Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Všichni jsme byli „bohatí“

Ondřej pro fanynky, do rámečku nad postelLéto se točilo okolo své poloviny a prodejní výstava hraček, výukových kapsářů a společenských her Olgy Černohorské a Ivany Kárníkové na Dražického náměstí u Karlova mostu také. Podrobnosti o ní celé najdete v předešlých článcích našeho serveru. Na 6. srpen 2013 připadlo ještě další zpestření horkého pražského léta. Za popis polovičky můžeme označit i pátý z deseti doprovodných programů, které jsou již na osmnáctém ročníku benefiční akce Léto plné hvězd (tak je výstava oficiálně prezentována) tradicí.

Komunikace s obecenstvem je Ondřejova silná stránkaPo Zdeňkovi Bartákovi, Elišce Ochmanové, skupině indických bollywoodských tanců Om Dance Academy, Gabriele Gunčíkové, Martinu Šafaříkovi, Ditě Hořínkové, jejímu synovi Filipovi Antoniovi, Tereze Kostkové a Miro Šmajdovi zářilo z plakátů jméno Ondřej Brzobohatý. Předpokládám, že čtenáři tohoto článku ho znají, nebo alespoň minimálně tuší, že je to hudebník, skladatel, divadelní, muzikálový a televizní herec, moderátor, příležitostě i choreograf v Divadle Radka Brzobohatého. Pro některé hlavně sympatický mladý muž – „hezoun“, idol nemála dívek a žen, pokračovatel více generační rodinné „kumštovní tradice“. Už od čtyř let hrával pod dohledem tatínka na housle, později klavír a bubny. A aby toho nebylo málo, navštěvoval Základní uměleckou školu.

Typický postej a výraz odkoukal zřejmě od Taťány z modelinguJeho oficiální stránky mimo jiné uvádějí, že má jedno oko modré po otci – herci Radoslavu Brzobohatém. Také mu, stejně jako tatínkovi, chutnají francouzské brambory. Druhé oko že má hnědé po matce – slovenské herečce Haně Gregorové. Že vystudoval Konzervatoř Jaroslava Ježka – obor skladba, dirigování a klavír. Rád hraje poker, potápí se v moři a fascinují ho žraloci. Bohužel, nebo že by, dámy, bohudík, má za sebou jedno manželství. Každopádně teď z něj čiší čerstvá zamilovanost do Miss World Taťány Kuchařové.

Recitací básně, určené Taťáně, odtajnil své láskyplné rozpoloženíJak Ondřej prozradil, k Taťáně chová kromě samotného vzácného citu i sympatie pro její pomoc starým lidem, projevující se v její nadační činnosti. Já osobně bych si nedovolila o Ondrově soukromí mluvit více, ale on sám se na akci, obklopen vystavenými dětskými hračkami, bez zábran jal vyprávět o svých dobrodružstvích z dětství, alergii na seno, rodinném domě v Říčanech a bazénu, u kterého usnul a proto přišel mezi nás s mnoha omluvami pozdě. Přečetl nám ze svého mobilu i básničku určenou Taťáně „Ať ten kdo ví, ať napoví…“ Smíchoměr v pozadí naměřil 132dBNetajil se ani svým vztahem k dopisům, cituji: „ke kterým se dá přeci čichnout oproti smskám, mailům a facebooku“.

Moderátorku Olgu Černohorskou skoro ani nechtěl pustit ke slovu. Ve vší své zdravé skromnosti, za doprovodu plejády mnohačetných grimas, upozorňujících, že si právě vymýšlí, aby byl zajímavý – jak se to na podobných akcích očekává – byl doopravdy zábavný, vtipný a milý. Jeho kostkovaná košile, klobouk a spuštěné kšandy z něj dělaly klučinu (snad mi Ondra odpustí, že si tentokrát dělám legraci já z něho a že jsem patřičně nedocenila jeho určitě pečlivou přípravu a chvíle soustředění, které proběhly před příjezdem do Prahy…) Ale teď zase vážněji.

To je doklad o konkrétních možnostech využití techniky - Ondřej si vypomohl tahákem v mobiluOlga si za nás samozřejmě přála vědět i Ondrovy plány do budoucna. Herec prozradil, že se dočkáme pokračování seriálu Gympl, kde hraje „vzorňouše“ učitele Adama Kábrta a podílí se na písních, které v seriálu zaznívají. Mimochodem, mně se zrovna aranžmá scén se zpěvem v „dramaťáku“ moc nezamlouvá, připadá mi vyumělkované a nepřirozené, ale to asi Ondřej ovlivnit nemůže a hlavně na rozebírání tohoto tématu při setkání na výstavě nebylo času.

Ondra se dokázal předvést i na vymezených dvou metrech čtverečníchVlastně si teď uvědomuji, že jsme skoro vůbec při dvouhodinové návštěvě neprobrali témata muzikálová a divadelní. A že cenu TÝTÝ za neoblíbenějšího herce za rok 2012 jsme přešli jednou větou. A tak alespoň na okraj, jméno Brzobohatý se objevuje na fermanu například Hudebního divadla Karlín v muzikálech Vražda za oponou, nebo Jesus Christ Superstar a mezi jmény herců Divadla Radka Brzobohatého. Samozřejmě že má Ondra i nekonečné plány muzikantské. S kapelou Bůhví už několik let nehraje, ale její kytarista Pavel Trojan dělá Ondřejovi managera. Ondra se v poslední době kromě jiného bohatého života na prknech, co znamenají svět, dává dohromady vlastní kapelu se spolužáky z „Ježkárny“, a uvádí tak v hudební život nejen své skladatelské počiny, ale nově i nespočet vlastních textů.

Tato fanynka vyjádřila svůj obdiv i stylovými náušnicemiŠkoda, že jsme měli možnost tak málo jich slyšet naživo přímo na akci. I když zase naopak, sledovat prsty na klávesách piána Petrof a současně číst text z mobilu, jak to Ondřej předvedl, se jen tak nevidí. Přítomné fanynky si přišly na své, fotografovalo se, rozdávaly se podpisy. A pak, jak Ondřej nenápadně přišel, tak také nenápadně odešel. Ve mně zanechal pozitivní energii a vzpomínky na nespoutanost projevu. I vy, pane Brzobohatý, sledující svého syna už bohužel jenom z hereckého nebe, z něj máte určitě radost… My všichni přítomní jsme v ten srpnový podvečer byli díky němu „bohatí“.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.