Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Andělé přiletěli do Incheba Arény

Budoucí vítězové - Tomáš Klus a Ewa FarnáIncheba Aréna nebo chcete-li Malá sportovní hala na pražském Výstavišti hostila v sobotu 17. dubna předávání hudebních cen Anděl za rok 2009. Kromě diváků v sále měli možnost předávání sledovat v přímém přenosu i diváci TV Nova.

Moderátorkou předávání cen, pořádáných letos agenturou Lewron Orchestra, Vystoupení  Anděla Xindla Xse stala Tereza Pergnerová, kterou jsme měli po delší době možnost vidět za moderátorským pultíkem. Ta neztratila nic ze své někdejší profesionality a tak ti, kteří měli rádi její moderátorské působení, jistě nebyli zklamáni. 

Vojta Dyk a  NightworkZačátek ceremoniálu byl poznamenán tragédií polského vládního letadla a tak všichni v sále drželi symbolickou minutu ticha. Následně se však rozjela zábava a představila se skupina Nightwork v čele s charismatickým Vojtou Dykem a písní "Slunce v duši" k veleúspěšnému filmu Ženy v pokušení.

Anna K.  předala cenu Tomáši KlusoviZáhy se hned šlo na nominace a následné vyhlášení ceny pro zpěváka roku. Novinkou bylo, že svým hlasováním o cenách rozhodovali akademici přímo v sále. První zazpíval Petr Kolář, následně jsem vyslechli ukázku dalšího nominovaného - Jarka Nohavici a jeho "Mám jizvu na rtu". Jako poslední se představil Tomáš Klus a ten také záhy od Anny K převzal cenu za zpěváka roku.

Kategorie střídala kategorii a tak se hned přešlo na kategorii Objev roku, kdVítězové  večera - Charlie Straighte byli nominováni Sunflower Caravan, David Deyl a třinecká kapela Charlie Straight. Charlie Straight také tuto kategorii vyhráli, k jejich nefalšovanému překvapení.

Hned se šlo na skladbu roku, kde se utkaly písně, z nichž minimálně dvě zná témeř každý - "Anděl" od Xindla X a "Hledá se žena" od skupiny Mandrage. Cenu jim ale vyfoukla Aneta Langerová se svou písní "V bezvětří", v jejíž vítězstvím v této kategorii asi nikdo nepočítal, Aneta Langerová všechny překvapila svým ženským ohozemprotože naše rádia a televize spíše omílala klipy jejích konkurentů.

Další kategorie a to klip roku přineslo další vítězství kapele Charlie Straight, kde si Anděla také potěžkal režisér jejich animovaného videoklipu k písni Platonic Johnny. A Charlie Straight také proměnili nominaci v kategorii Album roku, kde se svou deskou "She is a good swimmer" porazili Miro Žbirku a jeho Album "Empatia" a také Monkey Business s deskou "Twilight of Jesters".Klára Vytisková a Toxique

Nejprodávanější deskou se pak stal záznam Jarka Nohavici "Z Lucerny", Nohavica si tak trochu rýpnul do vítězů, protože pronesl že tato cena má pro něj větší váhu než cena od Akademie. Monkey Business sice nevyhráli cenu za nejlepší album, ale nejlepší kapela jim v konkurenci Kabátu a Vypsané fixy neunikla.

Matěj Ruppert, Tonya Graves a Ondřej Brousek z Monkey BusinessMajitel agentury Lewron, Lešek Wronka následně uvedl do síně slávy Marii Rottrovou, která si svoje ocenění zjevně užívala. A již se schylovalo k poslední kategorii, kterou byla zpěvačka roku. Zde se očekával největší souboj a to mezi Anetou Langerovou, nominovanou za album "Jsem", Klárou Vytiskovou, frontmankou kapely Toxique, Zaslouženě oceněná Marie Rottrovákterá byla nominována za účast na albu se skupinou Nerez - "Pocta Zuzaně Navarové" a Ewou Farnou, která se do nominace dostala za svoje album "Virtuální". K velkému překvapení se vítězkou stala Ewa Farná, která byla dokonale dojatá.

Ceremoniál pak uzavřena Marta Jandová se skupinou Die Happy a umělci se přesunuli na maraton focení, rozhovorů a následného slavení svých ocenění. Plus ceremoniálu jistě bylo to, že všichni účinkující z řad nominovaných zazpívali naživo. Letošní Andělé tak byli triumfem hlavně pro mladou kapelu z Třince Charlie Straight, kteří většinovému publiku nejsou příliš známí.skupina Mandrage

Na ceremoniálu zazpívali Nightwork, Petr Kolář, Tomáš Klus, Xindl X, Aneta Langerová, Mandrage, Monkey Business, Vypsaná Fixa, Charlie Straight, Klára Vytisková s Toxique, Ewa Farná, Miro Žbirka, Die Happy a Tereza PerAneta si odnesla sošku za Skladbu roku - V  bezvětřígenerová donutila zpívat i generálního ředitele TV Nova Petra Dvořáka, který předával cenu nejlepší zpěvačce.

Výsledky:

Tomáš Klus  Anděla náležitě uctilZpěvák roku: Tomáš Klus
Píseň roku: V bezvětří (Aneta Langerová)
Objev roku: Charlie StraightNadšená Ewa  Farná
Videoklip roku: Charlie Straight
Album roku: Charlie Straight
Nejprodávanější deska roku: Jarek Nohavica - V Lucerně
Skupina roku: Monkey Business
Síň slávy: Marie Rottrová
Zpěvačka roku: Ewa Farná

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.