Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Noid pokřtil své sólové CD Maxi singl a chystá se na turné

Křest Noidova CD se konal v Bontonlandu na Václavském náměstíV pražském Bontonlandu na Václavském náměstí pokřtil ve středu 11. září své nové sólové album s názvem Maxi singl 2013 zpěvák Václav Noid Bárta. Tento zpěvák je zcela zaslouženě v hledáčku našeho objektivu již delší dobu a s potěšením ho sledujeme v mnoha muzikálech, ve kterých Noid ztvárňuje celou řadu krásných rolí. Neustále na sobě pracuje a jeho vývoj má vzestupnou tendenci. A tak jsme ani na křtu jeho nového CD nemohli chybět.

Ondřej Brzobohatý se role faráře zhostil se šarmem sobě vlastnímPod malým pódiem Bontonlandu se mačkaly Noidovy fanynky mezi objektivy a kamerami lidí z medií, připravených ulovit ty nejlepší záběry. Bylo jasné, že se chytá nějaké překvapení, a tak všichni trochu nervózně vyčkávali. A překvapení na sebe nenechalo dlouho čekat. Když se ve stylových kostýmech jeptišky a kněze objevila topmodelka Taťána Kuchařová a muzikant a herec Ondřej Brzobohatý, bylo jasné, že bude o zábavu postaráno. Ondřej oslovoval Taťánu „sestro Angeliko“ a vyzval ji, aby přečetla Desatero přikázání. Zatímco jemu se celkem dařilo zachovat si vážnou tvář, všichni ostatní včetně Taťány a Noida nemohli udržet smích na uzdě. Taťána Desatero sotva dočetla a ulevilo se jí, že to má už za sebou.

CD bylo pokřtěno tradičně šampaňskýmVšichni pak společně přistoupili ke křtu CD, které bylo tradičně polito šampaňským i s patřičným požehnáním pana faráře. Ale jak se Taťána s Ondřejem nenadále objevili, tak zase rychle zmizeli i se svou ochrankou z Bontonlandu pryč a přítomné publikum včetně novinářů z toho bylo poněkud rozčarováno. Noid zazpíval jednu ukázku z CD, a pak už se věnoval následné autogramiádě, o kterou byl mezi jeho přítomnými fanynkami pochopitelný mimořádný zájem. Mohly si nechat podepsat i plakát k chystanému Noidovu prosincovému turné.

Noid se samozřejmě musel pochlubit skladbou z nového CDNa albu Maxi singl 2013 najdete převážně převzaté skladby od Metallicy, Stinga nebo Anastacie, zajímavá je také swingová úprava známého hitu Karla Gotta „Trezor“. Můžete se těšit také na původní Noidovy skladby, většinu textů napsal Tomáš Belek. Ke spolupráci na CD si Noid tentokrát pozval Český národní symfonický orchestr pod taktovkou dirigenta Kryštofa Marka. Za pozornost ovšem stojí i ostatní hosté, především houslová virtuózka Gabriela Demeterová. Na CD společně natočili píseň „Tango pro Roxane“ z filmového muzikálu Moulin Rouge, která je skutečnou hudební lahůdkou.

Po křtu CD následovala autogramiádaVáclav Noid Bárta vyjíždí v prosinci 2013 na své první halové turné, na kterém slibuje velkolepou výpravnou show, srovnatelnou s koncerty zahraničních hvězd. Na čtyřech velkých koncertech se představí za doprovodu exkluzivních hostů, více než šedesáti účinkujících, symfonického orchestru i taneční skupiny v choreografii Pavla Strouhala. Můžete se těšit na slavné české i zahraniční hity v jedinečných úpravách právě pro živý symfonický orchestr. Jako hosty turné si Noid přizval houslistku Gabrielu Demeterovou, Báru Basikovou, Emmu Smetanu, Ondřeje Brzobohatého a Ondřeje Rumla.

Na křtu CD nemohla chybět ani Noidova kolegyně Bára BasikováPro úplnost vám zde ještě připomeneme projekty, ve kterých jste mohli a ještě můžete Václava Noida Bártu vidět. Od sedmnácti let působil ve skupině Dolores Clan, v současné době ho doprovází kapela nazvaná prostě Noid. Je autorem písní pro Lucii Bílou, Báru Basikovou, Kamila Střihavku nebo Martina Poštu. Napsal také hudbu pro seriál Obchoďák nebo film Kajínek, ve kterém si také zahrál jednoho ze spoluvězňů. Pro Divadlo Ta Fantastika složil muzikál Němcová! s Lucií Bílou v hlavní roli. V Divadle Broadway exceloval v roli Hamleta ve stejnojmenném muzikálu Janka Ledeckého Hamlet. V současnosti účinkuje v muzikálech Aida, Jesus Christ Superstar a v operetě Mam’zelle Nitouche v Hudebním divadle Karlín. Tamtéž se chystá ztvárnit hlavní roli v právě připravovaném muzikálu Lucie, větší než malé množství lásky, premiéra by měla proběhnout 31. října 2013.

 

Noid nám samozřejmě se svým novým CD rád zapózoval před plakátem turnéTurné Václav Noid Bárta 2013

10. 12. Praha, Tipsport Aréna, 19.00 h.
11. 12. Pardubice, ČEZ Aréna, 19.00 h.
12. 12. Brno, Kajot Aréna, 19.00 h.
13. 12. Ostrava, Sareza, 19.00 h.

Jako hosté turné vystoupí: Bára Basiková, Gabriela Demeterová, Emma Smetana, Ondřej Brzobohatý (Praha, Pardubice, Brno) a Ondřej Ruml (Ostrava).

Vstupenky seženete v předprodeji v síti Ticket Art.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.