Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Romeo opět pozná Julii

Romeo a Julie z Karlína5. května se v prostorách areálu Forum Karlín konala tisková konference k připravovanému muzikálu Romeo a Julie. Českou verzi francouzského muzikálu od Gérarda Presgurvice uvidíme již v září tohoto roku, pod taktovkou režiséra a zároveň i choreografa Libora Vaculíka. České texty jsou z dílny Jana Fischera, hudební stránky se ujal Eduard Klezla, pedagog na Konzervatoři Jaroslava Ježka. I přesto, že jde o překlad textu do češtiny, slova výborně souzní s hudbou, ale to již necháme na posouzení diváka, každý si jistě najde to své.

Zatímco před některými si při přemlouvání režisér klekl...V muzikálu se objeví jak naše zkušené pěvecké stálice - Kamil Střihavka, Petr Kolář, Bára Basiková, Leona Machálková, Tomáš Trapl a v neposlední řadě Helena Vondráčková, tak i nové, mladé tváře, pro které to bude výborná příležitost vstoupit do světa muzikálů a podle toho, jak všichni své sólové pěvecké party předvedli již na zmíněné tiskovce, bude to velmi úspěšný vstup. I když údajně nebylo jednoduché sehnat tři krásné mladé Julie a představitele Romea, tvůrcům muzikálu se to podařilo na jedničku, však sami uvidíte.

... jiné raději škrtil hnedProč oživit právě téma lásky? Jak říká režisér Libor Vaculík, toto silné téma má co říci i dnešní mládeži a formou muzikálu to bude pro ně přijatelnější než formou baletu, opery… Textař Jan Fischer k tomu dodává, že v celkem čtyřiceti hudebních číslech, které v muzikálu uslyšíme, se ukáže, jak slova lásky fungují. Na to vše se můžeme těšit na premiéře 25. a 26. září, ve Foru Karlín, které pojme až jeden a půl tisíce diváků.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.