Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Muzikálový bohém Marián Vojtko vytvářel svůj zmrzlinový pohár

Muzikálový zpěvák v cukrárně samozřejmě i zazpívalÚtulná kavárna La Fantasia je nám - hudebním fandům, známá nejen neodolatelným sladkým sortimentem, ale též svou kulturní činností. Tradičně se zde můžete potkat ve vybraných nedělích s umělci, kteří řádí nejen s mikrofonem, ale také za cukrářským pultem. A nejinak tomu bylo i první listopadovou neděli, kdy do království sladkého pokušení přijal pozvání i ostřílený muzikálový bard – Marián Vojtko. A jak se svého úkolu zhostil? Inu - pojďme se na to spolu podívat.

Kavárna La Fantasia je více než útulnáAkce podobného ražení bývají takovým bonbónkem plným překvapení pro fanoušky daných umělců. Že však nemusí být překvapení jen fanoušci, ale dokonce i umělec sám, toho bylo příkladem právě toto Mlsání s hvězdami. Marián zde totiž hned na začátku pořadu zahlédl mezi hosty svého dávného kamaráda z dětství, kterého spoustu let neviděl, a tak se s posluchači podělil i o nostalgickou vzpomínku z dávných let. A aby vpomínání nebylo dost, započal Marián Vojtko svůj pěvecký part skladbou z krásného muzikálu Monte Cristo.

Marián se svým sladkým výtvoremDalší skladbou v pořadí byl song „Právo mám“ tentokráte z muzikálu Kat Mydlář. Svůj zpěv Marián doprovázel tradičně svým svérazným smyslem pro humor. Přestože u každého svého vystoupení zpěvák zdůrazňuje, že není řečník, a tudíž by mluvit neměl, i tak vždy počastuje svoje posluchače pokaždé nějakými poznámkami a průpovídkami, které jeho věrné posluchačky vděčně příjmají a těší se na ně. Velmi zajímavou skladbou v hudebním bloku byla slovenská píseň „V dolinách“, kterou si Marián takzvaně vypůjčil od zpěváka Karola Duchoně. Původní interpretaci jsem nikdy bohužel neslyšela, nicméně tato nová „vojtkovská“ se mi velmi líbila, čili bych to nazvala trefou do černého. Nelze než výběr pochválit a ocenit velmi pěkné překvapení.

Pěvec se svou manažerkou Petrou ŠvábovouPak už se hudební část Mlsáni s hvězdami přehoupla do části cukrářské, a tak se nám z muzikálového zpěváka rázem stal mistr cukrář. A že si Marián tuto část vyloženě užíval, svědčil ten fakt, že neustále opravdového mistra cukráře, zosobněného Janem Kovaříkem, bombardoval spoustou otázek a kometářů. Jelikož se Mariánovi za mrazícím pultem prostě zalibilo, tak nějak ho nechtěl ani opustit. Pak už následoval tradiční podpis na zeď cukrárny La Fantasia a samozřejmě nezbytná autogramiáda a focení s fanoušky. Bez toho by to prostě nebylo ono.

Tradiční a nezbytný pohled do publikaNa závěr se pak ještě nechal umělec přemluvit k přídavku z repertoáru Karla Gotta – populární „Lady Carneval“. Pak už se jen mlsalo a rozprávělo a zase mlsalo. Každý z těchto pořadů podporuje vývoj a vznik speciálních hraček, společenských her a učebních pomůcek pro zdravotně postižené děti. Pokud si tedy chcete užít příjemnou neděli, zaposlouchat se do hezkých tónů či zajímavého vyprávění, a ještě podpořit dobrou věc, pak tedy neváhejte a přijďte na nějaké další Mlsání s hvězdami. V kavárně se odehrává prodejní výstava těchto hraček výtvarnice Olgy Černohorské každý den až do konce roku 2013, pokud tedy potřebujete stylový dárek pro malou holčičku či chlapečka, toto je přesně příležitost pro vás.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.