Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Muzikálový a filmový výběr Petra Muka

Petr Muk jako Princ v RusalceJméno Petr Muk je v dnešní době známo nejen příznivcům popu, ale i milovníkům českého muzikálu. Hudební výběr z Mukových muzikálových anažmá vychází jako první CD z Edice Film a muzikál vydavatelství EMI.

Petr Muk a Bára BasikováJako frontmana skupin Shalom a Oceán zná Petra Muka asi každý posluchač české populární hudby. S rozmachem muzikálu na našem území se dostala nabídka na účinkování i k němu. Jeho první muzikálovou rolí byla role v opera-muzikálu Rusalka, kde si zahrál milého Báry Basikové - Prince. Píseň „Vidino sladká, přesladká" najdeme i na tomto výběrovém CD. Následovala Mukova stežejní role pro rozjezd jeho muzikálové kariéry - Raimond v muzikálu Johanka z Arku. Následovaly pak role hlavní a Muk se zabydlel v Divadle Kalich jako Galileo ve stejnojmenném muzikálu. Pak již bylo blízko k roli Rabiho Löwa ve Svobodově Golemovi a mistr DaVinci v nejnovějším počinu Divadla Broadway - Mona Lisa.

Kromě Shalomu a Oceánu zná široká veřejnost také jako interpreta převzatých hitů, ať je to slavná Olympicovská „Bon soir mademoiselle Paris" nebo duet s Ivetou Bartošovou z oblíbené pohádky Šíleně smutná princezna. Kromě toho Muk nazpíval i písně ke kresleným filmům jako je Tarzan nebo Lví král. Bonusem na tomto CD je píseň Sny zůstanou, pro kterou si Petr Muk sám napsal hudbu.

Tracklist:
Adonai 1:37
Vidino sladká, přesladká 2:48
Proklínám 3:02
Dalas jim víc 3:12
Příště tě zabiju 3:10
Stopy 4:41
Létat 2:10
Znám jednu starou zahradu 2:26
Stín Katedrál 3:33
Bon soir mademoiselle Paris 4:49
Mou víru zná 2:50
Chci všechno znát 2:29
Láska je ráj 2:46
Kéž pán Bůh nás má rád 3:17
Sny zůstanou 3:41

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.