Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Musicalnet živě podruhé

Duchovní otec a lídr serveru Musicalnet.cz Michal Škvor se pro tento večer ujal kromě fotoaparátu i moderováníV pondělí 2. 8. přivítala výtvarnice a autorka výstavy Olga Černohorská již podruhé partnera doprovodného programu s názvem „Léto plné hvězd - večer s Musicalnetem“. Po originální, speciálně pro Musicalnet zkomponované znělce Vláďi Jaroše se úvodního slova ujal duchovní otec serveru a fotograf Michal Škvor a pohovořil o vzniku a historii Musicalnetu.

Daniel Barták byl lehce nervozní, ale jeho pěveckému umění to na kvalitě neubraloJelikož Vláďa, který měl večer opět moderovat, musel být v rádiu, ujal se postu moderátora právě Michal. Vzápětí tedy pozval na jeviště prvního vzácného hosta, skladatele, zpěváka a herce Dana Bartáka. V tomto prvním vstupu nám byl Dan Barták představen coby skladatel a řeklo se, na jakých projektech spolupracoval.Zuzana Benešová - Julie Kapuletová na Hluboké - za námi přijela z Jižních Čech

Po té nám Dan Barták přednesl píseň "Broken Heart" ze své autorské dílny, která se velmi líbila.

V dalším mluveném vstupu přišla řeč na muzikál Baron Prášil. Dan Barták zazpíval dojemnou píseň "Patricie" z tohoto muzikálu, sám se u toho doprovodil na klavír. Sklidil za to dlouhý potlesk přítomnéhoMichal Škvor Zuzanu Benešovou důkladně vyzpovídal publika.

Potom dostala prostor další hvězda, objev Dana Bartáka a serveru Musicalnet, Zuzana Benešová, která za námi na výstavu přijela z Českých Budějovic. Michal Škvor ji pro nás vyzpovídal. Zuzana v součastné době ztvárňuje roli Julie v muzikálu v muzikálu Zdeňka Bartáka Romeo a Julie (na Hluboké), který se hraje celé léto na Hluboké. Zuzana Benešová byla jako Julie zamilovaná do Romea výbornáKdyž Zuzanu Dan Barták poprvé uslyšel zpívat, řekl o ní producentovi Divadla Broadway Oldřichu Lichtenbergovi a jeli se na ni podívat do Českých Budějovic. Lichtenberg Zuzanu okamžitě angažoval a obsadil ji do muzikálu Baron Prášil.

Mohli jsme si vychutnat krásný duet z muzikálu Romeo a JulieZ tohoto muzikálu nám Zuzana Benešová a Dan Barták přednesli duet „Láska je krásná“. Oba aktéři mají duet dobře sezpívaný mnoha reprízami, takže i provedení na výstavě „Léto plné hvězd“ bylo naprosto brilantní a ovace nebraly konce. Jen skvělé choreografie chyběly.

Monika Kněžková není Krvinkou, i když tančí na melodii z muzikálu DraculaPoté nás stejná dvojice potěšila ještě ochutnávkou z muzikálu „Romeo a Julie“, duetem Romea a Julie. Na závěr nás Dan Barták pozval na Hlubokou k návštěvě muzikálu. Domnívám se, že kdo Zuzanu v muzikálu Baron Prášil neviděl, byla pro něho jistě velkým milým překvapením, které k návštěvě muzikálu v jejím podání jistě mnohé přítomné zlákalo.

Ale to už se v zákulisí připravila redaktorka Musicalnetu Monika Kněžková, která už v prvním pořadu zde na výstavě excelovala svým tanečním uměním. Dracula trochu jinak aneb Zapomeňte na DraculuTentokrát si pro nás připravila číslo ve vlastní choreografii kreaci na úvodní melodii z muzikálu Dracula. Přestože byla zásadně omezena výstavním prostorem (choreografie byla stavěná na klasické jeviště, zdejší prostor je tak 4x menší), vypořádala se s tímto nedostatkem se ctí a u jejího výrazového tance se přítomným tajil dech. Monika sklidila zasloužený potlesk.

Hádej, kdo jsem? „Znám Vaše místo“ - uhodnete profesi Evy Qvadrátové?Na ještě udýchanou Moniku se s mikrofonem okamžitě vrhl Michal a vyzpovídal ji, jak taneční číslo vzniklo, kde ji můžeme vidět a jak prožívá psaní článků.

Potom pozval Michal na pódium mladou dívku a jediné, co prozradil – bylo její jméno: Eva Quadrátová. Poté společně položili divákům otázku – „Hádej, kdo jsem?“ Indicie zněla: „Znám vaše místo“ a diváci měli uhodnout, co je Evinou profesí. Po prvních nápadech typu – „dozorkyně v garážích“, celkem velmi rychle Dan Barták s nápovědou Zuzany Benešové uhodl, že Evička pracuje jako uvaděčka v divadle. Celé Léto plné hvězd poctivě zvučil Jiří KolmanEva doplnila, že ve Státní opeře Praha.

Michal Evu vyzpovídal a v rozhovoru jsme se dozvěděli velké množství zajímavých informací ze zákulisí mnohých představení ve Státní opeře. Eva dala k dobru příhodu jedné své kolegyně, která nesla při děkovačce na jeviště květiny, ale dotyčný herec nebyl přítomen a chudák uvaděčka si musela prožít trapas, kdy s květinami marně pobíhala po jevišti a neměla je komu dát. Od té doby si prý všechny uvaděčky velmi pečlivě kontrolují, zda umělec, který má být obdarován, je na děkovačce přítomen.

Duet Heleny Michanikové a Víta Bečváře z muzikálu Exkalibur „Pravdu říct nemůžem“ chytil všechny za srdceHelena Michaniklová s Vítkem Bečvářem nás poté potěšili duetem z muzikálu Kleopatra s názvem „Máme svůj Řím“. Helenu Michaniklovou diváci znali již z prvního večera Musicalnetu na výstavě, Vítek Bečvář byl ovšem pro mnohé velkým překvapením. Z následného rozhovoru jsme se dozvěděli, jak se tito dva nadějní umělci potkali a jak spolu začali spolupracovat. Míša Sejnová jako Dítě rájeDuetem z muzikálu Excalibur „Pravdu říct nemůžem“ se s námi Helena Michaniklová a Vítek Bečvář rozloučili. Za své vystoupení sklidili zasloužený potlesk.

Dalším Michalovým hostem byla mladá nadějná zpěvačka Michaela Sejnová, která ztvárňuje roli Evy v muzikálu ti ráje. Řeč se stočila na konkurz k tomuto muzikálu, který Míša vyhrála a dostala hlavní roli. Od té doby Míša exceluje v Divadle GoJa na Výstavišti, které muzikál Děti ráje produkuje.

Závěr večera s Musicalnetem patřil Michaele Sejnové, Vítu Bečvářovi, Dětem ráje a všem přítomným divákůmPísní „Vrahové lásky“ se nám Michaela Sejnová posléze představila nejen jako vynikající zpěvačka, ale nejen písní z muzikálu Děti ráje. Pro mnohé to bylo milým překvapením, neboť jako Míšu mnoho přítomných ještě v jiné poloze nezažilo.

Závěr druhého večera s Musicalnetem na výstavě „Léto plné hvězd“ patřil dvojici Michaela Sejnová – Vítek Bečvář a ve strhujícím rytmu zazpívané písni „Děti ráje“, kterým roztleskali přítomné publikum.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.