Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Divadlo Broadway slavilo dvacetiny

Producenti Michal David a Oldřich Lichtenberg si večer užívaliDivadlo Broadway oslavilo 20. února 2022 20 let od svého založení. Hned v úvodu po přivítání diváků zavzpomínal majitel a producent Oldřich Lichtenberg na začátky divadla, jak ho postupně budovali až do dnešní podoby moderní scény se špičkovou technikou. Za dvacet let existence se zde odehrálo mnoho muzikálů, ve kterých se představily jak ty největší hvězdy naší hudební scény, tak zde dostaly příležitost i začínající umělci, kteří si svou pozici museli teprve vybudovat. Oslava to byla velkolepá, a tak jsme u toho samozřejmě nemohli chybět.

Petr Ryšavý, Josef Vágner a Jan Kopečný to na jevišti pořádně rozjeliPrůvodní slovo bylo svěřeno Kristině Kloubkové, která uvedla tři písně z prvního muzikálu, kterým se Divadlo Broadway před dvaceti lety otevíralo – Kleopatra. V první písni „Sláva“ se představili Jan Kopečný, Petr Ryšavý a Josef Vágner, následoval duet „Dámy vládnou“ v podání Kamily Nývltové a Lindy Finkové. Trojlístek hitů z Kleopatry uzavřel Josef Vojtek s písní „Síla vůle bohů“. Toho v zápětí využila Kristina Kloubková a hned Pepu vyzpovídala, jak v Divadle Broadway začínal, a práce v muzikálech ho natolik chytla, že jim zůstal věrný dodnes.

Petr Kolář se svým charizmatem divačky rozhodně nezklamalV následujícím bloku se představila Nelly Řehořová s písní z muzikálu Rebelové „Brána milenců“. Z velmi úspěšného muzikálu Tři mušketýři zazněly dvě písně: „Touha znát“ v podání Tomáše Trapla a „Láska“ v podání Petra Koláře. Dalším nepřehlédnutelným muzikálem na prknech Divadla Broadway se stala Angelika. Píseň „Doufám, že mi sílu Bůh dá“ přednesla Michaela Gemrotová Štiková a snad všechny diváky v sále dojal Bohuš Matuš s hitem „Snad měl bych jít“. Tento blok uzavřeli svými vzpomínkami producenti Oldřich Lichtenberg a Michal David.

Václav Neckář byl pro diváky velkým překvapenímPoslední blok před přestávkou patřil hned několika nezapomenutelným muzikálům. Bohuš Matuš zazpíval song „Prokletí spánku“ z muzikálu Mona Lisa, aby vzápětí vtrhli na jeviště Jan Kopečný, Josef Vágner, Petr Ryšavý a zvedli diváky ze sedadel s písní „Na ptáky jsme krátký“ z muzikálu Vánoční zázrak od Janka Ledeckého. Závěr první poloviny večera patřil muzikálu Mýdlový princ. Velkým překvapením pro diváky bylo vystoupení samotného Václava Neckáře, kterého v písni „Časy se mění“ doprovodil jeho bratr Jan Neckář a nepřehlédnutelná Pavlína Ďuriačová. Václav Neckář si vysloužil standing ovation a byl zjevně dojatý. Po rozhovoru Kristiny Kloubkové s Václavem Neckářem zapěla Pavlína Ďuriačová song „Pár dnů prázdnin“, aby se pak k ní přidali Petr Ryšavý a Josef Vágner s písní „Mýdlový princ“. Těsně před přestávkou diváky rozparádil ještě Sagvan Tofi s hitem „Dávej, ber“.

Helena Vondráčková zavzpomínala na své začátky v Divadle BroadwayDruhá polovina večera byla zahájena muzikálem Muž se železnou maskou. Jan Kopečný se představil s písní „Tak Bože, masku sejmi mou“ a Josef Vojtek bravurně vystřihl song „Sílu vládnout“. Následoval muzikál Kvítek mandragory, píseň, podle které byl muzikál pojmenován, přišla zazpívat osobně Helena Vondráčková. Tu také vzápětí Kristina Kloubková vyzpovídala, co pro ni Divadlo Broadway znamená. Dalším muzikálem, na který se zavzpomínalo, byl Kat Mydlář. Petr Kolář se představil v písni „Český lev“ a Daniel Hůlka dal divákům vychutnat hit „Právo mám“. Také s Danielem Kristina Kloubková zavzpomínala na jeho začátky v muzikálech.

Bohuš Matuš v současné době exceluje v muzikálu Láska nebeskáV dalším se představily muzikály, které se v současné době v Divadle Broadway hrají, a pak si diváci mohli vyslechnout ukázky z muzikálů chystaných. Současným tahákem pro diváky je muzikál Láska nebeská, napsaným a inspirovaným hity Waldemara Matušky. Bohuš Matuš zazpíval nezapomenutelnou píseň „Tereza“ a Josef Vágner diváky dojal písní „Sbohem lásko“. Ukázku z chystaného muzikálu Fanfán Tulipán „Když slova se ztrácí“ zazpívala Kamila Nývltová a píseň „Perlička“ z rodinného muzikálu Ostrov pokladů zazněla v podání Nelly Řehořové. V závěru tohoto bloku pozvala Kristina Kloubková na jeviště Oldřicha Lichtenberga se synem, kterého otec představil coby ředitele divadla. S Michalem Davidem pak všichni zavzpomínali na nedávný koncert na počest textaře Zdeňka Borovce, který natáčela Česká televize.

Michal David ve finále zvedl diváky ze sedadelNásledovaly dva vstupy s písněmi Karla Gotta. Píseň „Když milenky pláčou“ bravurně přednesl Bohuš Matuš a nesmrtelný hit „Stokrát chválím čas“ zapěl muzikálový bard Marián Vojtko. Poté již Kristina Kloubková s Oldřichem Lichtenbergem uvedla závěrečný blok večera. Helena Vondráčková se rozloučila s diváky svým hitem „Sladké mámení“ a za nastupující muzikálovou generaci zazpívala Alžbeta Bartošová ústřední melodii z muzikálu Kleopatra „Teď královnou jsem já“. Jako poslední se s diváky přišel rozloučit s písní „Pár přátel“ Michal David, ke kterému se všichni účinkující připojili ve velkolepém finále. Netřeba dodávat, že publikum aplaudovalo ve stoje, večer se velmi vydařil a byl důstojnou oslavou založení divadla. Za naši redakci přejeme Divadlu Broadway do příštích let mnoho dalších krásných muzikálů, plné sály a hlavně spokojené diváky!

 
Kristina Kloubková si nakonec Václava Neckáře z jeviště odvedla za ruku Bohouš Josef na scéně Divadla Broadway ztvárnil celou řadu nezapomenutelných rolí Michal David předal řediteli divadla Oldřichu Lichtenbergovi mladšímu narozeninový dort Dort k 20. výročí založení Divadla Broadway vypadal vskutku k nakousnutí
Nelly Řehořová patří k mladým posilám divadelního souboru Linda Finková a Kamila Nývltová jsou již muzikálovými stálicemi Alžbetu Bartošovou objevil pro divadlo Michal David Marián Vojtko je jednou nejvýraznějších hvězd divadla
Rocker Josef Vojtek si muzikály zamiloval a patří ke stálicím Broadwaye Také Tomáš Trapl působí na scéně Divadla Broadway od prvních chvil Sagvan Tofi diváky zvednul ze sedadel písní Dávej ber Oldřich Lichtenberg se se Sagvanem Tofim dobře bavili
Finálovou píseň Pár přátel si zpěváci na jevišti natáčeli na své mobily Tomáš Trapl se po skončení koncertu tvářil více než spokojeně Koncert si nemohli nechat ujít ani Dita Hořínková a její syn Filip Antonio Michal David, skladatel Zdeněk Barták a Sagvan Tofi jsou dlouholetí spolupracovníci i přátelé

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.