Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Jan Čechovský zpívá nejen muzikál

Slibný baryton Jan ČechovskýVnímaví diváci muzikálů si jistě stačili během let povšimnout, že prvek zvaný „Company“ skrývá nejedno překvapení. Členové a členky tohoto uskupení zaštiťují svými pěveckými a tanečními výkony sólisty na jevišti, bohužel jsou však často opomíjeni, přestože disponují nesporným pěveckým potencionálem. Jedním z takových příjemných překvapení je i zpěvák Jan Čechovský, který je právě teď k vidění a slyšení jako člen company v muzikálu Hamlet.

Honza na koncertě nejen zpíval, ale i vyprávěl své životní peripetieA protože Musicalnet je nejen vnímavý, ale i zvídavý, pozvání od Honzy Čechovského na jeho koncert jsme přijali s radostí. Celá akce se odehrávala v komorním Divadélku U Hasičů dne 24. dubna 2012 a dala by se v podstatě klasifikovat jako absolventský koncert tohoto mladého zpěváka, s tím rozdílem, že Honza celou akci pořádal ve vlastní režii a pojal ji jako přátelské setkání pro radost. Koncert nesl oficiální název „My life“ a věřte, že skutečně mapoval Honzovu životní cestu. Protože tento mladý muž byl v tento večer nejen zpěvákem, ale i moderátorem večera, dozvěděli jsme se na něho spoustu různých detailů ze soukromí, které nám možná mnohdy ani nezamýšlel vyzradit, ale humornou formou tak nějak vyplynuly na povrch.

Učitel a pilný student - Josef Štágr a Jan ČechovskýSvé hosty Honza vybíral srdcem, a tak se na pódiu střídali bratr, přítelkyně, kolegové z divadla, ale i třeba Honzovi pedagogové. Velmi pestrá směsice účinkujících tak logicky přinesla i velmi barvité hudební kousky. Během večera tak mohly zaznít skladby jako „All by myself“ tentokráte v podání nikoliv Celine Dion ale Jana Čechovského, stejně tak i gottovské „Stokrát chválím čas“, a dokonce i vlastní skladba z období pěvcových patnácti let „Věř, že to skončí“. Ale protože večer byl také o hostech a duetech – tak si Honza zazpíval společně s Josefem Lauferem „Just a Gigolo“, s Josefem Štágrem „Con te partiro“, s Pavlem Tesaříkem krásnou skladbu „Miserere“, s Jankem Ledeckým „Dánsko je past“, nebo s Kateřinou Halíčkovou pomádovskou „Jen a jedině ty“. Všechny přítomné doprovázela skupina Septet plus orchestra pod vedením Dalibora Kaprase.

Josef Laufer byl také mezi hostyJelikož hosté na obecenstvu také nešetřili, přidali i oni ruku k dílu, a tak si velmi vitální Josef Laufer střihnul na pódiu ještě skladbu „SexBomb“ a Janek Ledecký spolu s Pavlem Vránou nás vzali ještě jednou na dánský hrad a kuli spolu pikle v písni „Jméno vraha“. Všichni účinkující se pak stylově rozloučili skladbou Michala Davida – „Pár přátel stačí mít“. Nezbývá než dodat, Honzův hlas jistě stojí za poslech. Disponuje velmi příjemnou barvou a nepochybně o jeho barytonu ještě v budoucnu uslyšíme. Pouze nás mrzelo, že z ranku opravdu klasické hudby nezaznělo vlastně téměř nic, přestože právě klasický zpěv Honza původně studoval v Kroměříži, možná to bylo dáno aktuálním zaměřením studia v Praze, kterým je populární zpěv. No, snad tedy příště… Popřejme tedy letošnímu absolventu konzervatoře hodně štěstí a spoustu pěveckých příležitostí a příště zase na slyšenou.

Na závěr přinášíme i stručný životopis zpěváka

 

Jan Čechovský

Janek Ledecký a Pavel Vrána si odskočili pro song do Hamleta• se narodil v Brně roku 1985
• vystudoval SOU Štursova v Olomouci - obor Kuchař
• od 16-ti let se na základních hudebních školách učil hru na klavír, klávesy, kytaru a zpěv
• 2000 se stává zpěvákem-kytaristou v hudební skupině Grant z Hněvotína u Olomouce, se kterou vystupuje na společenských akcích, plesech, tanečních zábavách dalších 10 let
• 2002 nastupuje na konzervatoř v Kroměříži - zaměření: Klasický zpěv
• během studia na konzervatoři začal skládat první ze svých písní
• 2004 vystupoval jeden rok jako bubeník v kapele Jumping Drums (vystoupení v televizním pořadu Silvestr 2005 na Nově, zahájení vysílání soutěže TýTý 2005 na Nově)
• 2006-2007 studoval konzervatoř v Kroměříži, experimentálně vystupoval s vlastní tvorbou
• 2008 se v soutěži X-faktor probojoval až do semifinálového kola mezi posledních 8 soutěžících
Jedině Ty - slibovala Honzovi Kateřina Halíčková• 2008 přestoupil na státní Pražskou konzervatoř - zaměření: Populární zpěv
• 2009 začal vystupovat na různých soukromých i veřejných akcích jako sólový zpěvák různých žánrů (od popu až po klasiku)
• od roku 2009 se stává "kamenným" sólistou orchestru Karla Vlacha
• 2012 pěvecko-taneční company v muzikálu Hamlet - The Rock Opera

 

Ukázka z koncertu Jana Čechovského

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.