Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Galavečer ankety Český slavík 2021 se konal v Hudebním divadle Karlín

Večerem provázeli Ondřej Sokol a Aleš Háma, nemohl chybět ani Karel Janeček, který se zasloužil o znovuzrození ankety Český slavíkPo čtyřech letech se do Hudebního divadla Karlín vrátila anketa Český slavík, o jejíž znovuzrození se postaral miliardář a filantrop Karel Janeček. Večer přenášela přímým přenosem televize Nova, průvodního slova se ujali Ondřej Sokol a Aleš Háma. Ceny se rozdávaly v několika kategoriích: zlatý, stříbrný a bronzový slavík v kategoriích Zpěvák, Zpěvačka, Hudební skupina a kategorie Hip Hop & Rap. Dále byly předány ceny: Absolutní slavík, Objev roku, cena za Nejstreamovanější českou skladbu a Nejoblíbenější píseň posluchačů Rádia Impuls. S Musicalnetem jsme byli u toho, takže vám přinášíme z tohoto večera reportáž.

Celkem v roce 2021 od 216 138 hlasujících bylo do ankety zasláno 1 678 328 hlasů. Hlasovalo se metodou D21, kterou vyvinul právě nový majitel ankety Karel Janeček. Pojďme se nyní podívat na výsledky ankety:

Evu Farnou vítězství v anketě dojaloZpěvačky
Ewa Farna (42 324 hlasů)
Lucie Bílá (41 311 hlasů)
Eva Burešová (22 023 hlasů)0

Zpěváci
Marek Ztracený (48 048 hlasů)
Pokáč (21 377 hlasů)
Richard Krajčo (17 445 hlasů)

Marek Ztracený získal nejen hlavní cenu, ale ještě dvě dalšíHudební skupiny
Mirai (34 857 hlasů)
Kryštof (29 783 hlasů)
Kabát (29 183 hlasů)

Hip Hop & Rap
Řezník (19 295 hlasů)
Marpo (19 185 hlasů)
Raego (16 282 hlasů)

Mirai Navrátil měl z vítězství v kategorii skupin pochopitelně velkou radostAbsolutní slavík
Marek Ztracený

Objev roku
Michal Horák

Nejstreamovanější česká skladba
Viktor Sheen – „Rozdělený světy“

Nejoblíbenější píseň posluchačů rádia Impuls
Marek Ztracený – „Moje milá“

Cenu pro nejlepší zpěvačku předávala Dagmar HavlováZlatého slavíka v kategorii Zpěvačka získala Ewa Farna a převzala ho z rukou bývalé první dámy Dagmar Havlové. „Brečela bych stejně, není to tím,“ uvedla v narážce na své těhotenství. „Letos je to patnáct let, co jsem tu stála poprvé. Psalo se o mně, že jsem rychlokvaška, krátkodobý produkt z Polska. A teď mám tu čest si převzít Zlatého slavíka,“ děkovala uslzená Ewa Farna. Stříbrného slavíka získala Lucie Bílá a ve svém proslovu řekla: „Jak ráda vás všechny vidím. Měla jsem pocit, že ve virtuální realitě už bude pro mě slavičí voliéra zavřená. V téhle době pro mě má tohle stříbro cenu zlata. Děkuju své rodině, přátelům a svému týmu, že se mnou jde do všeho, co si vymyslím.“ řekla. Bronzového Slavíka si z rukou svého partnera Přemka Forejta odnesla všestranně nadaná a dojatá Eva Burešová.

Pomyslné žezlo po nepřekonatelném Karlu Gottovi předávala Markovi Ztracenému Ivana GottováNástupcem Karla Gotta se stal Marek Ztracený, kterému trofej předala dojatá Ivana Gottová. „Poklonu bych chtěl taky vyseknout svým rodičům, narodil jsem se úžasným lidem, jsou nejlepší na světě,“ poděkoval za cenu Ztracený a pomyslně cenu poslal do nebe svému legendárnímu předchůdci. Marek se zároveň stal také Absolutním slavíkem s největším počtem hlasů a získal i cenu za Nejoblíbenější píseň posluchačů rádia Impuls, kterou byla „Má milá“. Stříbrného slavíka si odnesl Pokáč, třetí pak poněkud překvapený Richard Krajčo. „Jsem trošku zaskočený, tohle jsem opravdu... jsem s tím nepočítal,“ řekl a dodal, že sám se cítí být spíše frontmanem kapely Kryštof než samostatným zpěvákem.

Kapela Mirai jásala nad svým vítězstvím v kategorii kapelaV kategorii Hudební skupina zvítězilo uskupení Mirai, její frontman Mirai Navrátil ve svém projevu řekl: „Mně to přijde neuvěřitelné, všechny nominované a vítězné kapely jsme hráli na kytary na lyžáku... Strašně moc děkujeme za všechny hlasy.“ Skupina Mirai právě vydala své nové CD s názvem Maneki Neko. Stříbrného slavíka si odnesla skupina Kryštof, její frontman Richard Krajčo k tomu dodal: „Je moc dobře, že se Slavík vrátil na hudební scénu.“ Třetí místo zaujala skupina Kabát, která s oceněním ani nepočítala a přiběhla při vyřčení ocenění na poslední chvíli z předsálí.

Monika Bagárová a Patricie Pagáčová předávali stříbrného slavíka v kategorii Hip hop & RapV nové kategorii Hip hop & Rap získal Zlatého slavíka kontroverzní raper Řezník, který ve svém proslovu při převzetí ceny řekl: „Upřímně jsem měl radost, když tahle anketa skončila a doufal jsem, že už se nikdy neobnoví. Česká hudební scéna je podle mě dno a tuhle muziku poslouchají dámy v letech padesát a víc. Příště už mi hlasy neposílejte.“ Po celý večer z obličeje nesundal svou směšnou masku kostlivce, ze které vyčníval pouze nos. Stříbrného slavíka si odneslo Marpo a třetí místo obsadil Raego. Monika Bagárová potom při předávání ocenění pro zpěváky označila Řezníka za shnilou a plesnivou osobu, která se musí skrývat za maskou a nemá ani odvahu ukázat svůj obličej.

Marek Ztracený získal cenu za nejoblíbenější píseň posluchačů Rádia Impuls „Moje milá“Cenu Objev roku si odnesl písničkář Michal Horák, který ve svém projevu při přebírání ceny řekl: „Nabízí se poděkovat spoustě lidem, já to shrnu, děkuju rodičům a všem, kteří poslali esemesky, moc si toho vážím.“ Nejoblíbenější písní posluchačů Rádia Impuls se stala „Moje milá“ z autorské dílny Marka Ztraceného. To však nebyla jediná cena, kterou ten večer Marek získal, ale nepředbíhejme.V kategorii Nejstreamovanější skladba na českém internetu zvítězil Viktor Sheen s písní „Rozdělený světy“.

Bronzovou slavici Evu Burešovou doprovodil na klavír Ondřej Gregor BrzobohatýBěhem večera jsme slyšeli několik hudebních vstupů. Úvodní skladbu s názvem „Do nebe se propadám“ zahrála kapela Kryštof s Richardem Krajčem. Nositelka bronzového slavíka Eva Burešová procítěně zazpívala z repertoáru Hany Hegerové píseň „Lásko má“, na klavír ji brilantně doprovodil Ondřej Gregor Brzobohatý. Zlatá slavice Ewa Farna zapěla se svou kapelou píseň „Tělo“, za kytarou nechyběl její manžel Martin Chobot Trojice Kapitán Demo, Jan Bendig a Zdeněk Godla pak vystoupila s pěvecko-rapovo-taneční písní.

Směs písní Karla Gotta zazpívali Markéta Konvičková, Jan Bendik, Monika Absolonová, Andrea Tögel Kalivodová a Petr KolářVečer uzavřela směs písní Karla Gotta. Monika Absolonová zazpívala píseň „Jdi za štěstím“, „Lady karneval“ vystřihnul Petr Kolář, Markéta Konvičková zapěla „Stokrát chválím čas“, Jan Bendig přispěl písní „Noční král“, a hitem „Být stále mlád“ se představila operní diva Andrea Tögel Kalivodová. Přes kontroverzní urážky z úst Řezníka a závěrečný proslov Karla Janečka, který víc než na podporu hudby vyzněl proti plošnému očkování dětí proti covidu - i když v mnohém byl podložený fakty či studiemi od řady těch nejvýznamějších specialistů různých oborů a specializací z oboru zdravotního - se večer celkem vydařil a potvrdil, že je dobře, že se tato anketa vrátila zpět. Po skončení přímého přenosu slavnostního večera ankety - již mimo záběry kamer - byl celý večer zakončen velkolepým rautem pro všechny přítomné celebrity i diváky.

Všem oceněným umělcům za naši redakci srdečně blahopřejeme!

 
Dojatá Ivana Gottová předává trofej Zlatého slavíka nastupující generaci – Marku Ztracenému Stříbrná slavice Lucie Bílá poslala pozdrav do nebe Karlu Gottovi Josef Vojtek ocenění letos opravdu nečekal, skupina Kabát se umístila na třetím místě Další z cen předávala Taťána Gregor Brzobohatá
Moderátoři se v jednu chvíli objevili i v řadách diváků Jednu z cen předával také Karlos Terminátor Vémola	Předání ceny pro Evu Burešovou náhodou vyšlo na jejího partnera mistra kuchyně Přemka Forejta Při předávání cen nemohli chybět ani Lucie Borhyová a Rey Koranteng
Jan Bendik a Zdeněk Godla na slavnostním večeru dokonce i zazpívali s Kapitánem Demem Richard Krajčo vyvedl do společnosti svou manželku Karin Babinskou, skupina Kryštof se umístila na druhém místě Ivana Gottová po dlouhé době odložila černou barvu smutku a moc jí to v modré róbě slušelo Bezkonkurenčně nejztřeštěnější show na jevišti předvedl Kapitán Demo
Hlediště zcela zaplnili diváci v respirátorech Večer si v hledišti užívala i Marta Jandová s manželem Večer ozdobily svou přítomností snoubenka Karla Janečka, kněžka Lilia Khousnoutdinová, Dagmar Havlová a Olga Lounová Z trojnásobného úspěchu Marka Ztraceného se radovala i jeho snoubenka Marcela

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.