Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Dětská párty jako v ráji

Přípitek na Děti rájeV malebném penzionu V Polích, ve vesničce Malé Čičovice, se 18. července konala oficiální party připravovaného muzikálu Děti ráje. My jsme byly přítomni, a tak Vám můžeme nabídnout spousty fotografií a rozhovory s učinkujícími a producentem muzikálu.

V Malých Čičovicích se po šesté hodině večerní začala tvořit dopravní zácpa. Michal Foret drhnul záda Bronislavu Kotišovi (který se jako jediný v bazénu osvěžil), s čímž mu vydatně pomáhala Broňova přítelkyněParkoviště u penzionu již nestačilo náporu aut a tak se po chvíli parkovalo po celé obci. Převážná většina automobilů ovšem patřila novinářům. Krásná zahrada s bazénem, houpačkami, trampolínou, grilem, romantickým zápražím, altánkem a točící se discokoulí se pozvolna plnila lidmi, jenž dychtivě očekávali představitele a tvůrce muzikálu Děti ráje.

Nové objevy muzikáluMezi haldou novinářů se pohybovali režisér Petr Novotný, nové herecké objevy, dětští herci, producenti muzikálu a pár lidí od PR. Ve volné chvilce jsme si vyzpovídali producenta Michala Bělouška a člena dětské taneční company Ondřeje Havla. Kolem sedmé hodiny Veliký showman Sagvan Tofise jako první očekávaná hvězda dostavil herec hlavní role Toma a scénárista muzikálu Sagvan Tofi. Sagvan se ukázal jako veliký showman a všechny přítomné velice dobře bavil.

Dále se mezi přítomné dost nenápadně vmísil Michal Foret jenž v Dětech ráje ztvárňuje roli Mickeyho. Po osmé hodině vystoupila z auta na zahradě penzionu hlavní hvězda muzikálu "Eva" Iveta Bartošová. Měli jsme v plánu rozhovor, ale Iveta měla poměrně naspěch a po necelé půl hodině, Iveta Bartošová v obležení fotografůjak nám bylo sděleno jedním z producentů, musela odjet do Českých Budějovic.

Ve chvilce, kdy byla přítomna Iveta Bartošová se udělalo hromadné fotografování učinkujících, přípitek na úspěch muzikálu a vyslovilo se pár díků na adresu autorů, herců a producentů.
Téměř na odchodu z penzionu jsme ještě zastihli příjezd Míši Noskové, která nám velice ochotně poskytla rozhovor a zapózovala před objektivem. Tím pro nás zkončila party k připravovanému muzikálu Děti ráje. Muzikálu, o němž se mluví jako o české MAMMA MIA! Muzikálu, který má na krku konkurenční žaloby. Muzikálu, kterému se snad na druhý pokus podaří vzniknout a příjmně nás překvapit.

 

Michal Běloušek: "U soudu nemůžete říct nikdy, že jste stoprocentně na koni"

Hromadné foto, v pravo, s lahví, stojí producent Michal BěloušekOldřich Lichtenberg na Váš muzikál podává žaloby - tvrdí, že Děti ráje jsou protiprávní. Jak vidíte tento spor Vy?
My jsme koupili licenci od pana dr. Janečka, před tím jsme si nechali udělat od našich právníků posudek na všechny smlouvy a naši právníci nám řekli, že není žádný problém. A nehledě na to, že při pověsti pana dr. Janečka si nedokážu představit situaci, že by prodal licenci a neměl na ní práva.

Oldřich Lichtenberg tedy premiéře nezabrání, muzikál bude a u případného soudu jste stoprocentně na koni.
Tak u soudu nemůžete říct nikdy, že jste stoprocentně na koni, to je jasné. Ale my máme smlouvy licenční. Smlouvy pana doktora si zauditovali naši právníci. Zkonstatovali, že jsou naprosto v pořádku a řekli nám, "Můžete to podepsat". Je třeba zabít Davida?To znamená, že pan Lichtenberg říká něco, ale pokud já vím, tak pan Lichtenberg zatím nic neudělal.

Oldřich Lichtenberg teď dělá podobný projekt jako vy. Jmenuje se Je třeba zabít Davida. Nebojíte se tohoto muzikálu z konkurenčního hlediska?
Já myslím, že ne. My děláme projekt, kdy chceme Michala Davida nezabíjet, ale naopak ho slavit. My si těch písniček vážíme a vážíme si jeho práce. Tak to myslím, že i vystihuje název našeho muzikálu Děti ráje, ne zabít Davida.


Sagvan Tofi: "Kdo by chodil na Barona Prášila, když budou Děti ráje"

Rozhovor se Sagvanem TofimJak se těšíš na spolupráci se svým filmovým kamarádem do deště Lukášem Vaculíkem?
Spolupráce to bude po letech dlouhých, ale samozřejmě se těším protože to bude bomba. Když kluci dostali ten nápad, že by bylo dobrý tam hrát. Je dvojice DJů, kteří prochází celým dějem, tak někoho napadlo, že bysme to mohli být my s Lukym. Já jsem řekl, že OK, ale pouze v případě, že by to Luky vzal. A Luky to k mému překvapení vzal a líbilo se mu to. Což mě jako autora potěšilo, ale jako herec jsem se toho trošku zalekl. Protože já jsem se dlouhý léta, už od konzervatoře, vyhýbal hraní v divadle. Takže je to můj muzikál, setkám se s Lukášem Vaculíkem na prknech. Budu se od něj učit, protože on je samozřejmě divadelní herec a já si myslím, že to bude bomba.

Psal jsi scénář a libreto k muzikálu, byla to těžká práce?
Tak já jsem nebyl první. Už přede mnou, to zkoušelo několik zvučných autorů, možná přes deset známých jmen, kterým se to nepovedlo. Ale já jsem to spíš nebral jako práci, ale jako zábavu. Je to vlastně díky Michalu Davidovi, kterýmu se líbily moje články v Hromadný přípitek muzikálujedno časopise, ve Spy. Věděl, že píšu scénáře k videoklipům a k reklamám, tak ho napadlo, že bych to mohl zkusit. A já protože mě to bavilo a byla to sranda, tak jsem to dělal spíš tak z pohody a ono se to povedlo, takže to je dobrý.

Říkals, že píšeš scénáře k videoklipům, k reklamám. Můžeš jmenovat nějakou konkrétní práci?
Ne, nebudu to jmenovat, protože to mi ulítlo, protože Sagvan Tofi nic nedělá, je to povaleč barovej a prakticky žije jen tak ze vzduchu:-)

Jde o tvojí první divadelní roli, nejseš nervozní? Nebojíš se, že by se mohlo něco pokazit?
Samozřejmě nervozní jsem, už jenom proto, že to dělají lidi, který jsou v tý branži kovaný. Dělá to režisér Petr Novotný, který dělal takový hity jako Jesus Christ, Bídníky a takovýhle pecky a režíroval největší herce. O to větší mám zase motivaci a já si klidně od něj nechám mlátit holí po zádech a když to bude dobrý a bude to ku prospěchu, tak já budu rád, protože samozřejmě Iveta Bartošová a Sagvan Tofi pozují u discokoulechci aby to dílko bylo to nejlepší jaký je.

Jak ty se díváš na žaloby na tvůj muzikál od Oldy Lichtenberga?
Tak Olda, to je můj kamarád, kterej paradoxně před dvěma roky, když jsem od tohohle projektu odešel, protože jsme se nějak nepohodli s Frantou Janečkem, tak on mě zastupoval. A dneska je paradoxně proti mě. A já se vlastně vůbec Oldovi Lichtenbergovi nedivim, on od začátku nechtěl aby to bylo a přestože je to můj kamarád, tak musím profesně říct, že právem se bojí toho aby ten muzikál vzniknul. Protože to bude nejlepší muzikál jaký tady kdy byl, protože jsme na tom tady všichni vyrostli, všichni si z toho děláme srandu, ale všichni, když se zkalíme, tak ať vysokoškolák, starý, mladý, prostě všichni známe písničky Michala Davida. Známe texty a ještě do toho ten příběh, kterej je vtipnej, je milej má duši. A Olda to zná, Olda ví, že je to dobrý, tak dělá všechno proto, a já se mu nedivím, aby to nebylo. Protože v tom případě bude mít prázdný divadlo:-) vlastně dvě:-) Jo, a jenom mimochodem, taky už se to Přípitek na Děti rájeprojevuje, samozřejmě Olda vrní a je naštvanej. Jen mi je líto, že to s náma nedělá Michal David, protože Olda udělal všechno proto aby přetáhl Michala. A přitom Michal David byl ten, kdo mě do toho natáhl a já věřim tomu, že až to uvidí, že se k nám přivine, přilne, protože je to vlastně jeho dítě. A první vlašťovky už jsou znát. Už přehodili Barona Prášila na leden. No já se nedivím, protože kdo by chodil na Barona Prášila, když budou Děti ráje.
(Pozn. red.: dle našeho názoru, na Barona Prášila budou chodit lidé, neboť ho vytváří stejná autorská dvojice, která skládala písně, které zazní v Dětech ráje)

Olda Lichtenberg dělá konkurenční projekt Je třeba zabít Davida. Z toho strach nemáš?
Tak on dělá Je třeba zabít Davida a já dělám v uvozovkách jak pozdvihnout Michala Davida. Potože ty písničky, který jsou, se ukázali jako legendy a já si myslím, a jsem o tom na stoprocent přesvědčený, že ten jejich podivný příběh, který...oni vlastně zatím eště ani příběh nemají, nemají scénář. Navíc jsem mluvil s Michalem Suchánkem, který vůbec ani nedal příslib, že bude v nějakym muzikálu hrát. Mě řekl, že nebude. Takže já nevím na čem stavěj. Spíš je to takovej fór, aby zastavili tenhle projekt, ale ten už nikdo nezastaví.

A poslední otázka přímo na tebe. Do budoucna krom Dětí ráje, plánuješ nějaké další akce?
Já plánuju si oddřít tohleto a pak zase nic nedělat, jako vlastně celej život.


Onřej Havel: "Jsem moc zvědavý jak to zvládnu"

Iveta Bartošová a režisér Petr NovotnýMůžu tě poprosit aby ses nám představil a řekl, co tě čeká v Dětech ráje?
Já se jmenuji Ondřej Havel. V září mi bude 15, chodím zatím na základku, teď půjdu do devítky. Hraji v divadle, zpívám a v Dětech ráje budu převážně tancovat. Budu dělat taneční company. 

V jakém divadle teď hraješ?
Hrál jsem ve Stavovském a v Národním divadle. Hrál jsem dětské role, ale teď už jsem na to moc vysoký, velký, takže už mi to končí. Teď už jen ve Stavovském ve Sněhové královně.

Jak se těšíš na spolupráci se Sagvanem Tofim, Lukášem Vaculíkem a vlastně se všema hvězdama?
No hrozně se těšim, ale docela se toho i bojím, protože tady zatím nikoho neznám, tak jsem Tereza Vágnerová na houpačcezvědavý jak to bude probíhat, ale těším se.

Jseš hodně mladý. Znáš předlohu k muzikálu Kamaráda do deště?
Tak Kamaráda do deště jsem neviděl, ale asi se na něj kouknu.

A písničky Michala Davida?
To jo, ty se mi líbí. Mě se líbí, že on je takový hitmaker. Moc se mi líbí, že ty písničky nestárnou.

Teď tě čeká kolotoč zkoušek, hodně práce. Nebudeš mít problémy ve škole, nebo už to máš za svou divadlení kariéru vyřešené?
Tak já často ve škole chybím, ale devítku nevím jak udělám, protože budu teď chybět poměrně často, protože se bude zkoušet v podstatě každý den. Jsem moc zvědavý jak to udělám, jak to zvládnu.


Míša Nosková: "Nechám se překvapit"

Rozhovor s Míšou NoskovouČím tě role v dětech ráje tak zaujala, že jsi se kvůli ní vzdala učinkování v Draculovi i Johance z Arku?
Tak u Johanky z Arku to bylo trošku jinak, tam jsem se nepohodla s asistentem režie, tam jsem neodcházela z důvodu, že bych měla možnost hrát tady. Ale v Draculovi jsem dostala od Oldy Lichtenberga jasně na výběr, jestli chci hrát Draculu nebo Děti ráje a já jsem se rozhodla, že pro mě je rozhodně zajímavější hrát hlavní roli v muzikálu a alternovat se s Ivetou Bartošovou.

Posloucháš písničky Michala Davida?
Já jsem na písničkách Michala Davida vyrostla, takže s tím absolutně nemám problém.

Mluvila jsi o Oldovi Lichtenbergovi, jemu se samozřejmě Děti ráje nelíbí, nebojíš se, že by mohl soudní spor vyhrát a Děti ráje tím zrušit?
Já tý produkci opravdu věřím, kdybych jí nevěřila, tak bych do toho nešla a já věřím, že ten Tereza Vágnerová v náručí Františka Pytlounaprojekt bude a myslím, že bude i zajímavý pro lidi

Jak se těšíš na spolupráci se Sagvanem Tofim a Lukášem Vaculíkem?
Tak Lukáše Vaculíka znám už ze Švejka, kterýho jsme hráli v Hybernii. Sagvana zatím moc neznám, hráli jsem spolu jen jednou kdysi dávno fotbal a to je tak asi všechno, ale těším se na to moc.

Sagvan Tofi přirovnal Děti ráje k muzikálu MAMMA MIA! v tom, že je to hit za hitem a je v podstatě jedno, kdo to zpívá. Jak ty se ztotožňuješ s touto interpretací muzikálu?
Já se nechám překvapit. Kdycky hodně záleží na režii, na tom jaké jsou hudební aranže a tak dál. Nechám se překvapit, ale zrovna ty písničky co tam zpívám já mám docela ráda.

Ty osobně? Máš do budoucna další plány krom Dětí ráje?
Teď zásadní co vzniká je projekt 4ladies, psáno se čtyřkou. Je tam Šárka Vaňková, Tereza Zelinková, já a Leona Černá. Je to hudební čtyřtet, bude velká show, i taneční show. Budeme mít jak převzatý písničky, tak i autorskou tvorbu. Chceme aby to bylo poprockový. To je teď zásadní projekt. A jinak jdu na vysokou školu na obor public relations a mediální komunikace.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.