Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Srdcový král se představil novinářům

Přemysl Pálek coby Chad to umí pořádně rozjet jako Elvis PresleyV poslední den prázdnin 31. 8. 2016 se v 16 hod. v Divadle Kalich konala tisková konference k chystanému muzikálu Srdcový král. Produkce divadla představila novinářům zajímavou koláž písní, při které se na jevišti postupně předvedly alternace všech rolí. Svou úlohu u toho sehrála i opravdu důmyslně řešená dekorace, která je každou chvíli v pohybu a pomocí posunu na točně a tří průzorů ve stěně se tak rychle mění jednotlivá prostředí k dalším scénám. I z této malé ochutnávky lze soudit, že se diváci mohou v Divadle Kalich těšit na další zdařilé dílo.

V ukázkách jsme viděli i alternaci Chada – Jana KřížeV muzikálu uslyšíme 24 Presleyho slavných písní, včetně "Jailhouse Rock", "Blue Suede Shoes", D"on’t Be Cruel", "Love Me Tender", "Heartbreak Hotel", "A Little Less Conversation" nebo "Hound Dog". Nesmrtelné hity Elvise Presleyho doprovázejí volnou adaptaci Shakespearovy romantické komedie Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete (Twelfth Night) z roku 1602. Příběh s citacemi také z dalších Shakespearových komedií převedl do Ameriky 50. let prestižními cenami i nominacemi ověnčený broadwayský libretista Joe DiPietro (mj. autor titulů Miluji tě, ale… či Memphis).

Alternace postav jsou rozhodně zajímavéMuzikál spatřil světlo světa v Goodspeed Musicals na jaře roku 2004. Na přelomu roku se přestěhoval do Chicaga, kde došlo k finálním změnám. V této podobě se All Shook Up představil na newyorské Broadwayi. Zde měl premiéru 2. března 2005 v Palace Theatre v režii Christophera Ashleyho a s choreografiemi Kena Robersona. Inscenace si připsala na konto významnou cenu Theatre World Award (Cheyenne Jackson ji získal za výkon v hlavní mužské roli), byla též nominována za výpravu.

Chad přichází k muzeu, aby se zde potkal se Sandrou… Po více než 200 odehraných reprízách se muzikál vydal z Broadwaye na turné po Spojených státech. V roce 2015 absolvoval pod názvem Love Me Tender také úspěšné anglické turné. Po té byl uveden v mnoha státech po celém světě. V současné době již probíhají generálky před publikem a na premiéru se můžeme těšit 21. září 2016. Vstupenky můžete již dnes objednávat v síti TICKET ART nebo přímo na webových stránkách Divadla Kalich.

 

Herecké obsazení
CHAD Jan Kříž / Přemysl Pálek
NATALIE HALLER Petra Tenorová /  Petra Kosková
JIM HALLER Petr Vondráček / Zbyněk Fric
SYLVIA Marie Křížová / Ilona Maňasová
LORRAINE Kateřina Šildová / Genny Ciatti
DENNIS  Petr Kutheil / Jan Tenkrát
SANDRA Kateřina Steinerová / Markéta Martiníková
MATILDA HYDE  Renáta Podlipská / Alena Štréblová
DEAN HYDE Roman Tomeš / Jan Tenkrát
EARL Michal Pleskot / Martin Bačkovský
TANEČNICE Adéla Hájková, Gloria Šudomová, Klára  Šútovská, Veronika Šlapanská, Kristina Kohoutová, Kateřina Górnioková, Martina Ctiborová, Nikola Pažoutová
TANEČNÍCI

Filip Jankovič, Jiří Minařík, Dominik Peřina, Radek Fišer, Matěj Cichra, Lukáš Prokop, Michal Klomna, Ondřej Bohata

 

Přemysl Pálek v roli Chada uděluje Jimu Hallerovi – Petru Vondráčkovi rady do života Maruška a Jan Křížovi si v muzikálu Srdcový král zahrají společně Choreografie Srdcového krále byla svěřena Petře Parvoničové Režisér Šimon Caban si ke všemu dělal pečlivé poznámky

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.