Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Petra Pudová - další Superstar v muzikálu

P. Pudová jako Anežka v muzikálu TajemstvíTomáš Savka, Petr Poláček, Míša Nosková…
Všichni ta jména známe - prošli soutěží Česko hledá Superstar a jen pár se jich uchytilo v muzikálové branži. Tomáš Savka účinkuje v muzikálu Miss Saigon jako Chris a v Bídnících jako Marius. Petr Poláček ztvárnil roli mladého Gaskoňce d'Artagnana v muzikálu Michala Davida Tři mušketýři. Míša Nosková měla svou muzikálovou premiéru jako Lucy v muzikálu Jekyll & Hyde. Nyní k nim přibylo další jméno: Petra Pudová.

Ta bude účinkovat zatím na jediném představení muzikálového dramatu Tajemství Daniela Landy v sobotu 29.10.2005. Na hradě Houska, kde benefičně vystoupilaPetra upoutala i Michala Davida, který ji nabídl alternaci v nově připravovaném muzikálu Angelika, kde by měla ztvárnit hlavní roli. Nedalo mi to a zeptal jsem se jí:


Pro většinu herců je muzikálová úloha vysněnou rolí. Jak to vnímáš ty?
Jako splněný sen. Když jsem slavila své osmnácté narozeniny, dostala jsem nabídku na účinkování v muzikálu Daniela Landy Tajemství. Jeho písně mám ráda a tak jsem nezaváhala - on sám je zárukou výborné hudby, Mirjam zase vynikající režie. Tajemství se odehrává v současnosti i minulosti, má krásnou myšlenku a zajímavý příběh. A rozuzlení je opravdu nečekané.

P. Pudová jako Anežka v muzikálu TajemstvíJakou roli v muzikálu Tajemství ztvárňuješ?
Hraji Anežku, novomanželku rytíře Jana. Ona je věřící, on o Bohu pochybuje, ale vzájemně se ctí a milují. Temné síly se snaží oba oddělit a zničit, Anežka to pochopí a daruje svůj život pro životy jiných. Když hraji, nejsem to já, ale vlastně Anežka. V podstatě žiji v tu chvíli její život v jiné době a všechno je pro mne skutečné, stejně tak to i prožívám. Podoby Petry Pudové - femme fatale?Tím se ven dostanou mé pocity smutku, lásky a víry v dobrý konec. Zajímavostí tohoto muzikálu (alespoň pro mne) jsou názvy postav - moje role je Anežka - stejně jako moje maminka, a můj muzikálový manžel je Jan, stejně jako můj skutečný otec.

Anežka je plachá a milující. Z tebe však vyzařuje malý diblík. Jaká tedy vlastně jsi?
Mám v sobě kus Anežky, ale také kus ďábla. Jsem takový upřímný divoch, který neumí lhát, i když mě to kolikrát může hodně stát. Protože jsem ve znamení Berana, tak jsem samozřejmě tvrdohlavá a někdy jdu (zbytečně) hlavou proti zdi. Ale když jsem třeba zamilovaná, tak jsem krotká jako jehňátko a všechna hrdost jde stranou. Asi mám v sobě šelmu v rouše beránčím. Když zpívám, neumím to jen napůl - jdu do toho celým svým já.

Podoby Petry Pudové: šelma v rouše beránčímMichal David ti nabídl roli Angeliky. Jak jsi to přijala, co to pro tebe znamená?
Zatím není nic jisté. Potkala jsem ho na jedné akci a on se mě zeptal, co dělám a že bych se typově na Angeliku hodila. Pro mě by byla čest zahrát si tak krásnou a hrdou ženu.

Kdo je tvým muzikálovým vzorem?
V Česku vzor zatím nemám. Snad Jiří Korn. A co se týče zahraničí, tak miluju filmové zpracování Hair a klobouk dolů také před londýnskou verzí Cats. Obdivuji výkony jak taneční, herecké tak i pěvecké. To u nás bohužel zatím chybí.

Podoby Petry Pudové: že by svůdnice?Co děláš nyní?
Sbírám materiály na své CD, sháním kapelu. Účinkovala jsem v roli zamilované barmanky Katky ve filmu Karla Comy Experti. Vystupuju po celé ČR na různých akcích a pilně chodím na Konzervatoř Jaroslava Ježka, kde se vzdělávám v oboru Muzikál, což zahrnuje zpěv, tanec a herectví.

Většina hereček a zpěvaček má kratší vlasy. Ty je máš do pasu. Proč nedržíš krok s módou?
Mám je dlouhé odmalička. Myslím si, že je hloupost, abych si je kvůli půlroční módě ostříhala a za chvíli si je nechala uměle prodlužovat.

Fotografie Michal Škvor a Divadlo Kalich,rozhovor Michal Škvor

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.