Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Petr Ševčík a Flow of Voices opět v Praze

Základní sestava Flow of Voices v charakteristických barváchNení to tak dlouho, co jsme zde psali o velmi úspěšném vystoupení Petra Ševčíka a skupiny Flow of Voices na výstavě Léto plné hvězd. Od té doby měli tito zpěváci několik dalších zajímavých koncertů, my jsme se zúčastnili jejich pražského vystoupení 24. září 2011 v Kulturním centru na Novodvorské. A opět bylo na co se koukat a co poslouchat!

Chlapci svým originálním jevištním provedením písně Lazy song publikum přímo nadchliProgram byl víc než dvouhodinový a zaznělo zde 26! písní, publikum bylo složené jak ze skalních fanoušků, tak i těch, co se na Petra s Flow of Voices přišli podívat poprvé – a myslím, že zklamaný neodcházel nikdo, naopak přibylo pár dalších nadšených příznivců. Koncert uváděli sami zpěváci s vtipností sobě vlastní, a na pódiu se vystřídali v několika převlecích – ať už to byla trička, jejichž barvy tvoří logo Flow of Voices, tmavá saka Při sólové písni Sail Away se Petr doprovodil na kytarunebo unikátní „županový“ převlek na píseň, která zazněla po přestávce – "Lazy song", jejíž pódiová prezentace byla unikátní.

Během koncertu jsme mohli vyslechnout písně zpívané ve čtyř-, pěti- i šestihlasech, na jejichž úpravách má hlavní podíl opravdu mimořádně hudebně nadaný Petr Ševčík. On sám také zazpíval sám čtyři písně ("Always", "Sail away", "This is the last time"), mezi nimiž nemohla chybět ani skladba skupiny Queen "We are the champions". Protože je Petr nejen výborný zpěvák, ale i klavírista, doprovodil právě na tomto nástroji hudebního hosta – skvělou brněnskou zpěvačku Lucii Fildánovou (v písni od britské zpěvačky Adele).Původní kvarteto doplnili později ještě dva další členové, takže dnes můžete vidět Flow of Voices v šesti lidech

Jako sólisté se ale zaskvěli i ostatní členové seskupení Flow of Voices – takový výskyt vynikajících zpěváků na jednom pódiu je opravdu něco, co lahodí uším (ale i zraku). Takže jsme mohli slyšet nejen původní členy – Petra Ševčíka, Adama Zemka, Daniela Rymeše a Honzu Poláška – ale i dva novější, kteří skupinu doplnili v době Petrovy nepřítomnosti – Jiřího Müllera a Tomáše Janečka.

Flow of Voices dokázali naplnit sál KD NovodvorskáV acappellovém podání jsme si mohli vychutnat jak převzaté skladby (například "Robe of white", "Who is gonna tell the child", "Glory and honor", "More than a friend", "Sanctify my heart", "Shut the door", "Hush"), tak i autorské skladby Petra Ševčíka ("You are my sun", "Escape from reality", "Time"). Jedním z vrcholů večera byla premiéra Petrovy skladby "You give your love", která byla zazpívaná kompletní šesticí a po právu odměněna standing ovation.

Na závěr dostali všichni účinkující originální dárkyDruhým vrcholem večera byla píseň, která byla vlastně přídavkem – úžasné provedení české lidové písně "Lipka". Myslím, že by bylo skvělé doplnit repertoár právě o několik dalších českých písní v acappellovém provedení, protože nejen anglické, ale i české písně jsou v provedení Flow of Voices nezapomenutelným zážitkem. Kéž by se právě tato šestice v čele s Petrem Ševčíkem stala průkopníkem masovější popularity acappellového zpívání u nás, protože nikdo jiný než oni pro to nemá lepší předpoklady.

Těšíme se na příště!

Petr má pro mnohé fanynky neodolatelné charisma Petr na klavír doprovodil i hosta večera zpěvačku Lucii Fildánovou Nevšední pohled, který se divákovi při koncertě nemůže naskytnout Během koncertu je třeba dodržovat pitný režim, ale musí to být STYLOVĚ!
Petrovy sólové písně patřily zaslouženě k hudebním lahůdkám večera Petr: Jejda, ten Michal je s tím foťákem snad všude! Autogramiáda po úspěšném koncertě trvala dlouho do noci A jedna exkluzivní ze zákulisí...

Komentáře k článku

avatar Věra
0
 
 
Moc krásně napsané, moc krásně odzpívané, prostě to bylo celé super a nevěřící by se měli příště sami přesvědčit na vlastní uši, ale tak trochu i na vlastní oči, neboť je nejen co poslouchat, ale i na co se dívat.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Hel
0
 
 
Vystoupení Petra Ševčíka a Flow of voices? Beze slov. Prostě se mi ztratila. Neskutečný zážitek. Kluci jsou skvělí zpěváci i šoumeni....a Petr navíc skvělý skladatel. Díky za úžasný večer....účinkujícím i pořadatelům .... oni (ony) vědí :-)))
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.