Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Lunetic pokřtil své nové CD na koncertě v SaSaZu

Lunetic se vrací se vší parádouVe známém klubu SaSaZu na holešovické tržnici na Praze 7 se 20. října 2011 konal dlouho očekávaný koncert v rámci médii avizovaného návratu chlapecké skupiny Lunetic. Z chlapců se za osm let pauzy stali muži (z mnohých z nich dokonce i tátové) a v to, co nikdo z jejich tehdejších fanynek již nedoufal, se stalo skutečností. Ano, Lunetic je zpátky v celé své parádě! Splní všechna očekávání svých tehdejších fanynek? Ani Musicalnet si nechtěl nechat tuto událost ujít, a tak jsme byli také u toho.

Sál SaSaZu se zaplnil asi do jedné třetinyNa začátku nás poněkud rozčarovalo předlouhé čekání na vpuštění do haly, a to jak před hlavní bránou, tak i dokonce u vchodu pro novináře, kde ještě ani úderem 20.00 hodiny nebyl připraven guest list s akreditacemi. Venku byla totiž pořádná zima! Za to ovšem kluci z Luneticu nemohli, to byla samozřejmě věc organizátorů. Když jsme byli konečně vpuštěni dovnitř, mohli jsme z balkónu sledovat, jak se dole pomalu plní natěšenými diváky i sál. Když se zaplnil asi do třetiny, po dalším dlouhém čekání se konečně na jevišti objevili předskokani.

Matt Pardus se šesti tanečnicemi byl jedním z předskokanů LuneticuRoztomilé teenagerky, které si říkají 5Angels, tančily a zpívaly jak o život. U jejich celkem milého vystoupení si však člověk nutně musel položit otázku, jestli se to do zakouřeného nočního klubu vůbec hodí. Ale nikdo neprotestoval. Po půlhodině vystoupil Matt Pardus a JIC Team, skládajících se ze šesti tanečnic. Nevím, jestli to bylo špatným nazvučením, ale pro přílišnou hlasitost nebylo vůbec rozumět, o čem se zpívá. Takže tuto produkci nemohu objektivně zhodnotit. Dalším hudebním číslem bylo dívčí duo Samice, které nám předvedlo dunivou verzi „Ruty šuty Arizona“. Sečteno a podtrženo: kolem 22.00 hrály na jevišti stále ještě předkapely a Lunetic nikde.

Martin Kocián umí navázat s fanynkami bezprostřední kontaktKdyž se čtyři kluci konečně objevili na jevišti, v prvních řadách těsně pod pódiem to skutečně ožilo. Lunetici své fanynky skutečně nezklamali. Zazpívali své staré hity "Chtěl bych tě líbat", "Dotyky" nebo "Only You", ale většina písní byla z jejich nového CD „Na vlnách“, které bylo také během večera s patřičnou slávou pokřtěno. Jako host vystoupila i houslistka a zpěvačka Pavlína Dubná a její vstup byl skutečným osvěžením. Vypadá to, že její kvality prudce stoupají, předvedla parádní show, a navíc jí to moc slušelo, bylo na co se dívat.

Vašek Jelínek se svou kytarou je tahounem kapelyTahounem koncertu byl Vašek Jelínek s kytarou, který také odzpíval sólově většinu písniček. Naproti tomu Aleš Lehký a Martin Kocián zůstali i po té dlouhé odmlce největšími showmany. Poněkud v pozadí a „nesmělý“ se mi zdál David Škach, který se nijak výrazně neprosazoval. V druhé polovině večera pozval Martin s Alešem na pódium sponzory celého turné – firmu Manner (která zásobila VIP salonek skvělými čokoládovými bonbóny a oplatkami) a zástupce obchodního řetězce Interspar, kde si fanoušci mohou exkluzivně CD „Na vlnách“ zakoupit a kde také probíhají v průběhu turné autogramiády. Společně potom CD pokřtili šampaňským.

Na koncertě bylo pokřtěno CD Na vlnáchKoncert měl celkově skvělou atmosféru, fanynky, které si přišly zavzpomínat na zlaté časy Luneticu, si skutečně přišly na své. Staré hity statečně zpívaly z plných hrdel, foťáky a mobily blikaly o sto šest, v mnohých očích se objevily i slzičky dojetí. Napadlo mě jen, že byla škoda, že těch starých dobrých hitů nezařadili do programu víc. Vyvrcholením koncertu byl samozřejmě megahit „Máma“, který si s Luneticem zazpíval skutečně celý sál. Lunetic tedy vyráží na velké vánoční turné po vlastech českých, mají nové CD a celkově dobře našlápnuto. Nechme se tedy překvapit, jak budou spokojeni samotní fanoušci.

Lunetic v celé své kráse: Vašek, Aleš, Martin a David Dalším předskokanem bylo duo Samice K nažhavení publika mělo přispět i 5Angels Manažer Luneticu Zdeněk Obhlídal si vždy ohlídá ozvučení koncertu
Hity Luneticu zpívalo s chlapci nadšené publikum z plna hrdel Sponzor turné Luneticu firma Manner připravila v zákulisí plné stoly dobrot 5Angels si na afterparty pochutnávalo hlavně na ovoci Vašek Jelínek je pro fanynky Luneticu stále idolem
Manažer Zdeněk Obhlídal byl s koncertem zjevně spokojen Matt Pardus nám zapózoval i se svými tanečnicemi Martin Kocián byl neustále v kontaktu s diváky i fotografy Aleš Lehký s právě pokřtěným CD Na vlnách

Komentáře k článku

avatar Noob
0
 
 
Matt Pardus je playbeckář, proto tomu neni rozumět, a to co pronáší do micu je těžce zefektovaný.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.