Musicalnet.cz

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Creative Commons License
Email Tisk

Rokenrol si vybíral účinkující

Přísná porota nikoho nešetřila12. května se sešli tvůrci nového, původního českého muzikálu Ať žije rokenrol v hledišti divadly Broadway, aby pokračovali ve výběru dalších lidí do jednotlivých rolí. Dnešní den byl zaměřen hlavně na herectví, a tak hlavní částí představení umělců byla scénka. Samozřejmě pak následoval duet.

Pavel a Martina - jakým by byli párem?Když jsem přišel na konkurs, byl na jevišti zpěvák Pavel z Plzně, a jeho partnerka byla Martina Placrová. Zahráli scénku plnou nedorozumění a přesto plnou vtipu, pak Martina zazpívala sólovou píseň. Její zkušenost v muzikálu Romeo a Julie, Miss Saigon je dobrým předpokladem, který na scéně potvrzuje. Výrazy těla, mimika, tón řeči… vše je jak má být.

A jak vyzní společný duet?Protože chlapů byl nedostatek, počkal Pavel na scéně a už se na jeviště šplhá další účinkující. Krátké představení na kameru, domluva a už se rozjíždí stejná scénka. Jak reaguje na svého hereckého partnera? Co nám říká mimika? Hraje to, nebo dialog prožívá? To jsou asi otázky, které se týmu honí hlavou a dělají si poznámky.

Kateřina Nováková přivádí Láďu Spilku k šílenstvíNakonec si bere mikrofon a zpívá jednu z písní, které porotě napoví, jak by se zhostila s partem, který ji předepisuje scénář.

Po chvíli přichází Láďa Spilka a kolotoč se opakuje. Jak kluci ukecávali své dívky?Několik uchazeček vede dialog s Láďou, který reaguje na naivní odpovědi, a ty ho přivádějí k šílenství. Děvčata zase zapívají, krátká porada a další přichází na scénu Kateřina Nováková, zkušená muzikálová matadorka.

Karel Šíp, Petr Janda, Viktor Polesný někdy vesele, někdy zadumaně poslouchali výkony jednotlivých účinkujících.

Že by prototyp socialistického manažera?Jednou z účastnic měla být i Nikola Bagárová, ale ta se ve sjednaný čas nedostavila, takže je otázka, zda se dočká své šance.

Dostavil se i Zdeněk Izer, který se domlouval na nastudování konkrétní role, ale když viděl fotografa, měl strach, že je z bulváru. Když zjistil, že tomu tak není, uklidnil se a věnoval se domlouvání podrobností.

Na konkurz se přišel podívat i producent Oldřich LichtenbergKdyž jsem odcházel, porota stále seděla v sále a radila se, jak jednotliví uchazeči působili na porotu, a který z nich je vhodnější na danou roli.

Ať už bude obsazení jaké chce, tak se máme na co těšit. Hudbu napsal rocker Petr Janda, a to samo o sobě znamená, že je to výborná hudba. Jak si můžete poslechnout v ukázkách, jsou to zajímavé melodie, a možná i nové hity.

Komentáře k článku

* Jméno
* Mail
WWW
Přidat komentář
Opište kód   
ChronoComments by Joomla Professional Solutions
 
Sdílej na Facebooku

Creative Commons

Creative Commons License
Photo & text by Michal Škvor & team Musicalnet.cz is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License. Based on a work at www.musicalnet.cz

Certifikace

Tyto stránky jsou archivovány v systému Národní Knihovny v projektu

 STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR


Musicalnet.cz

Copyright © Michal Škvor & team, 2004 - 2024 pro Musicalnet.cz. Všechna práva vyhrazena. Fotografie ani články nelze používat na jiných webech bez písemného svolení autorů.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.