Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Pepa Vágner a Tomáš Löbl jsou povedená koncertní dvojka

Jedno zapózování speciálně pro našeho fotografaV nenápadné kavárně Carpe Diem (která zároveň slouží jako hudební klub a galerie) se 25. června sešli příznivci Pepy Vágnera a Tomáše Löbla, kteří spolu koncertní duo v tento večer netvořili poprvé. Nejprve na sebe profesně „narazili“ v muzikálu Kat Mydlář a v muzikálu Les Misérables – Bídníci. Přijít poté s nápadem společného koncertu nebyl vůbec špatný nápad. Zajímá vás, jak se jim povedl?
To vám můžeme směle říct…

Zpívající Pepa VágnerPánové zkrátka předvedli, že za něco stojí. Nejenže dokážou každou svou píseň nějak stylově, místy humorně, uvést. Umí také obecenstvo naplnit pozitivní náladou, vybrat příjemný mix písní a pěkně interpretovat zvolené skladby, ať už jako duo nebo jako jednotlivci.

Zpívající Tomáš LöblMezi písněmi Tomáš na Pepu „práskl“, že Pepa den před koncertem „udělal bakaláře“, to mu zase Pepa vrátil před Tomášovou sólovou písní slovy „Můžete se těšit na inženýra Löbla“. Z výběru zpívaných skladeb zpěváků jsme slyšeli píseň „Žal svůj mám“ podanou jako duet a „To stárnutí zrádné“ z muzikálu Kat Mydlář. Dále zazněla jinak zaranžovaná píseň „Jdi za štěstím“ v podání obou zpěváků. Pepa Vágner zapěl svou „Mě sílu dáš“, dále „Díky Vám“. Tomáš Löbl přešel ze skladby „Stokrát chválím čas“ do slovenského jazyka s písní „Láska moja“.

Pepa Vágner a Anna Vágnerová s písní „S láskou nám je líp“Dále zazněla „S láskou nám je líp“, kterou původně nazpíval Petr Vágner s Lucií Vondráčkovou. Tentokrát si k tobě přizval rodinného příslušníka – Annu Vágnerovou. Spolu zdařile zazpívali pěkně působící duet. Dalšími hitovkami servírovanými Tomášem i Pepou byly „Dajána“, nestárnoucí „Holky z naší školky“ a „Pár přátel stačí mít“.

Specialitou koncertu byl mix všemožných skladeb pospojovaných do jednoho celku.

Zpěváci se doprovázejí na kytaru a pianoVšechny v sobě obsahovaly stejné čtyři akordy a tak spolu i zdánlivě velmi nesourodé písně měly mnoho společného. Díky tomu mohli Tomáš a Pepa (v doprovodu kytary a piana) vždy zazpívat jen pár nejznámějších slov písně a hned navázat slovy z dalšího známého songu. Slyšeli jsme tak Zichovu „Parádu“, „Sen“ od skupiny Lucie, „Zemi vzdálenou“ od BSP, Davidovu „Nonstop“, „Každý mi tě lásko závidí“ od Karla Svobody, „Neviem byť sám“ od skupiny Elán, „Anděla“ Karla Kryla a další. K tomu byly dále zpívány například „Včelka Mája“, „Když jde malý bobr spát“, „Statistika“ od Zdeňka Uhlíře, „Saxanu“ z filmu „Dívka na koštěti“ atd.

Jeden z duetů zpěvákůKoncert byl povedený a dobře zvládnutý. Dobrou náladou přispívali nejen hlavní aktéři večera, ale i pozitivně naladěné publikum, z nichž někteří využili možnost se se zpěváky na konci vyfotit. Jedinou výtku bych měla k délce koncertu. Dalo by se říct, že Pepa s Tomášem skončili v tom nejlepším – hodinu po začátku. Vzhledem k tomu, že byli zpěváci dva, mohl být koncert klidně delší, spousta příznivců by to jistě ocenila. Snad o tom Pepa i Tomáš zauvažují.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.