Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Muzikál Robin Hood poodhalil další roušku tajemství

Účastníci soutěže Cesta ke slávě a zároveň představitelé muzikálu Robin Hood zakončili svým večerem cyklus pořadů Léto plné hvězdJe čtvrtek 19. srpna a v rámci kulturního pásma Léto plné hvězd se koná další z koncertů. Dnes jsme však natěšení i smutní zároveň, neboť je to v této sezóně koncert poslední, který prakticky výstavu zakončí. Snad i proto se dnes na závěr odehraje něco speciálního.

Lucia Šoralová se z počátku schovávala v hledišti Představí se nám dnes muzikál Robin Hood, či lépe řečeno, někteří z jeho představitelů. A kdo že to slíbil být dnes exkluzivním hostem? Do komorního – téměř rodinného prostředí dnes zavítali tři představitelé muzikálu, a zároveň i účastníci pořadu Cesta ke slávě: Martina Bártová (Mariana), Radka Pavlovčinová (Čarodějnice) a Honza Kříž (Robin Hood). Do hlediště je však přišla podpořit ještě kolegyně z divadla Kalich – Lucia Šoralová. Ačkoli se Lucia na začátku tvářila, že přišla jen coby divák, zájmu obecenstva stejně neunikla a hned záhy byla chtě-nechtě vtažena do debaty o zážitcích z divadla.

Již známý duet ''Až se zblázním'' v podání Martiny Bártové a Jana Kříže zahájil večerní představeníPrvní část pořadu patřila cele muzikálu Robin Hood. Celá show začala duetem Martiny Bártové a Honzy Kříže „Až se zblázním“, který mnozí z nás měli možnost poprvé slyšet v již dříve zmiňované Cestě ke slávě. A jelikož celé dnešní snažení proběhlo s plným a laskavým požehnáním producenta Divadla Kalich – Michala Kocourka a režiséra Jána Ďurovčíka, který pro velké pracovní vytížení nakonec nemohl dorazit, dostalo se nám „bonbónku“ v podobě skladby, kterou jsme měli poprvé možnost slyšet jen MY a sice „Pomsta bude sladká“. Píseň ''Pomsta bude sladká'' zněla v podání Radky Pavlovčinové skutečně zajímavěV podání Radky Pavlovčinové zněla skutečně více než zajímavě. Dá se říci, že věčně usměvavá a sympatická Radka, přestože neobsadila v soutěži Cesta ke slávě nejvyšší pozici, stala se vlastně prvou vítězkou, protože jako první dostala krásnou a zajímavou roli čarodějnice, a to více než zaslouženě.

Honza Kříž nás pak potěšil songem s trochu podivným názvem „Bla, bla a tak dál“, nicméně absolutní vítěz soutěže Cesta ke slávě si hravě poradí i s větším oříškem. Právě Honzovi příznivci tvořili největší část obecenstva. Bude velmi zajímavé sledovat po premiéře souboj všech představitelů Robina o přízeň diváka. Dovolím si odhadovat, že právě Honza KřížMartina Bártová vypráví, jaké pro ni bylo zkoušení muzikálu Robin Hood se svými hlasovými dispozicemi a vítězstvím v mediální show, bude opravdu žhavým kandidátem.

Pak už nastala chvíle i pro sólovou skladbu Martiny Bártové – něžnou a baladickou „Ten Javor“. Martina od momentu svého vítězství urazila notný kus cesty. Krom krásného hlasu, který zaslouženě vyhrál, se značně otrkala a je vidět, že svět jeviště ji už tak neděsí. Lucia Šoralová neunikla pozornosti a tak názorně předvedla, jakým způsobem v lyrikálu Kudykam řeší výškový rozdíl se svými hereckými partneryEvidentně našla zalíbení v hudbě i v choreografii připravovaného muzikálu – takže se nechme překvapit, jakou Marianu nám následně předvede a vykouzlí.

Celý večer však nepatřil pouze zpěvu, všichni protagonisté se rozpovídali a prozradili spoustu zajímavostí ze zákulisí – někdy veselých, někdy i k zamyšlení. Málokdo z nás diváků si při představení uvědomuje, že kouzelný a idylický dojem na scéně, je velmi často vykoupen dřinou, potem a mnohdy i velkou bolestí.

Kristýna Bártová doprovodila svou sestru Martinu Bártovou hrou na klavírAle protože muzikál Robin Hood  musel zůstat přeci jen zahalen tajemstvím, naši zpěváci nám nabídli i něco z jiného hudebního soudku. Honza si tak odskočil k písni „I´m a Believer“, ke které ho (jak sám prozradil) inspiroval film Shrek. Radka Pavlovčinová nám velmi poutavě podala skladbu „Turn on me“ od Norah Jones, a Martina Bártová sáhla zase do svého oblíbeného jazzového soudku ke skladbě „Misty“. ÚOlga Černohorská s Ivou Kárnikovou se na závěr večera vyfotili s představiteli muzikálu Robin Hoodplný závěr pak patřil oběma mladým a talentovaným dámám (Honza se galantně stáhl do pozadí a nechal jim prostor, aby mohly vyniknout), které nám společně zapěly skladbu Alicie Keys – „If I ain´t got You“. Souhra těchto dvou hlasů byla skutečně libozvučná. Dokáži si představit i koncert obou zpěvaček na jednom pódiu – stál by rozhodně za poslech. Pozoruhodný zážitek.

Cyklus Léto plné hvězd tedy dnes skončil a dobrou věc podpořili nejen diváci, ale i účinkující, kteří zpívali bez honoráře. Robin Hood vystřelil svůj šíp a zasáhl na místě nejcitlivějším – lidskou zvědavost. Nechme se tedy zlákat romantickým příběhem Robina z Loxley a na viděnou v divadle Kalich.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.