s rukama nad hlavou Projekční plátna zajišťovala, že ani divákům v zadních řadách neunikl žádný detail Na závěr koncerty Noid fanoušky, tedy hlavně fanynky, potěšil pohledem na své vypracované tělo

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.