Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Zemřel producent a mecenáš Petr Dodal

PETR DODAL, * 14. 8. 1956 – † 21. 1. 2011

Petr Dodal nemohl chybět při předání Zlaté desky za první album Dětí rájeV pátek 21. ledna 2011 zemřel významný filantrop a mecenáš Petr Dodal, který se kromě velkých komerčních projektů a politiky angažoval i v kultuře a vědě. Po maturitě na střední průmyslové škole emigroval do rakouského Salzburgu. Zpět do Československa byl pracovně vyslán ihned po "Sametové revoluci" na post oblastního ředitele jedné americké společnosti-výrobce laboratorní techniky z oblasti biochemie, molekulární biologie a genetiky.

Petr Dodal na každoroční vánoční party Divadla Broadway v Průhonicích se Zdeňkem Bartákem a Pepou VojtkemV této firmě dlouhodobě podporoval rozmanité charitativní a kulturní akce a pravidelně přispíval na dobročinné organizace. Petr Dodal zastával několik let funkci ředitele pražského muzikálového Divadla Broadway, po ukončení svého působení zde se věnoval práci pro nadaci Kapka naděje jako její významný sponzor. V nadaci zastával také funkci člena dozorčí rady. S Vendulou Svobodovou jej spojovalo i dlouholeté přátelství.

Petr Dodal se přátelil i s Mariánem VojtkemByl zakladatelem TOP 09 a do prosince 2010 radním Magistrátu hlavního města Prahy. Na svůj post městského zastupitele kvůli svému zdravotnímu stavu jeden ze spoluzakladatelů strany TOP 09 v prosinci rezignoval. Petr Dodal trpěl závažnou nemocí a krátce byl hospitalizován v psychiatrické léčebně v Bohnicích. Podle informací z tisku ukončil svůj život skokem ze skály. Petr Dodal po sobě zanechal manželku a dva dospělé syny.

Petr Dodal na party po koncertě Mariana Vojtka se odvázal a prezentoval se coby pěvecMimo všechny své bohaté aktivity také spoluprodukoval diskotékový muzikál s hudbou Michala Davida, Zdeněka Bartáka a Františka Janečka - Děti ráje. Mezi zpěváky a dalšími umělci měl mnoho přátel a těšil se jejich velké oblibě. Mnozí z nich ani netušili, jaké má Petr Dodal zdravotní problémy, a tak je sobotní šokující zpráva o jeho skonu velmi zaskočila. Nejen český kulturní svět utrpěl odchodem Petra Dodala velkou ztrátu a bude všem jistě velmi chybět. Celé rodině i nejbližším spolupracovníkům tímto Musicalnet.cz vyjadřuje za celou redakci hlubokou a upřímnou soustrast. Budeme na něj v dobrém vzpomínat.

Komentáře k článku

avatar lida
0
 
 
Smutný,čest jeho památce.Jinak mě vadí spousta faktických chyb např.muzikál děti ráje napsali Michal David - Zdeněk Barták a František Janeček
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Renata Kratochvílová
0
 
 
Děkujeme za upozornění - Zdeňka Bartáka jsme samozřejmě doplnili.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Pavlína
0
 
 
:_((((
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.