Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Fanklubový sraz v divadle Broadway se velmi povedl

Všichni účinkující na prknech, která znamenají světV sobotu 12. 3. 2011 proběhl v divadle Broadway další z řady pěveckých srazů fanklubů DB a DH. Tyto pěvecké srazy se konají přibližně jednou za divadelní sezonu a skýtají příležitost pro všechny, kteří si touží vyzkoušet divadelní prkna na vlastní kůži.

Moderování pěvecko-tanečního dopoledne se ujal vedoucí fanklubů DB a DH Roman Janouch Jana Entlerová před plným sálem fanklubákůs Janou Entlerovou. Ačkoli jsou tyto srazy především o samotných fanklubácích, mohli jsme v divadle potkat několik profesionálů, kteří přišli zpěváky a tanečníky z řad fanklubu povzbudit. Podívat se přišli profesoři Konzervatoře a Vyšší odborné školy Jaroslava Ježka Eduard Klezla a Tomáš Beroun, dále například Eva Burešová, Tomáš Löbl, Alan Bastien a další.

Italský duet ''Vivo per lei'' v podání dvou Čechů - Heleny Michaniklové a Vítka BečvářeČekalo nás 15 převážně pěveckých čísel a průřez mnoha muzikálových i nemuzikálových písní. Zajímavý byl i fakt, že kromě češtiny jsme slyšeli i dvě písně v cizím jazyce, a to píseň Horehronie v podání Milana Haspry, který celý sraz otevíral, a dále italský duet Vivo per lei od Heleny Michaniklové a Víta Bečváře.

Duet ''Jak láska zdolá úskalí'' v podání Petry Kučerové a Radovana VrableceBěhem dopoledne jsme se dostali do muzikálů Tři mušketýři, Dracula, Angelika, Golem, Baron Prášil, Kudykam, Mona Lisa nebo Monte Cristo. Hodnotit jednotlivé výstupy by bylo nespravedlivé, protože se na pódiu sešli lidé, kteří si atmosféru jeviště vyzkoušeli poprvé, až po téměř profesionály. Všichni si však svých pár minut slávy naplno užili a odešli se ctí a úspěchem. Mezi čísla, která diváky zaujala nejvíce, patřil (kromě již zmiňovaného italského duetu) například duet „Jak láska zdolá úskalí“ od Petry Kučerové a Radovana Vrablece, ''Prachy, prachy, prašule'' v podání Pavlíny Hanákové a taneční company Nikoly Zábranské a Katky Novotnépíseň „Hladiny“ Víta Bečváře a o největší překvapení se postarala teprve dvanáctiletá Lucie Pragerová s písní „Já povím to líp“.

Samostatnou kapitolou, která pravidelně sklízí úspěch, jsou čísla doprovázená tancem. Taneční vystoupení jsme viděli dohromady čtyři. Ve dvou z nich se předvedla Věra Novotná jako doprovod nejprve Hany Kuklišové u písně „Ráda mám“, a následně se svou sestrou Michaelou Kuklišovou v písni „Proč jen chvíli“. Taneční duo sester Lili a Julie Wočadlovy v písni ''Démanty rosy''Dalším pěvecko-tanečním číslem byla píseň „Prachy prachy“ v podání Pavlíny Hanákové a jejího doprovodu Katky Novotné a Nicoly Zábranské. Ze stejného muzikálu, tj. Barona Prášila, bylo i poslední vystoupení s tancem, a to taneční duet sester Liliany a Julie Wočadlových na píseň „Démanty rosy“.

Na závěr programu vystoupil speciální host – studentka KJJ Vlaďka Skalová jako předzvěst plánovaného koncertu konzervatoře, na který pan Klezla všechny srdečně zve.

Fanklubáíci byly pod přísným dohledem milé 'poroty' - Edy Klezly, Tomáše Berouna a Tomáše Löbla - co kdyby se zde objevil zajímavý hlas?Dvě hodiny, které byly pro účinkující vyhrazeny, utekly neuvěřitelně rychle. Před jednou hodinou odpolední se začali do divadla scházet herci odpoledního Kata Mydláře na zvukové zkoušky a účastníci srazu se pomalu rozcházeli. A minimálně za sebe můžu říci, že už předem se těším na příští sraz.

Na závěr vám přinášíme vyjádření čtyř účastníků této akce, z dojmů jsme vyzpovídali:

Jana Entlerová v roli moderátorky1. Jednoho z dua moderátorů této akce - Janu Entlerovou:
Pokud bych se na celé pěvecké setkání měla dívat z pohledu moderátorky, tak ani nevím, kde začít. Tahle pozice pro mě byla absolutně nevyzkoušená, ale hrozně moc mě lákala. Tak jsem si to prostě vyzkoušela. Je pravda, že jsem většinu písniček ani neslyšela, nebo možná nevnímala (v klidu jsem si to celé pustila až doma ze záznamu), ale zase jsem si s každým účinkujícím povídala těsně před tím, než přišel na jeviště. Nasávala atmosféru a nervozitu a bylo to moc prima.

Ilona Csáková s Romanem Janouchem v zákulisí scény...Hodně jsem sledovala výrazy lidí v publiku a musím říct, že všichni dodávali energii nejenom mně, ale hlavně našim zpěvákům. Proto si myslím, že se pěvecký sraz hodně povedl a fanklub Divadla Broadway na sebe může být právem hrdý.

A za sebe říkám, jako moderátorka jsem se cítila dobře (i když hodně nervózně) a tuhle roli si ráda s chutí někdy zopakuji.

 

... a v předsálí Pavlína Hanáková pilně trénuje2. Odvážnou fanklubačku, která měla možnost zpívat ve fan Kleopatře (Octavia) i Angelice (Angelika) - Pavlínu Hanákovou:
Této soboty jsem se hodně bála. Ale ona byla stále blíž a blíž. Říkala jsem si, že to musím zvládnout! Budu mít kolem sebe dvě skvělé holky, moc šikovné tanečnice, nebude to naše první (a snad ani poslední) společné vystoupení. Ráno před divadlem čekala už spousta lidí, někteří noví, některé jsem neznala, ale byly tady i osoby, které jsem opravdu moc ráda viděla a ještě raději jsem je všechny objala. Prostředí divadla na mě úžasně působí. Kdykoliv tam vejdu, cítím se strašně šťastná. Určitě k tomu přispívají moji kamarádi, ale stejně i tak ta skvělá atmosféra.

Tento sraz byl pěvecký, to znamená, že se bude po prohlídce zákulisí zpívat. Tentokrát bylo patnáct pěveckých nebo i tanečních čísel. Všechny musím moc pochválit! To, co někteří předváděli, je neskutečné a dá se to porovnávat s výkony profesionálních umělců.

I Marián Vojtko a Alan Bastien se přišli na fanklubáky podívatJá jsem už odmala velký trémista. Proto tento Nicolin nápad zase si zazpívat, a já osobně do toho i tancovat po boku mých dvou tanečnic, mě ze začátku dost vylekal. Ale řekla jsem si, budou tady jen kamarádi, známí, proč se bát... Že tam bude například pan profesor Klezla, nebo Tomáš Beroun, Vlaďka Skalová a další, to jsem vážně nečekala a byla jsem ráda, že mi to holky řekly až po našem vystoupení, protože bych tam asi nevkročila.

Musím říct, že ač jsem netanečník a v životě jsem netancovala jinde než s holkama, mě tanec moc baví a tohle vystoupení jsem si moc užila. Ze začátku písničky jsem byla hodně nervózní, ale jakmile jsem viděla, že si "diváci" podupují do rytmu a kývají hlavou, tréma ze mě opadla a já si zbytek písničky opravdu užila!!!

Moc za všechny děkuju, že jsem si zase mohli zazpívat (zatancovat) na prknech co znamenají svět. Smekám před všemi mými zpívajícími kolegy, protože na to, co s postupem času předvádějí, je opravdu radost pohledět. Pohledět není správné slovo - je to radost poslouchat :)))

 

Helena Michaniklová s Radkou Pitrofovou konečně v hledišti3. Helenu Michaniklovou, která taktéž účinkovala jak ve fan Angelice (Angelika), tak Kleopatře (Kleopatra):
Co se mého pěveckého pohledu týče, zdálo se mi toto setkání jako velice vydařené. Musím říct, že mě někteří zpěváčci velice mile překvapili. Mezi těmi, jenž jsou pravidelnými účastníky těchto fanklubových akcí, byli i ti, kteří měli příležitost zazpívat si na prknech divadla Broadway poprvé.

Ačkoli v zákulisí byla nervozita trochu znát, s příchodem na jeviště na ni každý zapomněl a naplno se vžil do tónů své písně. Slyšet jsme mohli například melodie z muzikálů Angelika, Dracula, Tři mušketýři nebo Baron Prášil…

Věra Novotná a její taneční ztvárnění písně ''Ráda mám''Všichni jsme si tento den užili a děkujeme nejen naprosto skvělému publiku, ale především ochotné produkci, jenž nám toto pěvecké setkání v divadle umožnila.

 

Děkujeme za poskytnutí krátkých rozhovorů a všem zúčastněným děkujeme za příjemně využitý čas.

 

Na srazu vystoupili:

Milan Haspra - Horehronie
Hana Kuklišová + Věra Novotná - Ráda mám
Magdalena Šámalová -  Můj Monte Cristo
Helena Michaniklová, Vítek Bečvář - Vivo per lei
Michaela Kuklišová + Věra Novotná - Proč jen chvíli
Vítek Bečvář - Hladiny
Václav Nedbal - Touha znát
Pavlína Hanáková + Katka Novotná, Nicola Zábranská - Prachy prachy
Liliana a Julie Wočadlovy - Démanty rosy
Petra Kučerová, Radovan Vrabec - Jak láska zdolá úskalí
Kristýna Holubová - Jako Fénix
Lucie Pragerová - Já povím to líp
Lucie Středová – Doufám, že mi sílu bůh dá
Michaela Haniaková - Jsi můj pán
Štěpánka Tocauerová - Ráj
Vlaďka Skalová - Les blouses blanches

Komentáře k článku

avatar washek
0
 
 
Nicolo, tak tohle je fakt moc pěkná recenze-zpráva! Nijak dlouhá, přesto perfektně výstižná. DÍKY!
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Romča
0
 
 
Jj, jen dva detaily, ten jeden jazykový ani nebudu zmiňovat, ale ten druhý je docela zásadní. Pavlínka v Kleopatře byla Octavií, nikoli Toničkou:)) Ale fakt výstižný a nápad s minirozhovory velmi dobrý! S dovolením převezmu do zpravodaje!
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Nicola
0
 
 
Děkuju:))
Romčo tu jazykovou mi klidně napiš, nejsem neomylná:) Ale s Pavlínčinou rolí už nemám nic společného, moje dílo končí těšením se na příště:))
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Romča
0
 
 
Aha, mně to bylo divný:) No u Věry - následně s její sestrou Michaelou Kuklišovou - takhle to vypadá, jakoby Věra byla sestra Míši (a ne Hanka:))
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Veronika Pacasová
0
 
 
Romčo, Nicola má pravdu, není to její chyba, ale moje. Sama teď nechápu, že jsem mohla napsat Antonii místo Octavie, protože jména postav a muzikál celkově znám dobře, omlouvám se za nedopatření.
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Romča
0
 
 
Náhodou Tonička je roztomilý:)
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Nicola
0
 
 
aha, vidíš:)) tak má být "její sestrou" :)
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Pavlína
0
 
 
Kdepaaaak, Octavie je hezčííí :)))
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
avatar Milan Haspra
0
 
 
jeejda no ja tam vypadaaaam
* Jméno
* Mail
WWW
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
Přidat komentář
Storno
* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.