Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Broadway plná muzikálů

„Jezdím bez nehod“ v podání Filipa KotkaDivadlo Broadway a muzikálové oddělení Konzervatoře Jaroslava Ježka mají celkem dost společného. A to nejenom to, že absolventi i studenti nacházejí uplatnění v muzikálech uváděných na Broadwayi. Tak se rozhodli vyzkoušet si i nastupující generaci zpěváků a uspořádali společně již druhý muzikálový večer pod názvem Broadway plná muzikálů.

„Gina“ z muzikálu Rebelové v podání Štěpána KloučkaUž ten první před třemi lety měl kouzelnou atmosféru a vzbuzoval nadšení v hledišti i na jevišti. Proto jsme se všichni těšili na ten druhý koncert, který se v Divadle Broadway konal v pondělí 6. června. I já tam ten den šla s vědomím, že by to mohl být příjemně strávený večer. A musím popravdě říct, že to, co jsem viděla a slyšela, absolutně předčilo moje očekávání. Myslím, že to nebyl jen můj názor, protože slova chvály a obdivu jsem slyšela všude kolem sebe.

Zatímco lidé přicházeli a pomalu plnili hlediště, v zákulisí probíhaly poslední přípravy: poslední úpravy kostýmů, dolíčení, kontrola kostýmu, herda do zad a klasické "tfuj, tfuj, tfuj", kontrola, kdy jdu na scénu. Monika Absolonová zazpívala píseň „Asi, asi“Pak se sál utiší, osvětlení pohasne, jeviště se rozsvěcí, koncert se rozjíždí.

Program odstartovala Monika Absolonová, jako jeden z vážených hostů, písničkou "Asi, asi". Asi tím chtěla studentům ukázat, jak daleko se mohou dostat díky svému talentu a každodenní tvrdé práci. Tohle je ten pomyslný vrchol, a Monika tam právem patří.

Skladba „Lady Marmalade“ v podání Markéty Bednářové, Nely Doležálkové, Markéty Procházkové a Esther LubadikyPak už následovalo energické "Jezdím bez nehod" v podání Filipa Kotka, romantická "Brána Milenců" v podání Andrey Hauerové a taneční "Gina" v podání Štěpána Kloučka z muzikálu Rebelové, vždy hodně dobře zazpívané a doprovázené skvělou choreografií.

Svoje mladší kolegy vystřídaly čtyři uchvatné dámy Markéta Bednářová, Nela Doležálková, Markéta Procházková a Esther Lubadika se svojí "Lady Marmalade".

Markéta Procházková a Tomáš Beroun zatančili tango z muzikálu Moulin RougeCo mě hodně potěšilo, byla připomínka muzikálu Bídníci písničkou "Prázdný stůl a židle prázdné" v podání čerstvého absolventa Tomáše Savky. Tomáš mě každým svým vystoupením přesvědčuje o tom, že i on už definitivně patří k součastné muzikálové špičce. Dokázal to i v pondělí. A když už mluvím o čerstvých absolventech Konzervatoře Jaroslava Ježka, tak dalším je Markéta Procházková. Markéta ten večer předvedla také svoje taneční umění. Když společně s Tomášem Berounem, který je absolventem, a současně i profesorem konzervatoře Jaroslava Ježka, zatančili tango z muzikálu Moulin Rouge. Myslím, že nikdo v sále při tomto tanci ani nedýchal a oba byli odměněni obrovským potleskem.

Veronika Svobodová a Roman Tomeš v písničce „Budu ti dobrou vdovou“ z muzikálu Král UbuPotom jsme mohli vidět další mladé talenty, jako jsou Zuzana Dovalová, Tomáš Hundža a Brigita Cmuntová v písničce "Cesty osudu" z muzikálu Carmen, Eliška Machačová a Štěpán Klouček písničce "Who I am" z muzikálu Jekkyl a Hyde, Nela Doležálková a Lucie Bakešová v písničce "Take me or leave me" z muzikálu Rent, Veronika Svobodová a Roman Tomeš v písničce "Budu ti dobrou vdovou" z muzikálu Král Ubu. Já bych se ale ráda zastavila u písničky "Nane Cocha" z muzikálu Cikáni jdou do nebe. Radka Fišarová a Vlaďka Skalová jako Edith Piaf - každá jiná, obě dokonaléPřestože tento muzikál neznám, tak mě na této písničce upoutal výborný zpěv Andrey Hauerové, ale hlavně dokonale sehraná choreografie.

A to jsem ještě nevěděla, co mě čeká dál. Přišel muzikál Edith Piaf, a s ním další hvězdný host Radka Fišarová. Všichni víme, že Radka je v tomhle dokonalá a hodně dokonale jí jako druhá Edith sekundovala Vlaďka Skalová. Obě Edith se na jevišti kouzelně vystřídaly a působily naprosto sehraně. To byl závěr první části koncertu na velice vysoké úrovni. O přestávce byla z každého kouta slyšet slova chvály na probíhající koncert. Ale vrchol měl teprve přijít.

„Hallelujah“ zpívali Tomáš Hundža, Tomáš Savka, Roman Tomeš, Vítězslav Bogač a Pavel KlimendaPro mě ten vrchol přišel v úvodu druhé části. Bylo to "Hallelujah", kterou zpívali Tomáš Hundža, Tomáš Savka, Roman Tomeš, Vítězslav Bogač a Pavel Klimenda. Absolutně nevím, co k této písničce říct. Vím jen, že jsem němě zírala a nechala se unášet tou krásnou melodií a atmosférou :) Přiznávám se, dostalo mě to. Zpět na zem mě vrátila další písnička a další z hvězdných hostů - Marian Vojtko. Marian představil písničku z připravovaného muzikálu Quasimodo. Musím říci, že mám s touto písničkou problém. A tak doufám, že Quasimodo bude mít spoustu jiných krásných písniček, které diváky nalákají na představení. Markéta Procházková a její taneční výkonyStejně jako je to v případě muzikálu Kat Mydlář, který těch nádherných melodií má hned několik.

Roman Tomeš krásně zvládnul "Patricii" z Barona Prášila, Radka Fišarová připomněla Lucrezii Borgiu. Markéta Procházková sjednala klid v sále se svým "It´s oh so quiet", kde předvedla, že i kontakt s publikem je hodně důležitý. Pak jme si připomělý skvělý muzikál Hair, a to písněmi "Je snadné nemít rád" a "3-5-0-0". A přišel Tomáš Savka s "Close Every Door". Řekla bych, že i pusu jsem zapomněla zavřít v tom nadšení. Ale asi jsem nebyla sama. A pak přišel na řadu již zmiňovaný Kat Mydlář. Marian Vojtko jako jeden z katů předvedl, že i „totální výpadek textu“ se dá s přehledem zvládnout. A vzhledem k tomu, že skoro všichni hvězdní hosté jsou protagonisté tohoto muzikálu, tak nám předvedli, co umí. Bylo to jako reklama na muzikál Kat Mydlář, ale byli jsme v Divadle Broadway, takže proč ne. „Právo lásku chránit“ si zazpívali jak hosté, tak i studenti KJJI muzikál potřebuje reklamu.

Závěrečná píseň Kata Mydláře zároveň ukončila tento velice vydařený koncert. Jen mezi aktuálními protagonisty se objevila nově nastupující hvězda Vlaďka Skalová. Že by náznak nějaké výměny alternací? Jaké asi? Musím říct, že by to byla osvěžující změna :) A tak "Právo lásku chránit" přivedli opět na jeviště všechny účinkující, kteří se chtěli rozloučit s nadšeným publikem.

Studenti muzikálového oddělení Konzervatoře Jaroslava JežkaNa jevišti i v hledišti vládla radost z krásně stráveného večera. Studenti KJJ ještě všem na závěr zazpívali "Oh Happy Day". Za všechny studenty poděkovala Vlaďka Skalová panu profesorovi Eduardu Klezlovi. A ten dále děkoval, a to hlavně Divadlu Broadway, panu producentovi Oldřichu Lichtenbergovi a Michalu Davidovi. A my děkujeme a blahopřejeme všem studentům Konzervatoře Jaroslava Ježka. Vážně se vám to hodně povedlo!

Čtyři dračice s Lady Marmelade Tomáš Beroun v netradiční roli Andrea Hauerová a její „Brána milenců“ Filip Kotek a jeho kamarádi dojeli bez nehod
Tomáš Savka a jeho „Prázdný stůl a židle prázdné“ „Lady Marmelade“ v podání Markéty Procházkové „Cesty osudu“ Zuzany Dovalové, Tomáše Hundžy a Brigity Cmuntové Ohnivé tango Markéty Procházkové a Tomáše Berouna
„Milord“ v podání Edith Piaf Vlaďky Skalové a Romana Tomeše Eliška Machačová zazpívala svému milému Štěpánu Kloučkovi „Who I am“ z muzikálu Jekyll&Hyde „Les blouses blanches“ - Edith Piaf a lékařská company Vladka Skalová jako druhá Edith byla téměř k nerozeznání
Neslavný konec slavné Edith Radka Fišarová se připravuje na svou Edith Cikáni jdou do nebe s písní „Nane Cocha“ Markéta Procházková a její „Pšššt“
Markéta Procházková si svá vystoupení užívala Trocha extravagance ke Králi Ubu prostě patří Zazněla i slavná skladba „3-5-0-0“ z muzikálu Vlasy Po představení bylo za scénou veselo ...

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.