Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Noc na Občanské plovárně s Karlem IV.

Občanská plovárna v malebném zákoutí PrahyDnes byl parný květnový den, a tak se lidé vypravili k rybníkům, řekám a na plovárny, aby si vychutnali krásné počasí u vody. I my jsme vyrazili na plovárnu. Občanskou plovárnu. Ale tentokrát nikoliv za ochlazením v řece, jak tomu na tomto místě bývalo již od roku 1840 a v době její největší lázeňské slávy, ani do casina, kdy bychom mohli vyhrát. My jsme vyrazili za kulturou. Zásadní otázka: kde najdete Občanskou plovárnu? Pokud víte, gratulace. Nevěřili byste totiž, kolik lidí by ji situovalo do Žlutých lázní! Tam ji ale nenajdete!

Díky Kateřině Brožové znovu prožijeme Noc na KarlštejněNa dosah úřadu vlády, v Občanské plovárně, vzniká kulturní scéna. Má ambice stát se legendární, a proto premiérovým představením bude legendární muzikál Noc na Karlštejně. V něm se potkají herci, kteří se takto již sešli ve stejném muzikálu na prknech Hudebního divadla v Karlíně (Monika Absolonová, Kateřina Brožová, Petr Štěpánek, Mojmír Maděrič, Václav Vydra, Vlasta Peterková, Bohuš Matuš), stejně jako jejich noví kolegové - Sabina Laurinová, Marek Vašut, Marian Vojtko, Jan Vlasák, Petr Batěk nebo Petr Vondráček.

Daniel Hádl představil tento projekt i novou scénuVše má "na svědomí" dvojice lidí: Kateřina Brožová a její agentura Divine, která na muzikál zakoupila autorská práva a Daniel Hádl, který vytvořil novou kulturní scénu Občanská plovárna. V zahradě tak vyrůstá plně zastřešená scéna i hlediště pro 650 lidí, se zázemím pro herce právě v přilehlé historické budově, kde se kdysi převlékali plavci, a nyní se zde budou převlékat herci tohoto krásného hudebního díla. "Tady se po představení bude dobře kalit, a ještě k tomu s nádherným výhledem na řeku a město" zaznělo z úst jednoho z umělců. A tak se můžeme těšit na neopakovatelné zážitky.

Monika Absolonová zářila jako vždyPo premiéře 24. června 2022 ve 20:30 a sedmi reprízách na Letní scéně Občanské plovárny (derniéra na této scéně se odehraje 3. července) se muzikál přesune na Letní scénu zámku Mělník, kde se v termínech 28. července – 10. srpna odehrají další představení. Ale Občanská plovárna neutichne ani poté, neboť již 7. července uvede muzikál Trhák - tak uvidíme, zda konstrukce zastřešení vydrží známý výbuch, nebo scénu hned při premiéře zničí. Hrát by se mohlo i na podzim (pokud scéna přežije výbuch), tak se nechme překvapit, jaké tituly se objeví na repertoáru této nové scény.

Král Karel IV. se svou královnou EliškouKateřina Brožová i Monika Absolonová v roli Elišky byly na divadelních prknech stejně krásné - i když každá trochu jinak - jako Jana Brejchová ve filmu. Bude krásné po dlouhé době vidět obě dámy v této roli, s dlouhými vlasy, v nádherných kostýmech, a slyšet nesmrtelnou hudbu Karla Svobody s lyrickými texty Jiřího Štaidla a Eduarda Krečmara zazpívané zvonivě čistými hlasy obou představitelek hlavní role. Dále uvidíme například Karla IV. zahraného Petrem Štěpánkem, zamilovanou Alenu prožijí Sabina Laurinová nebo Linda Stránská, Peškem bude Petr Vondráček, Arnošt Marek Vašut nebo Jan Vlasák zapletou a zase rozmotají celý příběh.

Letošní obsazení muzikálu bude pestré„Moc mě těší, že se nám podařilo dát dohromady tuto partu skvělých herců. S některými jsem již v tomto krásném muzikálu před lety hrála. Když jsem je na roli oslovila, tak byli všichni nadšení a roli přijali. Těšíme se na diváky jak v Praze, tak na Mělníku,“ svěřila herečka a producentka Kateřina Brožová.

Vstupenky na Scénu na Občanské plovárně jsou již v prodeji v síti Ticketportal. Vstupenky na Letní scénu zámku Mělník pořídíte např. v síti Colloseum Ticket. Na které scéně se s vámi v létě potkáme?

Muzikál Noc na Karlštejně se blíží 
Bohuš Matuš svým hlasem rozechví nejedno dívčí srdéčko Muž v pozadí projektu Daniel Hádl Kdy už budeme hrát pro diváky? Letní Sabina Laurinová
Pešek se svou Alenou Projekt si potlesk zaslouží Že by Linda Stránská zkoušela svou choreografii? Kateřina Brožová v roli producentky i herečky najednou

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.