Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

HDK vyhlašuje konkurz na muzikál Slunce, seno jahody

Konkurz do muzikálu je velká legrace... jak pro koho :-)Hudební divadlo Karlín vypisuje KONKURZ do nově připravovaného muzikálu Slunce, seno, jahody. Autoři filmové předlohy jsou Zdeněk Troška a Petr Markov, autoři libreta Petr Markov a Ondřej G. Brzobohatý, hudbu a text napsal Ondřej G. Brzobohatý, režie se ujme Antonín Procházka.

Konkurz se bude konat 7. – 8. listopadu 2021 v Hudebním divadle Karlín – Křižíkova 10, Praha 8. Koho produkce hledá do všech rolí, se podívejte v článku.

Hledáme:
Šimon Plánička (baryton/tenor) – 20 - 30 let - Svobodný, studující a sympatický mladík, který přijel do Hoštic dělat experimenty na krávách v JZD. Snaží se s nadhledem proplouvat mezi vesnickými drby o jeho vztahu s Blaženou Škopkovou, přičemž jeho jediným středobodem zájmu zůstávají krávy.

Blažena (alt/mezzosoprán) – 18 - 25 let - Blažena Škopková je mladá blonďatá dívka z Hoštic. Má mladšího bráchu Jirku. Blažena pracuje v kravínu a chodí se svým sousedem a instalatérem Vencou, hlavním playboyem Hoštic. Jakmile se v Hošticích objeví Šimon, je Blažena vedením JZD využita k tomu, aby ze Šimona jakýmikoliv dostupnými prostředky vytáhla, co se dá. Blaženu však zajímá jen její vztah s Vencou.
 
Škopková (kontraalt/alt) - 37 - 50 let - Marie Škopková je takzvaně “herdek baba”. Má adolescentní dceru Blaženu a malého sígra, syna Jirku s manželem Škopkem. Je zasloužilou pracovnicí JZD a rozhodně si nebere servítky s ničím a s nikým. Co na srdci, to v daleko drsnější formě i na jazyku. Je motorem celé rodiny Škopků a více méně i celého Hoštického dění.
 
Škopek (baryton) - 37 - 55 - Manžel Marie Škopkové. Náplní jeho života je pivo, zase pivo, jídlo, spánek, pivo a televize. Nesnáší výtky své manželky, a kdyby mohl, tak by všechny peníze, které beztak hlídá jeho žena, jenom propil za basy dvanáctistupňových piv. Prototyp českého vesnického fotra.
Malý Jirka (dětský mezzosopran) – 10 - 15 let. Sígr, který stále vymýšlí různé lumpárny. Jeho životním posláním je zahubit nejlépe všechny králíky v Hošticích. Má rád Šimona.
 
Předseda (baryton) – 45 - 65 let - Předseda Hoštického JZD, Rádl je dobrosrdečný chlapík, který si svou funkci sice užívá, za to však vede družstvo od desíti k pěti. Má zálibu v amerických westernech a ze všeho nejvíc mu záleží na tom, aby měl doma klid, a aby ve zdraví přežil každoroční delegaci z kraje.
 
Venca  (baryton/tenor) – 19 - 35 let - Venca Konopník je hlavním instalatérem JZD. Má atletickou postavu a pro řadu holek z vesnice je to ten pravý alfa samec. Venca to o sobě ví a často to dává neomaleně najevo. Jeho vyjadřování a slovník nejsou zrovna přehlídkou etikety, avšak není to zlý člověk. Snaží se být spravedlivý a neústupný. Miluje Blaženu a chorobně na ni žárlí.
 
Miluna (alt/mezzosopran) – 20 - 40 let - Brunetka. Ústřední rivalka Blaženy Škopkové. Je beznadějně zamilovaná do Vaška Konopníka a dává to jemu i celé vesnici výrazně najevo. Pracuje v hospodě jako servírka a dělá všechno pro to, aby si ji Venca konečně všimnul a uvědomil si, že s ní se bude mít nejlíp.
 
Živočichář Béďa (baryton/tenor) – 25 - 50 let - Pravá ruka předsedy Rádla. Přeambicióznělý pracovník JZD, který si o sobě myslí, že je Alain Delon, avšak jeho vzezření i chování svědčí o opaku. Jde mu o titul v dojivosti mléka a v žaludku mu leží záměry brigádníka Šimona. Jinak je to ale ňouma, který se často a beznadějně snaží flirtovat s Eviku.
 
Farář Otík (garyton/tenor) – 50 - 75 let - Vesnický pastor, jehož ústředním posláním je především vyzvědět vše o všech. Pod alibistickou ochranou Boží vůle, mu tak skrze svou vyzvědačskou službu farních babek neunikne jediný hřích…dokonce i ten, který se nestal.
 
Cecilka (alt/mezzosopran) – 55 - 75 let - Kostelnice a Otíkova pravá ruka i pečovatelka. Jedna z ústředních postav vedení Hoštické vyzvědačské tajné služby.
 
Kelišová (alt/mezzosopran) – 55 - 75 let - Stará babka, drbna všech drben. Největší donašečka a špiónka celých Hoštic. Je jedinečná ve svých kamuflážích a přestrojeních, díky kterým je schopna se nepozorovaně infiltrovat kamkoliv a kdykoliv.
 
Evik (alt/mezzosopran) – 20 - 45 let - Asistentka předsedy Rádla, pracovnice vedení JZD. Exaltovaný diblík, kterou zajímá všechno ostatní, jen ne papírování a veškerá administrativa JZD. Má slabost pro nově příchozího Šimona a je velmi šikovná v šíření drbů.
Dále hledáme pěveckou, taneční company i offstage

V případě dotazů pište na Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
Premiéra červen 2022
PŘIHLÁŠKA NA KONKURZ ZDE:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfMyHomisL7tktSbg9gYQ9wFSqNYFIcP-fUDPEr2sTrZpYVCQ/viewform

Notové materiály a pokyny ke konkurzu vám v nejbližší době zašleme.
Info ke konkurzu:
Termíny: 7. – 8. listopadu 2021, zápis v 8:00.     
Místo: V prostorách Hudebního divadla Karlín, Křižíkova 10, Praha 8.
Dispozice: Budou k dispozici na našich stránkách v nejbližší době. Přihlášeným odkaz zašleme.
Pozor: součástí konkurzu je choreografie, která začíná v 9:00.
Každý, kdo se uchází o jakoukoli roli, se nazpaměť naučí všechny její písně i texty (viz závorka za charakteristikou role)!

Uzávěrka přihlášek je v pátek 5. 11., v 11:00
Režijní zkoušky proběhnou v období od duben-červen 2022*
První představení: červen 2022*
*změna termínů vyhrazena

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.