Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Léto plné hvězd již po sedmnácté

Výstavu zahájil osobně starosta MČ Praha 1 Ing. Oldřich Lomecký, na snímku s autorkami Ivanou Kárníkovou a Olgou ČernohorskouLéto plné hvězd je prodejní výstava textilních a dřevěných hraček, kapsářů a společenských a výukových her nejen pro zdravotně postižené děti. Letošní výstava bude probíhat v období od 1. července do 26. srpna 2012 na známé adrese v Praze 1, Dražického náměstí 10/65, v blízkosti Karlova mostu pod záštitou primátora hl. města Prahy Doc. MUDr. Bohuslava Svobody, CSc. a starosty MČ Prahy 1 Ing. Oldřicha Lomeckého. Školní jídelna se v období letních prázdnin přemění na výstavní síň plnou krásných ručně vyrobených exponátů, které "chytí za srdíčko" nejen děti, ale i jejich doprovod. Vystavují zde výtvarnice PaedDr. Olga Černohorská a Ivana Kárníková a tvorba hraček je pro obě opravdu "srdeční záležitostí".  V roce 2012 proběhne již sedmnáctý ročník. Ani letos nebude chybět bohatý doprovodný program plný hudebních hvězd i malých vycházejících hvězdiček. Rozhodně se máme na co těšit.

Paní zastupitelce Martě Semelové se na výstavě skutečně líbiloV úterý 3. července 2012 slavnostní vernisáž, které se zúčastnili hosté z kulturního, společenského a veřejného života, zahájil Ing. Oldřich Lomecký. Byl potěšen, že tato výstava už má tradici a věří, že letošní ročník nebude posledním. Také zastupitelka Mgr. Marta Semelová, zastupitelka, která přišla výstavu zahájit z pověření Magistrátu hl. m. Prahy, nešetřila slovy chvály. Ocenila, že vystavené hračky rozvíjejí dětskou fantazii, rozzáří hvězdičky štěstí v jejich očích a učí děti mnoha dovednostem. Zábavnou formou se naučí dny v týdnu a měsíce, střídání ročních období, orientaci v prostoru, ale také mohou procvičovat jemnou motoriku provlékáním provázků, zavazováním tkaniček a zapínání knoflíků.

Josef Mladý se ujal mikrofonu coby moderátor a nezůstal své roli baviče nic dluženPoděkovala všem organizátorům za jejich práci a také věří, že výstava v příštím roce dosáhne "plnoletosti" 18ti let. Večerním programem provázel spolu s Olgou Černohorskou Josef Mladý, kterého známe většinou z komických rolí. Tentokrát večer moderoval vážně, i když samozřejmě s úsměvem. Možná i on se v duchu vrátil do doby svých dětských her. Na nedostatek úsměvů jsme si rozhodně stěžovat nemohli. Dobrá nálada vládla po celý večer. Neviděla jsem nikoho, kdo by se nudil. Účastníci vernisáže se bavili ve skupinkách a se zájmem si prohlíželi nepřeberné množství hraček a jen velmi těžko se rozhodovali pro dárek, kterým by chtěli potěšit své děti nebo vnuky.

Ondřej se Sabinou zazpívali duet Hamleta a Ofélie, jakoby spolu ztvárňovali tyto hlavní role odjakživaDobrou náladu nepokazilo ani téměř tropické letní počasí. Všechny potěšil i kulturní program, ve kterém vystoupili Sabina Laurinová a Ondřej Ruml, kteří se společně na jevišti ještě nikdy nesetkali. Je možno říci, že se jednalo o jejich premiérové společné vystoupení. Přesto, že na společnou zkoušku měli velmi málo času, bylo jejich vystoupení moc pěkné a jejich společný duet z muzikálu Hamlet  "Na vteřin pár"  zněl, jakoby jej spolu zpívali každý den. Také jejich sólová vystoupení se velmi líbila.

Zpěvačka Jana Fériová se postarala o sladkou pěveckou tečku vernisáže a v neoficiálním programu zazpívala několik muzikálových a šansonových písní, ze kterých lítal mráz po zádechJana Feriová, výborná zpěvačka, kterou známe z mnoha muzikálů - Hamlet, Jack Rozparovač, Galileo a dalších, navštívila vernisáž jako host. Nemuseli jsme ji však přemlouvat, aby na závěr vernisáže také zazpívala. V jejím podání jsme vyslechli několik písní. Písně z muzikálu Hamlet "Nevěrná" a "Já ty oči znám" z muzikálu Jack Rozparovač zanechaly v posluchačích hluboký dojem a mnohým v horkém létě běhal mráz po zádech. 

Jako na každé správné vernisáži nesměl chybět ani slavnostní přípitekZkrátka po oficiální části, která byla, jak už na Létě plném hvězd bývá zvykem, velmi bezprostřední, večer pokračoval volnou zábavou a všichni se výborně bavili. Jen neradi jsme se v pozdních večerních hodinách loučili. Hřálo nás však vědomí, že se brzy všichni zase sejdeme na koncertech doprovodného programu výstavy, který se koná ve spolupořadatelství s MČ Praha 1. A protože je program i letos velmi bohatý a zajímavý, pojďme se tedy na něj podívat podrobněji. 

 

Program akcí na léto 2012

10. 7. út v 18 hod. – „ČESKO ZPÍVÁ“ – koncert finalistů pěvecké soutěže „Česko zpívá“ – patronkou soutěže je zpěvačka Kamila Nývltová, která večer zpestří několika svými písněmi.
Finalisté soutěže Česko zpíváV programu vystoupí: Aneta Kučerková (17 let), Luboš Pravda (23 let), Veronika Suchánková (25 let), Miroslav Macáš (15 let), Eva Gadhofová (16 let), Filip Pešta (19 let), Martina Vališová (22 let), Kateřina Kouláková (20 let), Marek Relich (17 let), Magdaléna Moudrá (17 let), Veronika Mertová (12 let), Rudolf Zuziak (13 let) a Kristýna Procházková (12 let.
„ČESKO ZPÍVÁ“ je moderně pojatá pěvecká soutěž pro začínající zpěváky – děti a mládež ve věku 9 – 26 let, s mezinárodní účastí (Slovensko, Polsko, Německo).

19. 7. čt v 18 hod. – „Dvojí tvář“ – Gabriela Gunčíková
Mladá talentovaná zpěvačka Gabriela  Gunčíková zazářila v roli Kleopatry a chystá se na sólovou dráhuTato nadějná mladá umělkyně se v posledním roce úspěšně prosadila na české hudební scéně nejen pro svůj nepřehlédnutelný půvab, ale především pro svůj ojedinělý a výrazný hlas. V roce 2011 získala ocenění „Objev roku“ hned ve dvou prestižních soutěžích Český slavík a Česká hvězda. Od produkce Divadla Broadway dostala nabídku ztvárnit hlavní roli v muzikálu Kleopatra a zhostila se jí více než se ctí, neboť v ní doslova zazářila. S tanečníkem Peterem Modrovským na sebe upozornila i ve slovenské soutěži „Let´s Dance“. Na sklonku roku 2011 vydala své debutové CD s názvem „Dvojí tvář“. O něm, úspěších i budoucích plánech si s Gábinou budeme povídat v tomto příjemném večeru. Gábina nám samozřejmě zazpívá i několik svých písní. Po skončení pořadu proběhne autogramiáda pro fanoušky.

Josef Laufer patří bezesporu k největším hvězdám, které na Létě plném hvězd vystoupí. 26. 7. čt v 18 hod. – „Večer s povídáním a písničkami“ – Josef Laufer
Oblíbený herec, zpěvák, textař, bavič a režisér Josef Laufer navštíví „Léto plné hvězd“ poprvé. V příjemném večeru si s ním budeme povídat o životě, o jeho práci, ale i plánech do budoucna, to vše propojeno několika jeho již legendárními hity. Hostoval v činohře Národního divadla, v Hudebním divadle Karlín, v Divadle Semafor, Rokoko, atd. Ztvárnil také celou řadu rolí v muzikálech, např. 451st. Fahrenheita, E55, Cabaret-cabaret, Hamlet, Galileo, Gentlemani, Pokrevní bratři, Jekyll a Hyde, atd. Diváci jej mohli vidět i v celé řadě větších i menších filmových rolí. Vystupuje doma i v zahraničí, kde často působí i jako televizní režisér. Podle potřeby moderuje v různých jazycích. Za posledních deset let natočil čtyři sólová CD se skupinou Golem. Se sólisty státní opery režíroval v původním jazyce opery Noc s Mozartem, Don Giovanni, One woman show Terezy Duchkové a v roce 2004 autorskou hru Kancelář. Sám o sobě říká, že by se tak nevytahoval, kdyby měl opravdu talent. Nenechte si tento večer s legendární hvězdou ujít!

Zpěvák Miro Šmajda patří již ke stálicím Léta plného hvězd, před zcela vyprodaným sálem vystoupí letos již po třetí!31. 7. út ve 14 hod. – „Slunce, Šmajda a pár facek“ – Miro Šmajda
Již třetím rokem vystoupí na „Létě plném hvězd“ slovenský zpěvák Miro Šmajda. Co se s ním v tomto roce děje, jak vypadá jeho aktuální tvorba a co je pro něj momentálně důležité? Nenechte si tento pořad plný překvapení ujít!

31. 7. út v 18 hod. – „Slunce, Šmajda a erotika“ – Miro Šmajda
Pro velký zájem fanoušků jsme se rozhodli připravit vám na výstavě pořady dva, odpoledne a v podvečer. Oba pořady budou plné léta, pohody, legrace a snad i nějaké té muziky.

2. 8. v 18 hod. – "Křížem krážem muzikálem" – Vojtko a Kamila Nývltová
Ani Marián Vojtko s Kamilou Nývltovou v letošním ročníku nezklamou, společně vystoupí na této akci již po druhé, kapacita koncertu byla naplněna hned po zahájení výstavy!Držitel Thálie 2010 za tvárnění hlavní role v muzikálu Baron Prášil, Marián Vojtko se nám představí ukázkami z děl, ve kterých ztvárnil titulní úlohy. Účinkoval v muzikálech Jekyll & Hyde, Tři mušketýři, Mona Lisa, Monte Cristo, Kleopatra, Dracula, Angelika a v současné době jej můžeme vidět ve stejnojmenném muzikálu v roli Kata Mydláře. Coby sólista působí v Hudebním divadle Karlín, Broadway a Hybernia Praha, stejně jako jeho kolegyně Kamila Nývltová, zpěvačka s jedinečným hlasovým projevem. Sedmi tisíc účastníků se probojovala do finále televizní pěvecké soutěže X-Faktor, kde se umístila v TOP 5. Zahrála si hlavní role v muzikálech Kleopatra, Dracula, Angelika, dále pak hraje Lily v Quasimodovi, Mandalénku v Katu Mydláři, od jara 2012 hostuje v představení Lidoskop. Nově ztvární v HDK hlavní roli v muzikálu Aida. V únoru 2010 jí vyšlo debutové album s názvem „Kamila Nývltová“, natočila videoklip k titulní písni „Son of a Preacherman“. 20. července 2012 spatří světlo světa premiérovým uvedením v TV Óčko nový videoklip na její vlastní skladbu „Něco jsi slíbil“.

9. 8. čt v 18 hod. – „Je báječný žít“ – Hana Křížková
Také zpěvačka Hanka Křížková navštíví Léto plné hvězd již podruhé. Její hořko-sladké šansony a písně ze života patří k lahůdkám této letní akce.Hana Křížková patří ke stálicím naší hudební scény již pěknou řádku let. Na „Léto plné hvězd“ se vrací již po druhé. Byla s úspěchem obsazena do mnoha muzikálů: Drákula, kde hrála ohnivou nymfu, Landův Krysař, kde ztvárnila svéráznou rybářku Štěpánovku, americký crazy muzikál Jeptišky, muzikál na ledě Mrazík, kde se ujala role Marfuši, Monte Christo, kde hrála paní hospodskou Danglarsovou, další muzikál na ledě Romeo a Julie, klasika mezi muzikály Bídníci, kde excelovala po boku Jiřího Korna coby škodolibá paní hospodská Thenardierová, Golem – hospodská Rozina, Carmen – vědma, Švejk – čtyři ženské role a obnovený Drákula – ohnivá nymfa. V loňském roce měla premiéru i Popelka na ledě, kde Hanka excelentně ztvárnila macechu. Hančinou srdeční záležitostí je stále swing, šanson a blues, takže se diváci mohou těšit na písně i z této oblasti.

Petr Ševčík se na Léto plné hvězd vrací také již podruhé, tentokrát již jako sólista a ve svém pořadu představí své debutové CD16. 8. čt v 18 hod. – „Večer s Dualitou“ – Petr Ševčík
Mladý nadějný zpěvák Petr Ševčík, pocházející z Brna, na sebe upozornil v loňské řadě Česko-Slovenské SuperStar, a hned po soutěži v roce 2011 navštívil „Léto plné hvězd“ s vokálním kvartetem Flow of Voices. Koncert byl zcela zaplněn nadšenými fanynkami. V letošním roce vychází Petrovi jeho debutové CD s názvem „Duality“, a tak se nám tentokrát představí jako sólista, CD bude totiž obsahovat výhradně Petrovy autorské skladby. Nenechte si tento nevšední zážitek ujít.

Bez Ondřeje Rumla si lze Léto plné hvězd jen těžko představit, nechyběl na žádné vernisáži a jeho recitály na výstavě patří k těm nezapomenutelným23. 8. čt v 18 hod. – „Být či nebýt?“ – Ondřej Ruml
V recitálu Ondřeje Rumla se můžete těšit nejen na široký záběr písní z jeho repertoáru a kouzelnou krabičku, se kterou exceloval v soutěži X-Faktor, ale představí nám i nějaké skladby ze svého debutového CD „Proměna“. Ondřej Ruml ztvárnil titulní roli Martina v lyrikálu Michala Horáčka a Petra Hapky Kudykam ve Státní opeře Praha, a v Divadle Kalich roli Raimonda v muzikálu Johanka z Arku, v muzikálu Qusimodo ztvárnil roli básníka Viktora Huga a v Divadle Broadway si zahrál hlavní roli v muzikálu Hamlet Janka Ledeckého.

Pořady každoročně moderuje Olga ČernohorskáPořady moderuje jedna z autorek výstavy Olga Černohorská.

Koncerty na výstavě jsou benefiční, z výtěžku v loňských letech byla financována výroba a vytvoření interaktivního divadelních představení s aktivním zapojením malých diváků, která s velkým úspěchem hraje Umělecká agentura Petra Kubce pro děti se zdravotním postižením na území celé republiky.

Na výstavu a koncerty vás srdečně zvou autorky projektu Léto plné hvězd – Ivana Kárníková a Olga ČernohorskáVstupenky na koncerty stojí 200,- Kč, zlevněné 100,- Kč (děti do 15 let, senioři a držitelé průkazu ZPT). rezervace mailem na Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript (rezervace vám bude potvrzena), informace na tel.: 724 305 737 (v otevírací době výstavy denně 10 - 21 hod.)

Protože je Musicalnet i v letošním roce (již po třetí) mediálním partnerem "Léta plného hvězd", budeme pro vás jednotlivé koncerty a pořady sledovat, můžete se těšit na pěkné fotografie Michala Škvora.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.