Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Pardálové to na výstavě Léto plné hvězd pořádně roztočili!

Petr Kubec a Kateřina Klečková v tomto pořadu skutečně vyřádiliNa závěrečné představení Léta plného hvězd přišlo sice méně publika, ale lidé, co dorazili, se o to více pobavili. Na čestných místech v první řadě usedly i dvě šťastné výherkyně soutěže o vstupenky z Rádia Regina. A společně s ostatními se měly skutečně na co těšit: Petr Kubec a Kateřina Klečková si pro diváky připravili opravdové písničkové staropražské lahůdky opepřené notnou dávkou vtipu a veselých scének.

Petr Kubec některé písničky doprovodil i na lesní rohPořad „Točte se, pardálové!“ je určen především milovníkům Staré Prahy na přelomu 19. a 20. století, kde vznikalo mnoho staropražských písní a tzv. „hašlerovek“, které postupem let až zlidověly a můžete je slyšet na mnoha různých oslavách nebo hospůdkách při příjemném posezení u dobrého moku. Divačky dostaly během písničky i parukuCelé pásmo je prokládáno humorným povídáním o historii města a jeho osobnostech.

Nutno vyzdvihnout kostýmy a rekvizity pořadu. Jednoduchými převleky a rychlými změnami rekvizit se účinkující proměňovali do jednotlivých postaviček v písničkách. A tak jsme se mohli společně zasmát panu farářovi v písničce „Kostelíček“, nebo typickému pražskému Pepíkovi v písničce „My jsme ti Pražáci“. Písnička „Kde je sládek“ se samozřejmě nemohla obejít bez nepostradatelných rekvizit – půllitrů.

Farář v podání Petra Kubce neměl chybuV pořadu zazněly známé písničky jako například „Byla panna, měla pána“, „Nad Prahou tančily hvězdičky“, „Písnička česká“, „Strahováček“, „Píseň o ztraceném věnečku“, „V tom nuselským údolí“, „Eden“, „Vdávala se jedna panna“, „Večer za strahovskou bránou“, „Holka neznámá“ nebo třeba „Na Vlachovce“, ale mnohé další. Zpěváci zpívali na nahrané základy, Petr Kubec zpěv několikrát doprovodil i hrou na lesní roh.

Petr Kubec má vynikající talent pro zatažení diváků do hryBěhem písničky „Holka, vem´ si frizéra“ jsme se opravdu velmi pobavili, divačky si mohly za hurónského smíchu ostatních vyzkoušet „slušivou“ paruku. O zapojování diváků do písniček skutečně nebyla nouze. Zvláště Petr Kubec má mimořádný talent pro navázání kontaktu s publikem jeho vtažení do hry i písniček. Nutno podotknout, že ani Kateřina Klečková za ním nezůstávala pozadu.

Publikum si užilo hodně smíchu, ale hlavně dobré muzikyPetr Kubec neváhal vyzvat divačky k tanci a zatančit s nimi tu polku, tu valčíček, pronásledován žárlivou partnerkou v podobě Katky Klečkové. A diváci se ochotně zapojovali, zpívali s účinkujícími a smáli se. A tak byl doprovodný program výstavy Léto plné hvězd zakončen s veselou notou, a tím pádem byla i velmi zmírněna nostalgie, že festival pro letošní rok končí. Tento ročník měl velký úspěch, organizátoři mohou být spokojeni. Těšme se tedy na příští ročník.

 

Kromě zpěvu si všichni užili i tanečků O humorné scénky nebyla nouze Divačky si s Petrem s chutí zatančily Katce to v kostýmu moc slušelo
Petr Kubec v akci Další z tanečních kreací Petra a Katky V publiku zpívali opravdu všichni Pardálové to zkrátka na výstavě u Karlova mostu pořádně roztočili

Komentáře k článku

avatar Ludmila Vlnková
0
 
 
Chtěla Vás poprosit o text písničky Byla panna měla pána, jestli by to bylo možné. Děkuji předem
Vlnková
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.